Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domowe sposoby na zatoki ...

selimm

Recommended Posts

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Inhalacje "zimne" to te z inhalatorów. Biała mgiełka jak to mówią pacjenci.

Co do trucia lekami mam inne zdanie. Leki w umiarze - stosowane wg zaleceń, są bezpieczniejsze niż przewlekły stan zapalny.Chore zatoki to jak zepsuty ząb - tylko mniej boli. Ale to jest moje zdanie.

Kiedyś preferowano nagrzewania, lampy solux itp.Teraz to skansen.

Pozdrawiam.

Inhalacje "zimne" to te z inhalatorów. Biała mgiełka jak to mówią pacjenci.

Co do trucia lekami mam inne zdanie. Leki w umiarze - stosowane wg zaleceń, są bezpieczniejsze niż przewlekły stan zapalny.Chore zatoki to jak zepsuty ząb - tylko mniej boli. Ale to jest moje zdanie.

Kiedyś preferowano nagrzewania, lampy solux itp.Teraz to skansen.

Pozdrawiam.

Na uszy też?

W moim mieście ciągle to zalecają :roll:

A żeby nie nagrzewać radził mi lekarz z Rabki.

Ale Rabka na drugim końcu Polski :roll:

Pierwszy raz słyszę, żeby nagrzewać uszy.Chociaż dobrze opłacani zielarze preferują tzw. świecowanie uszu..... oj paskudnie się leczy uszy po świecowaniu.... oj paskudnie.... :-?

Moim skromnym zdaniem - w leczeniu uszu najważniejszy jest stan miejscowy. Czasami leczenie wymaga codziennej pielęgnacji, płukania, odsyssania treści, zakładania optrunku.

Czasami wystarczaja tylko kropelki.

Moim zdaniem nie ma stanu zaplnego ucha , który wymagałby nagrzewania.

Pozdrawiam.

Ogloszenie klikne..., o , jakies takie...

W dobre ręce, chętnie oddam mojego wieloletniego towarzysza (nie wiem czy niebezpiecznie będzie użyć tego słowa). Dobrze się sprawiał, nie odstępował ani na krok, ze wszystkich spacerów sam zawsze powracał. Dodam, ze bardzo łatwo się oswaja i jak raz się zadomowi, to jest już na dobre. Nie trzeba się nim specjalnie opiekować, bo jest wytrzymały i znosi wszystkie przeciwności losu.

Chętnych proszę o kontakt na priv.

Aha, zapomniałam powiedzieć, ze wabi się – przewlekle zapalenie zatok... :lol: