Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKI ZAWÓD WYKONUJESZ

Darth_Maul

Recommended Posts

A ja

Pierwszy wyuczony - technik elektryk :D

Drugi wyuczony - technik informatyk grafik :D :D

Trzeci kończony - wyższy niepełny informatyk w turystyce :D :D :D

A pracuje jako urzędnik państwowy - inspektor - wzorcujący multimetry cyfrowe i kalibratory :p Od czasu do czasu jako legalizator radarów, fotoradarów i wideoradarów.

Może coś komu wywzorcować :lol:

...coś podobnego - nigdy bym nie przypuszczał, że istnieje taki zawód ; wzorcer.

• Odpowiedzi 498
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam. Wyuczylem sie na technika budowlanego i caly czas w zawodzie 10 latek poczawszy od taczuszki przez wiekszosc specjajizacji potrzebnych do wybudowania i wykonczenia domku. Obecnie staram sie wspomoc angielskie budownictwo i wraz z kolega swiadczymy takowe uslugi.

Pozdrawiam wszystkie zawody. Poltomy

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Ale fajna strona 8)

Dziwne, że tak mało wpisało się handlowców, myślałem, że będzie to co druga osoba. Lubię mylić się w swoich osądach na oko.

Aaaa... o czym my tutaj? No właśnie Moja Moja mówi że milczę za nadto, a na forum - marudzę czasem bez sensu....

No więc zdradzam sekrety rodzinne:

Moja Moja - mama i gospodyni co się zowie,a jak jej zostanie jeszcze trochę czasu - nauczyciel, pedagog, terapeuta;

tomasz - z zamiłowania i praktyki - tata,

a kiedyś drogowiec (robotnik, majster i hmm...dyrektor), potem lata całe bankowiec (kredyty korporacyjne), obecnie KAM w najlepszym OSM.... czyli mleczarz/negocjator/handlowiec

+ 3 córki,2 w LO i trzecia - Zosia od maja w planie przedszkole.

t

Wilcza, ten najlepszy "Wiejski" to od Ciebie? Mleczarnia za mostem jadąc od Warszawy. :D

• 2 weeks później...
Tomku, Ty to jakiś Sherlok Holmes chyba jesteś...

... i dziękuję za uznanie :D

ten najlepszy "Wiejski"

tomasz

Mój ulubiony. Kupiłem dziś kolejne dwa. :D

• 1 month później...
Ale fajna strona 8)

Dziwne, że tak mało wpisało się handlowców, myślałem, że będzie to co druga osoba. Lubię mylić się w swoich osądach na oko.

t

Bo w dzisiejszych czasach, proszę pana, to już tak jest, że każdy musi być handlowcem, choćby stolarzem był, nauczycielem czy chirurgiem. Tak już się nam porobiło...

I zastanawiam się skąd w informatykach taki pęd do budowania okropny :lol:

A cały ten temat to akurat bliski mi obecnie, bo z wykształcenia jestem dziennikarze, z zawodu wykonywanego copywriterem, nie lubię obu zajęć (młodzieńcze ideały dostały kopa od rzeczywistości) i cały czas kombinuję jak zdobyć inne zajęcie jakoweś, co w moim wieku niewykluczone, ale już nie takie proste.

Choć pewnie wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma i każdy zawód z wierzchu wyglądający atrakcyjnie jest czasami nie do zniesienia.

Jeżeli ktoś tu jeszcze zagląda to liczę na pocieszenie, że nie tylko u mnie 90% pracy to przykry obowiązek, ale te 10% jakoś sprawia, że idzie się dalej... :wink: