lukasz1006 25.09.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 mam pytanie czy jest coś takiego że starostwo pobiera 40(kilka)zł za to że garaż jest w bryle budynku? (śmieszne to troche) o usłyszałem taką informacje gdy składałem projekt a teraz czekam na pozwolenie i pani która przyjmowała projekt coś wspominała ze bede musiał jeszcze 40zł zapłacić za to że garaż jest w bryle budynku. projekt powtarzalny bez żadych zmian. może się przesłyszałem. może ktos mi to wyjaśnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 26.09.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Dokładnie 38 zł.Tyle kosztuje decyzja pozw. na budowę bud. gosp. Ze zwolnienia korzystają wyłącznie budynki mieszkalne. Czasem gminy interpretują to tak że jesli garaż jest oddzielnie - płacisz. Jeśli w bryle - nie płacisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 27.09.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Pierwsze slyszę!!!! Sciema jakaś! Płacisz 38zl za zatwierdzenie projektu i 40 zł za wydanie pozwolenia na budowe garażu + 5 zł za podanie tylko wtedy gdy wystepujesz z oddzielnym wnioskiem o pozwolenie na budowę garażu i oddzielnym projektem tegoż garażu a jeśli jest razem z budynkiem mieszkalnym to nic nie płacisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 28.09.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Pierwsze slyszę!!!! Sciema jakaś! Płacisz 38zl za zatwierdzenie projektu i 40 zł za wydanie pozwolenia na budowe garażu + 5 zł za podanie tylko wtedy gdy wystepujesz z oddzielnym wnioskiem o pozwolenie na budowę garażu i oddzielnym projektem tegoż garażu a jeśli jest razem z budynkiem mieszkalnym to nic nie płacisz. A masz na to jakąś jednoznaczną interpretację ?? (np. ministerstwa, Urzędu Skarbowego). Niestety, w Polsce istnieje czasami coś takiego jak "dowolność interpretacji" przepisu, który nie stwierdza czegoś jednoznacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 28.09.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 No niestety nie mam na to żadnego glejta ale tak nakazuje logika. to może jeszcze wydadzą Ci drugi dziennik budowy na garaż pod domem??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 28.09.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 to może jeszcze wydadzą Ci drugi dziennik budowy na garaż pod domem??????????? Jakbyś zgadła - mnie wydali 3 oddzielne dzienniki budowy: na dom, na instalację gazową i na podjazd z kostki brukowej i za nic nie chcieli inaczej (a mnie się nie chciało ZNÓW walczyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 28.09.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 No niestety nie mam na to żadnego glejta ale tak nakazuje logika I w tym problem... Logika mówisz?? Dla Ciebie logika wskazuje na jedno rozwiązanie, dla urzednika logika może wskazywac na inne rozwiązanie, a jak się przeczyta przepis "literalnie", to i logika może wymięknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 28.09.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Ciekawa jestem jak ta Pani urzedniczka to tłumaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts