selimm 25.09.2006 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Podaję sposób, który wyciągnął mnie z tego: 1. Uszyj płócienny woreczek zamykany ściąganym sznureczkiem. (wym 7 cm x 20 cm) 2. Mocno rozgrzej na suchej patelni pół kilo soli 3. Wsyp do woreczka 4. Połóż się na wznak i trzymaj gorący woreczek na oczach, minimum 0,5 godz dziennie (najlepiej wieczorem) Na początku będzie zbyt gorący, więc zawiń go w coś dodatkowo. A tu masz starszy wątek z innymi pomysłami: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=43254 znaczy sie, sol mam na oczach postawić ? płocienny to znaczy chyba przepuszczający ? [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 25.09.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Podaję sposób, który wyciągnął mnie z tego: 1. Uszyj płócienny woreczek zamykany ściąganym sznureczkiem. (wym 7 cm x 20 cm) 2. Mocno rozgrzej na suchej patelni pół kilo soli 3. Wsyp do woreczka 4. Połóż się na wznak i trzymaj gorący woreczek na oczach, minimum 0,5 godz dziennie (najlepiej wieczorem) Na początku będzie zbyt gorący, więc zawiń go w coś dodatkowo. A tu masz starszy wątek z innymi pomysłami: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=43254 znaczy sie, sol mam na oczach postawić ? płocienny to znaczy chyba przepuszczający ? [/img] przypomniał mi się kawał. cos tam było o kładzeniu jajek na oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 25.09.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Porada kogos kto juz kilka razy uciekal przed zabiegiem Mi najlepiej dziala ziemia borowinowa i oklady z niej, robi sie wg przepisu, do dostania w aptece. Solux tez moze byc ale solux dziala w polaczeniu z antybiotykiem (antybiotyk latwo sobie zalatwic ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.09.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 My na zatoki pomogło Alweo - Akuna. to są zioła, codziennie rano piłam taka miarkę tych ziół. Smakują jak sok owocowy. Po jakimś czasie zatoki zaczęły się oczyszczać tak mocno, ze był potrzebny antybiotyk, a potem już było ok...Czasami cos tam jeszcze odczuwam, ale to nic w porównaniu do tego co było. I nie jest już tak częste jak było. Wiem, ze to nie jest tanie i ze trzeba uparcie pić przez co najmniej miesiąc (ja piłam przez trzy) ale mi pomogło. http://neovita.com.pl/alveo-p-78.html?gclid=CPuWmNb7yIcCFSByQgodymGgNwtu mozesz zerknac co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 25.09.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 prosze bardzo o porady ... tylko nie kitujcie mi tu cos o lekarzu ! - nie byłem, nie chodze i nie bede chodził Idz do lekarki. I zle Ci sie kojarzy igla. Pomysl o slicznej , mlodej pielegniarce. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 25.09.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 kocie, na zatoki najlepszy okład z kota, żywego a tak poważnie, załatw sobie lampę Bioptron, może ma ktoś znajomy i naświetlaj, lepsze od Soluxu, a jeżeli już Solux, to wystarczy kupić w aptece tylko żarówkę Solux a używać możesz choćby w lampie biurowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 25.09.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Ja smaruję pod oczami-przy nosie, nos i nad oczami-okolice brwi amolem, kładę się i przykrywam głowę poduszką Gorąco jak diabli, ale po 10 minutach czuję się jak nowonarodzona. A najlepiej faktycznie - lekarz+antybiotyki. I IBUPROM ZATOKI bądź MODAFEN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 25.09.2006 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Dzieki za porady ...kupiłem sobie jakis olej smierdzi to jak jasna cholera ide sie buzować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 25.09.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 ten olej nie jest do wąchania, jest do smarowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka76 25.09.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Sellim1, krople miętowe nalej na łyżeczkę i podpal jak się wypalą "zaciągnij się" ; 2,wysmaruj się vickiem w maścito z solą jest naprawde super - działa też na gardło. Pozdrawiam i zdrowia wszystkim życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 25.09.