isiunia 25.09.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Czesc Mam "mały" problem. Mam od jesieni zarezerwowane mieszkanie (umowa rezerwacyjna). Obecnie podpisywane są już umowy przedwstępne.Jestem teraz za granicą i jak wrocę to muszę podpisać umowę i mam czas na załatwienie kredytu 30 dni. Problem polega na tym że jak wczoraj rozmawiałam z panią z bióra developera i powiedziałam że chcę umowę przedwtępną podpisać notarialnie to powiedziała że nie wie czy to będzie możliwe.Na co ja że każdy developer umożliwia coś takiego a ona że firma zmieniła nazwę (to wiedziałam już przed moim wyjazdem) i że nie mają jeszcze kompletu dokumentów. Ja jej na to że nie wyobrażam sobie podpisywania umowy w inny sposób a ona że jak wrócę to porozmawiamy i że o tym trzeba będzie rozmawiać z prezesem. Od początku mi to pachniało jakimś przekrętem tym bardziej że oficjalna cena za m2 od jesieni wzrosła (w tym samym etapie osiedla) o 700 zł brutto. PYTANIE ZA 100 PUNKTÓW: CZY JEST JAKIŚ SPOSÓB ŻEBY WYEGZEKWOWAĆ PODPISANIE UMOWY U NOTARIUSZA I CZY ONI MOGĄ ODMÓWIĆ TAKIEJ FORMY PODPISANIA UMOWY? CO ROBIĆ?!!!!! RATUNKU!!!! ZALEŻY MI NA TYM MIESZKANIU BO MA JESZCZE NIEZŁĄ CENE W PORÓWNANIU Z TYMI CO SĄ TERAZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 25.09.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Zmusić chyba się nie da. Pamiętaj, że okazje zawsze są podejrzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts