sebamar 25.09.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Witam!Nie jestem pewien, czy to aby dobry dział dla mojego pytania. Czy można ustawić kanapę pod oknem, pod którym są kaloryfery? Czy nie będzie problemu z ogrzewaniem pokoju (20 m2) przez kanapę , która zasłania grzejniki? Z góry dziękuję za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artione 25.09.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Miałem tak ustawioną kanapę przez jakiś czas w swoim poprzednim mieszkaniu. Zasłaniała kaloryfer w znacznym stopniu i niestety - twoje obawy są uzasadnione. Miało to negatywny wpływ na ogrzewanie pokoju. Ciepło było częściowo "zatrzymywane" i nie rozchodziło się w dostatecznym stopniu po całym pomieszczeniu. Jeżeli masz możliwość innego ustawienia to nie polecam tego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolka009 26.09.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 to prawie tak jak byś wcale nie miał tego grzejnika niestety (wybróbowałam). Jeśli możesz to ustaw inaczej albo chodziaż odsuń tę kanapę od grzejnika jakieś pół metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebamar 26.09.2006 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 No właśnie zamierzam odsunąć kanapę od grzejnika o 50 - 70 cm. Czy to wystarczy , by ogrzać pokój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma1719500095 26.09.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 U mnie jest podobnie - ok. 50-70 cm i to wystarcza, by pokoj ogrzac. To pewnie jeszcze zalezy od jego wielkosci i wielkosci grzejnikow. Moj pokoj to salon otwarty na jadalnie i przedpokoj, ale grzejniki mam duze, z "rezerwa mocy". Mam poza tym w centralnym miejscu kominek (a wlasciwie koze), wiec jakby co - moge sie dogrzac.Jednak niewatpliwie, nawet przy odsunieciu sofy od grzejnikow, cyrkulacja ciepleo powietrza jest troche ograniczona - tak mysle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 01.10.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 odsunięcie wystarczy,pamiętaj że powietrze musi też dotrzeć do grzejnika, nie wystarczy od!jeśli powietrze ma dojście też obok, nie powinno być problemów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts