Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAKI ZAWÓD WYKONUJESZ

Darth_Maul

Recommended Posts

• Odpowiedzi 498
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, z wykształcenia mechanik - naprawa i eksploatacja pojazdów samochodowych. Kilka lat przepracowanych w serwisie dużej zachodniej firmy. Stocznie, kopalnie - Kłodawa, Jastrzębie, Lubin. Zawód wykonywany (samouk) technolog żywności dietetycznej.

Lepsza połowa - psycholog

Dzieci (3) - ekolog, socjolog i kandydat na technologa żywności interesujący się naprawą swojego samochodu.

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
A ja jestem szefem :-) Inż. elektronik po AGH. Organizuję pracę dla ludzi, czyli mówię co, jak i kiedy maja robić. Właściwie to jestem leniwy i wymyślam programy komputerowe które zastępują mnie w tym co robię. (automatyczne zarządzanie). 90 procent czasu spędzam waląc w klawiaturę. Jak się coś nie sypnie, albo panienka nie wklepie czegoś dziwnego, to mogę sobie zrobić kilka miesięcy urlopu i nikt nie zauważy, że szefa nie ma. Jutro jadę nad morze, zabieram laptopa bo bym umarł z nudów.

• 2 weeks później...

ja również "wyszkolony" jestem na bankowca i na ubezpieczeniowca przy okazji też... ale i tak "siedzę" w księgowości w małej firmie (nie mojej niestety).

Ciekawostka: Po wizycie pana, który będzie nam stawiał kominek oraz po negocjacjach cenowych z nim przeprowadzonych moja lepsza połówka orzekła, że mam się nauczyć budować kominki :o . Nie ma więc odwrotu - w listopadzie biorę urlop i...podglądam mistrza przy pracy 8) .

Pozdrawiam

Pearl

PS: Kto z Was chce mieć kominek jak z katalogu? My mieliśmy u siebie 5-ciu wykonawców - takie z nas "marudy" - ale było warto! Czterech pierwszych panów to zupełna pomyłka :o :o :o , piąty zaś...

Kominka jeszcze nie mamy, ale już teraz możemy Wam go polecić. Mieszka w Żyrardowie. Widzieliśmy jego prace - prawdziwe cuda! W zasadzie same plusy, no może tylko to, że jest trochę zarozumiały (czytajcie: b.pewny siebie). Bierze za robociznę około 20% więcej niż inni, ale warto za taką cenę mieć kominek i nie wyrywać sobie przy tym (i potem) włosów z głowy. Polecamy :D :D :D !

Z tego co wiem najbliższy wolny termin ma dopiero w 2004 roku...

• 3 weeks później...

Przeczytałem wszystkie dotychczasowe wpisy o zawodach i trochę się zdziwiłem.

Jest kilku architektów, ale inżyniera budowlanego żadnego (może boją się powszechnej na Forum krytyki tej profesji ?).

Taki zawód od kilkunastu lat wykonuję.

Zajmuję się kierowaniem budowami, nadzorowaniem budów, kosztorysowaniem.

Projekty też robię, ale tylko w zakresie konstrukcji, cały projekt (łącznie z architekturą), moje uprawnienia pozwalają mi zrobić dla budynków gospodarczych.

Moja małżonka na Forum się na razie nie udziela, ale ma pokrewny zawód - inżynier sanitarny (niektórzy mówią - szambonurek).

Studia kończyliśmy na Politechnice Gdańskiej. Razem stanowimy silną grupę budowlaną.

To tyle autoreklamy :lol: .