Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt AKACJA 2 pracownia HORYZONT

Recommended Posts

dzieki serdeczne. Na forum jestesmy nowicjuszami i to samo dotyczy budowy... mamy nadzieje, ze to sie wkrotce zmieni. Niestety ze wzgledu na polozenie dzialki bedziemy musieli zmienic projekt i teraz bedziemy szukac kogos kto buduje lub wie cos na temat Niezapominajki, rowniez z Horyzontu. Na razie nic na temat Niezapominajki na Forum nie znalazlam ale bede nadal szukac. Moze jakas podpowiedz? Jeszcze raz dzieki

• 5 months później...
  • 1 month później...
  • 6 months później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 5 months później...
  • 5 weeks później...

Jerzy, mareksr

Pozwólcie, że zwrócę się z zapytaniem. Za miesiąc rozpoczynam budowę akacji II z podwójnym garażem. Cały czas mam jednak wątpliwości co do rozwiązań w projekcie. Napiszcie jak zrobiliście u siebie:

1. Bieg schodów wg projektu ma 75cm szerokości (poszerzaliście je? jeśli tak to w jaki sposób?)

2. Słyszałm, że warto podnieść poddasze przynajmniej o jeden bloczek, bo na poddaszu jest nisko (jak to wygląda w realu? - podnosić czy nie, jeśli tak to o ile?)

3. Moze macie zdjęcia z realizacji (przejrzałam całą stronę Joasi i Jasia i nadal mi mało).

Z góry dziękuję za info i fotki, Danka

• 7 months później...
  • 2 weeks później...

A ja szukam wszelkich informacji i porad (szacunkowych kosztorysów również) na temat Akacji II w wersji B. Zakupilam dzialke z fundamentami pod ten dom, budowe chce kontynuowac od wiosny, niekoniecznie uzywajac takich materialow, jakie proponuja w kosztorysie (Ytong, dachówka, itp) - bede starala sie wybudowac dom taniej i przy uzyciu zaprzyjaznionych rak do pracy ;)

Natomiast potrzebne mi są ewentualne wskazowki kogos, kto juz budowal Akacje. Wszelkie zdjecia mile widziane :)

• 2 weeks później...

Poszukuję osób, które budują/ budowały/ mają zamiar budować Akację II (wersja B) i mogłyby podzielić się ze mną swoimi wrażeniami dotyczącymi tego projektu. Znalazłam na forum linka do strony, która była swoistym dziennikiem budowy Akacji, ale niestety strona ta nie zawiera już danych.

Mnie natomiast bardzo zależy na subiektywnych opiniach osób, które z Akacją miały do czynienia, bądź potrafią ocenić ten projekt (funkcjonalność, koszt budowy) bardziej profesjonalnie niż ja ;) Bo ja jestem laikiem, a zdaje się, że moja przyszłość związana będzie właśnie z tym domem.

Z góry dziękuję za każdą pomoc.

• 3 weeks później...
  • 5 weeks później...