Stokrotka 08.04.2003 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 ...myślę, że forum "wymiana doświadczeń" będzie odpowiednie, bo właśnie o doświadczenia mi chodzi. Jakie macie wrażenia z użytkowania takich drzwi? Czy to praktyczne - zakładając ,że mamy dom z ogrodem i mnóstwem błocka, i planujemy mieć psa? Z góry dziękuję za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tito 08.04.2003 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 Sądzę , że jest to raczej kwestia gustu. Na zachodzie sprzedaje się więcej drzwi w kolorze białym , materiał, z którego są wykonane to osobny temat. W Polsce mamy tradycję drzwi drewnianych - dltego też jest u nas przewaga kolorystyki "drewnopodobnej". Na drzwiach w innym kolorze niż biały - zabrudzenia też są widoczne, bo np. błoto po wyschnięciu ribi się jasne i dobrze widoczne. Przy zakupie weż takrze pod uwagę możliwość uszkodzeń mechanicznych. Nie chodzi mi o uszkodzenia powstałe w wyniku włamania, lecz otarcia , zarysowania powłoki itd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tito 08.04.2003 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 wkradł się błąd - miało być także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 08.04.2003 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 Ogólnie to zależy od kolorystyki elewacji - białe moze pasować, a może nie (że tak se zajade z filozoficznej mańki...) W szczególe to białe znacznie trudniej utrzymać w czystości, a osobliwie chodzi o: 1. Wszelkie zarysowania - np: podeszwą buta, oponą roweru, itp... 2. Jeśli białe "fakturowane" (znaczy się nie gładkie PCV tylko malowane drewno, albo plastik z tłoczonym rysunkiem drewna) to w szczeliny dostaje się brud - takie drzwi przy klamce trzeba na okrągło myć Ja bym odradzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muratorka 09.04.2003 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Ja osobiście też odradzam. Mam ciemne brązowe drzwi i jak na razie jestem z nich zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 09.04.2003 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Białe drzwi będą wymagały więcej pielęgnacji. Ale jeśli pasują do całej kompozycji Waszego domu to dlaczego nie. Ja też zastanawiam się nad białymi drzwiami.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 09.04.2003 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Dzięki za odpowiedzi - dodam, że chodziło mi raczej o to, czy jest to praktyczne, nie o walory estetyczne, bo te są duże i białe drzwi pasują jak ulał do planowanego koloru elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 09.04.2003 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Ja uzytkuje takie drzwi od wrzesnia i poki co do koloru czepiac sie nie moge, ale za to do wykonania a i owszem. Na razie sie nie brudza tak mocno (a piesek chodzi przez taras!!) i mam nadzieje, ze tak zostanie. Sladow butow tez nie widac mimo, ze ciagle mamy dom pelen gosci Generalnie nie mam zarzutow, oprocz ich jakosci, ale to juz kwestia wykonania a nie uzytkowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 09.04.2003 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Może białe drzwi się brudzą tak samo jak ciemne,choć w to nie wierzę ,bo nawet rękoma zostawia się ślady ale na pewno po czasie mogą zżółknieć co ciemnym nie grozi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 10.04.2003 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 jeżeli to pasuje do całości to białe, my takie będziemy mieli,bo jeżeli okna-białe, podbitka-biała, rynny- białe, to drzwiwejściowe moim zdaniem jednak białe. Jeżeli chodzi o zabrudzeniatypu but, opona z rowera to przepraszam, ale wejście do mojegodomu to nie wejście do klatki schodowej w bloku z którego uciekam.A ślady z mąki, to chyba ciemne będą brudne:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noga 11.04.2003 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 A jakie macie zdanie o drzwiach wejściowych przeszklonych i to sporo, co najmniej w 50%. Trzeba przyznać, że w Polsce baaardzo rzadko spotykane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 11.04.2003 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 my będziemy mieli napewno przeszklenia ile % to nie wiem, na razie mamy otwór 150x240 i na pewno będą jakieś doświetla.Poniewż kupujemy okna z thermoplastu, korzystamy z porad przedstawiciela tej firmy, który sugeruje nam, aby szyby byłyconajmniej P2, a najlepiej P4. Drzwi prawdopodobnie będą z firmyAdeco z Ostrzeszowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts