Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kosz dachu

Recommended Posts

dlaczego powinny byc deskowane - żeby podczas kładzenia blach było łatwiej je przykręcić a nie celować w łaty ot cała filozofijjja ;) tak mi blacharz powiedział

tez tak słyszałem

szerokość deskowania to u mnie jakieś 30cm ( moze więcej ) na kazdy bok no i w koszu podwójna folia

Roznie , nalezy zadac sobie pytanie w jakim celu montujemy deski w koszu , nastepnie okreslic ich rozmiar i sposob wykonania .

wartownik: no wlasnie, zadaj sobie to pytanie, a nastepnie okresl, gdybys byl tak dobry.

Maciej

Przykladowo deska lub para desek w koszu moze sie pojawic jako element konstrukcji ( na krokwiach),podloze pod kosz miekki ( na latach)wykonany z dachowek , podloze pod kosze z miekkich materialow( rowno lub ponizej lat) , (pod folia)ulatwia szczelne wykonanie folii , itd.

dlaczego powinny byc deskowane - żeby podczas kładzenia blach było łatwiej je przykręcić a nie celować w łaty ot cała filozofijjja tak mi blacharz powiedział

To radze takiego dekarza wycelować poniędzy słupki od furtki !!!!

Dekarz nie celuje tylko rozmierza łaty i przykręca w tym nie ma żadnej filozofii !!!

pozd

dlaczego powinny byc deskowane - żeby podczas kładzenia blach było łatwiej je przykręcić a nie celować w łaty ot cała filozofijjja tak mi blacharz powiedział

To radze takiego dekarza wycelować poniędzy słupki od furtki !!!!

Dekarz nie celuje tylko rozmierza łaty i przykręca w tym nie ma żadnej filozofii !!!

pozd

Seldric , prosze cie , nie uzywaj slowa " dekarz " opisujac jakiegos popapranca 8)