Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomóżcie i doradźcie

isiunia

Recommended Posts

Czesc

Mam "mały" problem. Mam od jesieni zarezerwowane mieszkanie (umowa rezerwacyjna). Obecnie podpisywane są już umowy przedwstępne.

Jestem teraz za granicą i jak wrocę to muszę podpisać umowę i mam czas na załatwienie kredytu 30 dni.

Problem polega na tym że jak wczoraj rozmawiałam z panią z bióra developera i powiedziałam że chcę umowę przedwtępną podpisać notarialnie to powiedziała że nie wie czy to będzie możliwe.

Na co ja że każdy developer umożliwia coś takiego a ona że firma zmieniła nazwę (to wiedziałam już przed moim wyjazdem) i że nie mają jeszcze kompletu dokumentów. Ja jej na to że nie wyobrażam sobie podpisywania umowy w inny sposób a ona że jak wrócę to porozmawiamy i że o tym trzeba będzie rozmawiać z prezesem. Od początku mi to pachniało jakimś przekrętem tym bardziej że oficjalna cena za m2 od jesieni wzrosła (w tym samym etapie osiedla) o 700 zł brutto.

PYTANIE ZA 100 PUNKTÓW: CZY JEST JAKIŚ SPOSÓB ŻEBY WYEGZEKWOWAĆ PODPISANIE UMOWY U NOTARIUSZA I CZY ONI MOGĄ ODMÓWIĆ TAKIEJ FORMY PODPISANIA UMOWY?

CO ROBIĆ?!!!!!

RATUNKU!!!!

ZALEŻY MI NA TYM MIESZKANIU BO MA JESZCZE NIEZŁĄ CENE W PORÓWNANIU Z TYMI CO SĄ TERAZ.