ponury63 18.04.2003 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Dobre... Facet nie mógł złożyć komputera; po szyny danych poszedł na dworzec kolejowy, a po kości pamięci - do mięsnego... Potem nie mógł odpalić programu, gdy pojawiało się: Wciśnij dowolny klawisz, wciskał Reset... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 18.04.2003 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 I jeszcze: Czym różni się informatyk w spódnicy od informatyka w spodniach? Czasem dostępu... Ze starego "Przekroju": Falczakowa na tyle zna się na tych komputerach, że obawia się, by Falczak nie okazał się kompatybilny z tą rudą z drugiego piętra...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darth_Maul 18.04.2003 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Ponieważ jestem administratorem sieci, to przekazuje Wam mój dziennik. 8:03 Dzwoni telefon... 8:09 Zaczynam dochodzić do siebie. Gdzie jest kawa ? 8:20 Rano chyba ktoś dzwonił... Nieeeee, zdawało mi się. 8:32 Dzwoni telefon... No dobra. Idę. Cz0owiek z księgowości skarży się, że nie może ściągnąć informacji o wydatkach z bazy danych. Udzielam mu Standardowej Odpowiedzi Administratora Nr 112: "Dziwne. U mnie działa". Czekam chwilę aż się wykrzyczy i wyłączam expres do kawy z UPS-a, podłączając jego serwer. Mówię, żeby spróbował teraz. Dobrze jest. Jeszcze jeden zadowolony użytkownik. 8.45 Dzwoni kolejny klient. Pyta jak zmienić czcionkę w AmiPro. Udzielam grzecznej odpowiedzi, żeby sprawdził w instrukcji obsługi procesora. Kiedy znajdzie ma zadzwonić. Chwila spokoju... 9:20 Sekretarka z zespołu prawnego twierdzi że zgubiła hasło. Radzę żeby poszukała w torebce, na podłodze samochodu i koszu na śmieci. Spodziewając się że rezultat poszukiwań będzie mizerny, tworzę w międzyczasie nowe hasło. 9:25 Znowu telefon. Nie chce mi się odbierać. Przekierunkowuję rozmowę na portiernię. 10:00 Wściekły użytkownik dzwoni z informacją, że procesor ma się nijak do czcionek w AmiPro. Zaskoczony przyznaje mu racje zarzekając się że nigdy nie mówiłem o procesorze. Gość jest uparty. Przekierowuję rozmowę na portiernię. 10:30 Lunch 14:00 Powrót z lunchu. 14:15 Przyszedł ten nowy, jak mu tam, Staszek. Oprowadzam go po serwerowni i sadzam przy IBM PC-XT. Pokazuje mu jak go odpalić. 14:47 Pecet Staszka zakończył fazę odpalania. Z uśmiechem na ustach informuję nowego, że przy starcie powinien wybrać <> ,a nie <> i robię reset. W międzyczasie przygotowuje dla nowego login i z dziką pasją ustawiam minimalną liczbę znaków w haśle na 64. Przerwa na fajkę. 15:14 Dzwoni gość z pytaniem, jak dołącza się pliki do mail'a. Nie mówiąc nic naciskam jeden guzik na telefonie i odkładam słuchawkę. Ci na portierni maja dziś masę roboty. 15:33 Podłączam do koncentratora expres do kawy, aby zobaczyć co się stanie. Eeeeeeeeeee tam, Panie, nuda. 16:00 Przychodzi druga zmiana. Życzę im dobrej nocy i nadmieniam, że koncentrator się dzisiaj zabawnie zachowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darth_Maul 18.04.2003 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 On 2003-04-18 14:38, ponury63 wrote: I jeszcze: Czym różni się informatyk w spódnicy od informatyka w spodniach? Czasem dostępu... Ze starego "Przekroju": Falczakowa na tyle zna się na tych komputerach, że obawia się, by Falczak nie okazał się kompatybilny z tą rudą z drugiego piętra...... Boskie........ rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darth_Maul 18.04.2003 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 wszystkim userom windowsa polecam strone... wiele mówi http://republika.pl/swistak_aps/winfun.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darth_Maul 18.04.2003 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 To moze teraz troche o Lotnictwie Wieza: Zeby uniknac halasu, odchylcie kurs o 45 stopni w prawo. Pilot: Jaki halas mozemy zrobic na wys. 35000 stop? Wieza: Taki kiedy wasz 707 uderzy w tego 727, ktorego macie przed soba... *********************************************** Wieza: Jestescie Airbus 320 czy 340? Pilot: Oczywiscie, ze Airbus 340. Wieza: W taki razie niech pan bedzie laskaw wlaczyc przed startem pozostale dwa silniki. ************************************************** Pilot: Dzien dobry Bratyslawo. Wieza: Dzien dobry. Dla informacji - mowi Wieden. Pilot: Wieden? Wieza: Tak. Pilot: Ale dlaczego, my chcielismy do Bratyslawy. Wieza: OK w takim razie przerwijcie ladowanie i skreccie w lewo... *********************************************************** Pilot Alitalia, ktoremu piorun wylaczyl pol kokpitu: "Skoro wszystko wysiadlo, nic juz nie dziala, wysokosciomierz nic nie pokazuje...." Po pieciu minutach nadawania odzywa sie pilot innego samoloty: "Zamknij sie, umieraj jak mezczyzna" ************************************************************ Pilot: Mamy malo paliwa. Pilnie prosimy o instrukcje... Wieza: Jaka