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Witam Pogrzeb w kieszeniach i za drobniaki kup ultradźwiękowy nawilżacz. Są wszędzie w marketach. Wlej ten olejek do inchalacji do wody w nawilżaczu (tylko nie za wiele). Postaw to w kącie sypialni, włącz i zapomnij. Jak się obudzisz będziesz lepszy. Ugotuj se jajko, posyp solą i zjedz (jak lubisz). To o tych jajkach i soli. Oczu wytrzeszczać nie trzeba. Mądry konował wcale nie musi od razu z igłą lecieć. A jak ja słyszę o pięknych pielęgniarkach, to mi się od razu piękna Basia przypomina z woja! Największe chojraki wymiękały jak się zbliżała (oczywiście z igłą). Nigdy się chyba robić zastrzyków nie nauczy! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 25.09.2006 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Basia z woja ..mniaaam...to zaraz zaspiewamy : my ze spalonych wsi ,my z głodujacych miast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 25.09.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Pośpiewać możemy , ale o slicznych pielęgniarkach słuchać nie chcę!Od razu drżą mi kolana...I du.pa się marszczy! Widziałem w lustrze! Wystarczy wspomnienie!Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 25.09.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Witam Selimku kochany. Proponuję nurkowanie, w masce i z butlą oczywiście. Jak zejdziesz odpowiednio głęboko, to puźniej szybka dekompresja. Tylko uważaj, co by Ci pyszczydła nie rozerwało. A jak na powierzchni zobaczysz czerwoną maskę z białymi nalotami, to znak że przeciściło Ci wszystkie zatoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 26.09.2006 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Gęgus ..to jest zbyt radykalny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 26.09.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Mozesz tez na noc zrobic sobie w pokoju gdzie spisz inhalacje - do garnka z goraca woda dodajesz ziele rumianka ( kilka lyzek stolowych), kilka kropli azulanu, kilka kropel jodyny. Niesiesz to do pokoju, stawiasz na kuchence elektrycznej i gotujesz, co chwila meszając az woda się wygotuje. Pokoj musi byc zamkniety abys cala noc wdychal napar. To naprawdę działa. a kiedy spac? W czasie gotowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.09.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Przeleć się samolotem (pasażerskim, coby wysoko leciał). Poważnie - działa jak cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 26.09.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Mozesz tez na noc zrobic sobie w pokoju gdzie spisz inhalacje - do garnka z goraca woda dodajesz ziele rumianka ( kilka lyzek stolowych), kilka kropli azulanu, kilka kropel jodyny. Niesiesz to do pokoju, stawiasz na kuchence elektrycznej i gotujesz, co chwila meszając az woda się wygotuje. Pokoj musi byc zamkniety abys cala noc wdychal napar. To naprawdę działa. a kiedy spac? W czasie gotowania? Dobrze by bylo w czasie gotowania i do rana Opary będą sie unosily przez calą noc w pokoju. Tylko pokoj musi byc zamniety. No oczywiscie trzeba pilnowac, mieszac, jak sie woda wygotuje wylaczyc. Dobrze by bylo zeby robil to ktos inny, a chory niech lezy sobie i odpoczywa. Gotowac pomalutku, mi zazwyczaj woda sie wygotowuje po jakiejs godzinie. Ja taka inhalacje robie dziecku jak tylko widze ze nadciaga przeziebienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 28.09.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Inhalacje. Do inhalatora ( jak nie masz mozesz uzyc talerza) wlewasz gorącą wodę i dodajesz kilka kropoli olejku sosnowego. Napar wdychasz.Olejek sosnowy udraznia przewody oddechowe. Mozesz kilka kropel olejku dodac do kapieli . Mascią tymiankową lub wlasnie olejkiem sosonowym, mozesz smarować nozdrza ( zewnętrznie oczywiscie). Aha mozna tez wpsikiwac do nosa wodę morską - kupisz w aptece, nazywa się sterimar ( jakos tak). To jest w aerozolu. Gorące inhalacje na zatoki to kryminał. Jeśli inhalacje to zimne.Przy goracych naczynia się poszerzają i zapalnie wędruje głębiej - taki wstęp do przewlekłych zatok Stermiar jest Ok. Najlepszym sposobem jest fotka rtg.Może masz coś, co olejkiem nie rozpuścisz . Selimm, przecież jesteś moim krajanem. Zatoki to moja pasja.... i praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 28.09.2006 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Drogi krajanie ...pasja powiadasz no wiesz - moze kiedys tam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts