Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

starostwo, garaż w budynku i 40zł

lukasz1006

Recommended Posts

mam pytanie czy jest coś takiego że starostwo pobiera 40(kilka)zł za to że garaż jest w bryle budynku? (śmieszne to troche) o usłyszałem taką informacje gdy składałem projekt a teraz czekam na pozwolenie i pani która przyjmowała projekt coś wspominała ze bede musiał jeszcze 40zł zapłacić za to że garaż jest w bryle budynku. projekt powtarzalny bez żadych zmian. może się przesłyszałem. może ktos mi to wyjaśnić :p

Pierwsze slyszę!!!!

Sciema jakaś!

Płacisz 38zl za zatwierdzenie projektu i 40 zł za wydanie pozwolenia na budowe garażu + 5 zł za podanie tylko wtedy gdy wystepujesz z oddzielnym wnioskiem o pozwolenie na budowę garażu i oddzielnym projektem tegoż garażu a jeśli jest razem z budynkiem mieszkalnym to nic nie płacisz.

:evil:

Pierwsze slyszę!!!!

Sciema jakaś!

Płacisz 38zl za zatwierdzenie projektu i 40 zł za wydanie pozwolenia na budowe garażu + 5 zł za podanie tylko wtedy gdy wystepujesz z oddzielnym wnioskiem o pozwolenie na budowę garażu i oddzielnym projektem tegoż garażu a jeśli jest razem z budynkiem mieszkalnym to nic nie płacisz.

:evil:

A masz na to jakąś jednoznaczną interpretację ?? (np. ministerstwa, Urzędu Skarbowego).

Niestety, w Polsce istnieje czasami coś takiego jak "dowolność interpretacji" przepisu, który nie stwierdza czegoś jednoznacznie.