jest wasza pozycja. Nie ma was na radarze. Pilot: Stojimy na pasie nr 2 i juz cala wiecznosc czekamy na cysterne. ********************************************************** Pilot: Prosimy o pozwolenie na start. Wieza: Sorry, ale nie mamy waszego planu lotu, dokad lecicie? Pilot: Do Saltzburga, jak w kazdy poniedzialek... Wieza: DZISIAJ JEST WTOREK Pilot: No to super, czyli mamy wolne... ********************************************************** Wieza: Wasza wysokosc i pozycja? Pilot: Mam 180 cm wzrostu i siedze z przodu po lewej... *********************************************************** Wieza: Macie dosc paliw czy nie? Pilot: Tak. Wieza: Tak, co? Pilot: Tak, prosze pana. ********************************************************** Wieza: Podajcie oczekiwany czas przylotu. Pilot: Wtorek by pasowal.... Zycze zatem udanych lotow.... NAGRODA! PROSIMY O ADRES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz B 19.04.2003 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2003 " ... i on go tymi nożycami ciach, ciach" - Jak rozpentałem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 19.04.2003 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2003 -A, burdello, si, si.... -Kwiatki dla Ciebie miałem, ale mi krowa zjadła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 22.04.2003 04:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 Z wczoraj ("Co mi zrobisz..":wink:: "Uśmiech naszego dziecka premią za trud wychowawczy" -Warszawa...nie ma. -Co, zburzona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 22.04.2003 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 Ciemność, ciemność widzę - Seksmisja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 05.05.2003 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Co tu dużo gadać, kiedy nie ma o czym mówić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 07.05.2003 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 "Mydlem, dobijemy go mydlem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 07.05.2003 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 we futrze była.... to ku..ew... bo każda we futrze to ku..ew (07 zgłoś się) oo jaki ładny odkurzaczyk... i jaką ma ładną panią, masz tu okruszki no i urwałeś kurze złote jajka, Wąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 07.05.2003 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 zapominałem jeszcze: nie kop pana bo się spocisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 08.05.2003 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 -Czy jest suchy chleb dla konia? "Pani kierowniczko, czy ja palę? Ależ ja palę cały czas! Na okrągło!" "nowa świecka tradycja" "ALbert, wychodzimy." Z "Psow": - Co tam paliliście ? - Radomskie ... ty stara pupa jesteś... ... uważaj, bo zamek wylata... -pomóc ci? - nie, dam sobie radę - ale ci pomogę - ale naprawdę nie trzeba - no to ci pomogę Jak ci tatuś dziubek zrobi, to nie ma bata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 15.05.2003 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 "Cham się uprze i mu daj...jak mu dam , jak nie mam !!!" "sie panie częstują"- z Daleko od szosy. "wiśta wio-łatwo powiedzieć" "ja w twoim wieku nie jadlam!" "bo pojedziemy" "a co by bylo gdyby tak kazdy chudl? - byloby nas mniej, Polakow!" "bedzie wojna- przed wojna tyz byl wegiel" "...., na żadanie raz mozna". "No, skoro pan leszek tak nakoniecznie" to jest moja żona: zofia. )))) -Od Zygmunta ukłony i różne wyrazy -Od jakiego Zygmunta?! -Trzeciego Wazy... -Bardzo pana prepraszam, ale ja chyba jakaś idiotka jestem... -Miło mi. Kowalski jestem... Do taksówkarza jadącego 20km/h -Przyhamuj, koleś, bo pofruniesz! Fajny sweterek.... zajebałeś z pomocy dla powodzian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 15.05.2003 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Wiesz co robi ten JABKO ? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest JABKO na skalę naszych możliwosci. Ty wiesz, co my robimy tym JABKIEM ? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest JABKO społeczny, w oparciu o szesć instytucji, który sobie ..... Dalej nie cytuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 17.05.2003 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2003 Wiem czemu jesteście tekie głupie - boście CHŁOPA NIE MIAŁY... (czy jakoś tak )- oczywiście SZTUR...(czy jakoś tak ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 19.05.2003 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 To polecam z "Alternatywy 4": Heniek chodź pod trójkę ściany prostować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 26.05.2003 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2003 Software - bezużyteczne dane zapisane w pamięci komputera w celu wyprowadzania użytkownika z równowagi komunikatami o błędach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts