Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKI ZAWÓD WYKONUJESZ

Darth_Maul

Recommended Posts

• Odpowiedzi 498
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja:

wyuczony: technik chemik analityk, przerwana polibuda elektronika-telekomunikacja

wykonywane: informatyk-administrator, serwisant RTV, nauczyciel gry na gitarze, konstruktor-elektronik, programista, projektant sieci radiowych, inżynier systemów informatycznych, manager, projektant systemów wbudowanych, architekt systemów informatycznych

Zona:

wyuczony: technik chemik analityk, nauczyciel (licencjat)

wykonywany: przedszkolanka, nauczyciel (nauczanie początkowe)

• 1 month później...

podnoszę :D

wyuczony - technik ekonomista, studia po 3 latach przerwane - z lenistwa :oops:

wykonywany od 10 lat - finansista (zarządzam pieniążkami, uwielbiam jak wpływają, ale nie znoszę wydawać - w przecieństwie do większości :lol: :)) plus od 3 lat funkcja prokurenta w sp. z o.o.

Lubię swoją pracę, daje mi satysfakcję z tego co robię, choć pochłania wiele czasu (nawet nocą myślę, czy wszystko załatwiłam i czy wszystko w porządku).

Teraz doszła jeszcza budowa - więc dodatkowo - "baba budownicza" :lol: :p :lol:

• 2 months później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...

Wyuczony - magister zarządzania/ekonomii

Wykonywany - logistyk w duzej firmie produkcyjnej ( ale nie zajmuje sie transportem )

Wymarzony - weterynarz....tak....czemu ja nie poszlam na weterynarie??

Doczytalam, ze drugie polowki tez wspomnacie. Wiec moja druga polowka wypada w tym kwestionariuszu tak:

Wyuczony - mag inz elektronik (chyba :-) i cos tam z ekonomia jeszcze

Wykonywany - jakosciowiec w firmie produkcyjnej

Wymarzony - podróznik + fotograf najpewniej

• 1 month później...

..tak sobie czytam i czytam i widzę, że jest nadzieja! Może znajdę tu jakąś podpowiedż, bo poważnie zastanawim się nad zmianą zawodu, z konieczności niestety :cry: Dzieciaki mnie potrzebują,..

Obecnie jeszcze jestem dziennikarzem telewizyjnym (z wykształcenia pedagogiem) a mój mąż specjalistą sieci emisyjnych, pracuje w radiu.

Po przeczytaniu jakie zawody niektórzy wykonują, to trochę mi wstyd, ale i ja coś napiszę.

Ja z wykształcenia: mgr pedagogiki, bezrobotny, wychowuję 2,5 letnią już córę i od 3 mieisięcy poszukuję pracy - niestety narazie bezskutecznie.

Małżonka - z wykształcenia prawnik, pracuję w dziale przetargów.

• 1 month później...

Super pomysł, można poznać Was z innej strony niż budowa.

Napiszę o sobie.

Zawód wyuczony: technik rolnik , doradca finansowy, księgowa

Zawody wykonywane:

mnóstwo!

Pisałam do prasy, pracowałam w sklepie, występowałam jako statystka w TV,byłam Główną Księgową w Rodzinnych Ogrodach Działkowych, pracownikiem aptecznym,starszym referentem w budżetówce ,doradcą finansowym w ubezpieczeniach,podkuchenną(bo synuś musiał iść do przedszkola a ja musiałam mieć go na oku)sekretarką,obecnie po przeprowadzce na wieś prowadzę własną firmę i to jest to.

Mam nawet prawo jazdy na traktor i motor.

Podziwiam mojego kochanego męża ,że ze mną wytrzymuje.

On od lat pracuje w jednej firmie, jest monterem sieci ciepłowniczej i mnóstwo rzeczy potrafi zrobić w domu i poza nim.