Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W WIESOŁKACH- komentarze do Ewy i Marka

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam DorisN; ocie79 oraz Aleksa a także wszystkich tych którzy tu zajrzeli:):). Cieszymy się że Wam się podoba nasz domek, nam zresztą też bardzo :):) A teraz odpowiedzi: już o wiele wcześniej napisałem że nasz kierownik budowy to wygrany los na loterii :) ; co do kafelek to wszystkie są włoskie i kupione w hurtowni MERA w Tychach, tam tez robiliśmy projekty wszystkich łazienek. Przy wyborze kafelek nie kierowaliśmy się firmą tylko tym jak one wyglądały na ścianie, skorzystaliśmy również z porad fachowców z hurtowni podczas podejmowania decyzji. Mam zamiar porobić troszke zdjęć łazienek ale jak już będą po białym montażu i w związku z tym w pełnej krasie:):).

A jeśli chodzi o konkrety to w łazience na dole na ścianie kafelki TAU SHILKA BEIGE 32 X 90 a na podłodze TAU SHILKA BEIGE 45 X 45 plus oczywiście dekorek z naturalnego kamienia i ten kwiatowy motyw TAU SHILKA BE.ALTAI 90 x 14; w łazience głównej na górze PRAGA BEIGE METROPOL plus dekorki; w łazience w naszej sypialni SWAHILI JET BROWN, SWAHILI BEIGE I dekor SWAHILI RUNNER ZANZIBAR - wszystko 49 X 49

• 2 weeks później...

Witaj Aleks:):) jakiej firmy są te płytki tego nie wiem a opakowania poszły wiesz gdzie :):):):) ale posyłam Ci stronkę firmy gdzie kupiliśmy wszystkie płytki jak zapytasz napewno odpowiedzą:):)

http://www.mera.tychy.pl/

jest to bardzo duża hurtownia wszystkiego do remontu od taśmy klejącej do stolarki. Ale te wszystkie nazwy które wypisałem to są właśnie takie jak na fakturze. Pozdrawiam Marek i Ewa

• 3 weeks później...
Zaglądam do Waszego dziennika a tu taka zmiana :o . To już nie plac budowy tylko piękny domek. Ładnie to wszysto u Was wygląda - kiedy będzie tak u nas. I w środku i na zewnątrz - super :p . To pewnie przeprowadzka jeszcze w tym roku? Tempo macie niezłe. Mam nadzieję, że ja też zdążę do końca roku. Pozdrawiam :lol: :lol:

Witajcie :):) nam się też podoba to co już zostało zrobione :):) staramy się; tak się złożyło że zajęliśmy się obejściem ponieważ były "luzy produkcyjne" :):) w wykańczaniu domku. Ale i Wasz domek już niczego sobie :):):) super :):):) bardzo ładnie wyglądać będzie ta wyspa w kuchni :):):), my niestety ze względu na powierzchnię kuchni nie mogliśmy o tym pomyśleć, napewno wszystko Wam się uda podopinać i zdążycie ze wszystkim, życzymy Wam tego z całego serca :D :D My planujemy przeprowadzkę na przełomie października i listopada, bardzo byśmy tego chcieli aby święta spędzić we własnym domku :):):) przy kominku :):):).

Kochani macie naprawę piękny domek i powalające wręcz otoczenie! Imponuje nam Wasze tempo prac i gust detali! Błagam napiszcie jakiej firmy macie drzwi wejściowe! Są po prostu piękne!

Pozdrawiamy - dzięki takim dziennikom jak Wasz wierzę, że można postawić domek na gotowo w rok!

• 3 weeks później...

Suoer Wam idzie. W rok tyle zrobione , to naprawdę dobry wynik. My ze swoim wiesiołkiem też nie najgorzej. Robimy tynki, a zaczeliśmy w marcu. Ale mam pytanie, oglądałam kuchnię i zastanawiam gdzie wam sie podziało okno w kuchni ? czy macie połączenie kuchni z salonem ? I jeszcze jedno, jakich wymiarów macie kabinę w małej łazience na dole. Mam dylematy, czy tam nie jest zbyt ciasno na 90, czy musi być raczej 80.

Wole zapytac, bo dzieki Waszym sugestiom zrobiliśmy większą ścianke na kominek i dzieki temu nie było problemu z wielkościa wkładu.

Witaj Ireno D :):) nie masz odnośnika do swojego dziennika i komentarzy więc zmuszony jestem odpisać tutaj. Okno w kuchni oczywiście jest :):):) w wykuszu i to okno mamy od strony zachodniej. Do kuchni jest wejście zarówno z salonu oraz z korytarza od strony schodów, jak widziałaś są to wejścia otwarte bez drzwi. Zdjęcia kuchni robione są włąśnie z salonu przez to wejście. Co do łazienki - w części gdzie jest kabina tj. pomiędzy schodami a ścianą jest 1 metr po to aby spokojnie zabudować kabinę 90, zmniejszyliśmy kotłownię o 10 cm od strony łazienki aby mieć taki lekki zapas. Cieszę się że skorzystałaś z rady dot. ściany kominka:):):)

Witaj Tosinek:):) wiesz, kiedyś słyszałem jak cosik opadło i nie wiedziałem co to a teraz po Twoim wpisie juz wiem :):):) my też się bardzo cieszymy ze stanu domku zresztą w pazdzierniku planujemy sie wprowadzic. Ale i Wasz domek wyglada superowo, szkoda tylko że w tej beczce radości miałaś łyżkę dziekciu w postaci spięcia z budowlańcami :( Ale nic to, najważniejsze że domek nabiera kształtów :):) cieszymy sie bardzo.Pozdrawiamy ciepło i serdecznie:):)

• 2 weeks później...

Mam pytanie dotyczące materiału na podłogę w pomieszczeniach gdzie jest wodne ogrzewanie podłogowe. Widziałam, ze macie tam parkiet, czy nie macie wątpliwości czy to dobry materiał. Słyszałam, ze na podłogówkę , zaleca sie płytki, albo deskę barlinecką, ale tego nie jestem pewna.

Podpowiedzcie coś mądrego !

• 4 months później...

Witam

Podziwiam Wasz domek od dłuższego czasu i jestem pod wrażeniem. Również buduję wg tego projektu-w zeszłym roku zrobione zostały tylko fundamenty, budowa rusza pod koniec marca. Podobnie jak u Was mam powiększona kuchnię oraz garaż. Czy mogłabym prosić o zdjęcia kuchni oraz gabineciku na dole? Z góry dziękuję

Pozdrawiam

• 2 months później...