RYDZU 09.04.2003 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Ukłony dla wszystkich Dojrzewamy z żoną do budowy = tzn. działkę już mamy, teraz wchodzimy w fazę jej porządkowania (a jest co robić) i chcielibyśmy rozpocząć boje z architektem. I stąd pytanie - czy za projekt płacicie (płaciliście) od razu całościowo, czy może etapami - na przykład w miarę tego jak sie potem posuwały prace na budowie, czy może jeszcze jakoś inaczej to rozwiązaliście. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 09.04.2003 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Etapami, to zaproponował sam architekt. I - projekt koncepcyjny, II - projekt budowlany, III - projekt wykonawczy, IV - przedmiar robót. Potem jeszcze nadzór autorski, ale jeszcze nie mamy umowy na sam nadzór. Umowa z architektem to oczywiście piewrszy etap . Pozdrawiam, gaga2 [ Ta wiadomość była edytowana przez: gaga2 dnia 2003-04-09 17:34 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 09.04.2003 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Architekt swoją pracę zaczął od spisania umowy a zakończył zainkasowaniem kasy za całość. Sądzę, że było to optymalne i wygodne dla obu stron rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 09.04.2003 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 U mnie ja przyszedłem do architekta z umową, gdzie wpisane było płacenie ratami. Bardzo się zdziwił. Podobno był to pierwszy przypadek w biurze gdzie klient chciał podpisać umowę, do tej pory inkasowali po wykonaniu projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts