ula1719501037 26.09.2006 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 W ZŁOTNIKACH KUJAWSKICH... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 26.09.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 no to troche daleko od Torunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 26.09.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 O JEZU! AŻ TRZĘSĄ MI SIĘ RĘCE OD WASZYCH ODPOWIEDZI...wciąż jestem zainteresowana, ale na chwilę opadłam na fotel...jetsem w trakcie sprzedaży mieszkania. Znalazłam osobę, która deklaruje, że wszystko co potrzebne nam załatwi w 3 tygodnie. Podobno tylko pójdę i złoże wniosek o pozwolenie na budowę. Hm...(?) p.s. jesteście kochani, dzięki za kążdą odp.u. spotkanie z facetem w piątek-ciekawe co w zamian To go bierz, tylko kasa po załatwieniu pozwolenia - nic wcześniej. Najlepiej spisać umowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 26.09.2006 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Może jestem głupia, ale wierzę że to zrobię... będę pisać co i jak.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 26.09.2006 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 @@@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 26.09.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 wiara czyni cuda. POWODZENIA!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 26.09.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Cóż może tak gnać człowieka? miłość albo...kasa. Miłość mam (tak myślę), więc gonię za kasą (czytaj ulgą odsetkową). WSZYSTKO w imię tego, aby dawca miłości nie brał dodatkowych służb..głupie?. może... Jakich służb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 26.09.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Ja w kwietniu podpisywałem akt notarialny kupna działki a na początku lipca miałem już pozwolenie na budowę. Można było szybciej ale troszkę zamarudziliśmy z projektem. Ale to nie zależy od ciebie - u mnie akurat gmina i starostwo działają dość sprawnie no i był plan zagospodarowania przestrzennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 26.09.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Często można przyspieszyć sprawę przez zlecenie załatwienia formalności osobie ze starostwa (za jakąś opłatą). Ja poszedłem z mapkami i warunkami przyłączenia do starostwa zapytać co jest potrzebne do pozwolenia na budowę, a facio odpowiedzialny za moją gminę sam zaproponował architekta do adaptacji i załatwienie reszty spraw. Po niecałych dwóch tygodniach miałem adaptację i pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaB 28.09.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Chyba że kolejne instytucje od których wszystko zależy wyciągają pod stołem rękę po kopertę Wtedy walcz i zapomnij o terminach. Życzę z całego serca solidnych ludzi na Twojej drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 28.09.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Ula, uda Ci się! Ale rzeczywiscie wszystko zależy od urzędow - w jednych idzie wszystko sprawnie, w innych się ciągnie.powodzenia wels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 28.09.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 my kupiliśmy działke 28 lipca 2006 tzn podpisaliśmy akt, 2 tygodnie wczoeśniej przed podpisaniem wyciągneliśmy z gminy warunki zabudowy to trwało 1 tydzień a potem jeszcze jeden tydzień czekaliśy na notariusza. potem do geodety i mu zeszło ze 3tygodnie bo zawsze coś tam a miało być max tydzień no nic. jak były mapki to kupiliśy projekt potem architekta do adaptacji miało być też max tydzień a wyszło 2,5tyg bo zawsze coś nie tak było , potem do starostwa i tu się przyczepili do wjazdu na działke i trzeba było warunki uzgodnić i też 1tydzień to trwało. a no i prąd też mieliśmy czekać max tydzień a były po 2tyg. a teraz czekamy na pozwolenie mówili max 1mc- się zobaczy. ale trzeba jeżdzić, dzwonić i poganiać i przedewszystkim cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 25.10.2006 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Hej Wszystkim!!! sprzedałam mieszkanie, kupiłam działkę, wybrałam i przysłano mi projekt, czekam na pozwolenie, hi, hi, hi a co tam....hip, hip, hura...... UDA MI SIĘ....!!!!!!! pozdrawiam.ula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 25.10.2006 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 PS. Szukam kredytu.... i tu już nie hip, hip..... . ale też Was pozdrawiam.ula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaB 25.10.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 własnie złożyłam wniosek w mBanku- polecam bo oprócz tanich kosztów nie ma prowizji za wcześniejszej spłaty większych kwot a chciałabym spłacić go wcześniej niż za te 30 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 25.10.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Często można przyspieszyć sprawę przez zlecenie załatwienia formalności osobie ze starostwa (za jakąś opłatą). Ja poszedłem z mapkami i warunkami przyłączenia do starostwa zapytać co jest potrzebne do pozwolenia na budowę, a facio odpowiedzialny za moją gminę sam zaproponował architekta do adaptacji i załatwienie reszty spraw. Po niecałych dwóch tygodniach miałem adaptację i pozwolenie. Chyba miałem tego samego facia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sunao 25.10.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 PS. Szukam kredytu.... i tu już nie hip, hip..... . ale też Was pozdrawiam.ula. O kurcze Pełny "spontan". Ciekawe jak się to skończy... Powodzenia, Sunao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 25.10.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 U nas w Poznaniu skarbówka uznaje prawa do ulgi , jeśli wniosek o pozwolenie na budowę będzie złożony jeszcze w roku jej obowiązywania, mimo że samo pozwolenie będzie wydane już w roku następnym. Tak było z nami. Wniosek był złożony w okolicach Bożego Narodzenia 2001r a pozwolenie dostaliśmy pod koniec stycznia 2002r. Z ulgi budowlanej mogliśmy normalnie skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 25.10.2006 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Sunao - SKOŃCZY SIĘ TAK, ŻE ZAŁAPIĘ SIĘ NA ULGĘ I NAJWAŻNIEJSZE... UWAGA: ZA ROK BĘDĘ MYĆ WC WE WŁASNYM DOMU!!!! I ZNÓW HURRRA!!! ULA. ps. dlaczego mi nikt nie powiedział, że budowa to taka radocha, mimo starań i wydawania kasy(ostatniego nie lubię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 25.10.2006 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 @@@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts