Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PLAZMA czy LCD

jolka009

Recommended Posts

• Odpowiedzi 119
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Załóżmy, że LCD 46 cali LED.

Pytanie o model i gdzie takowego najtaniej, w drodze kupna, nabyć ??

Help........

Jeżeli ma to być LED z poświetleniem dookoła ekranu to moim zdaniem nie warto się w to pchać.

A niestety LED z podświetleniem panelu od tyłu i polowym wygaszaniem diód to droga zabawka.

Jak dla mnie na chwilę obecną przy uzytkowaniu TV na sygnałach z dostępnych platform cyfrowych nie ma alternatywy innej jak plasma.

a co do plazmy to ja bym jej w życiu nie kupiła (obraz na niej jak dla mnie beznadziejny) no ale ile ludzi tyle wyborów :D

;)

Akurat mam i plazmę i lcd i moim zdaniem nie ma żadnej różnicy, a nawet plazma wygrywa (czerń jakiej nie uzyskasz w lcd).

A z którego roku jest ta plazma, którą masz w pracy? ;)

;)

Akurat mam i plazmę i lcd i moim zdaniem nie ma żadnej różnicy, a nawet plazma wygrywa (czerń jakiej nie uzyskasz w lcd).

A z którego roku jest ta plazma, którą masz w pracy? ;)

kupowana w tamtym roku, ja nie twierdzę że plazma jest gorsza tylko że mnie nie pasuje i uważam że czas zakończyć bezsensowną dyskusję

pozdrawiam :)

to ja polecę Samsunga PS50C7000 - potrafią one robić obraz 3D z 2D - może to nie jest rewelacja jak prawdziwy obraz 3D - ale mi np mecze ze źródła HD się podobają. Jakbyś już się zdecydował na ten model - to sprawdź czy w środku jest para okularów 3D - bo pierwsza seria tych TV była goła bez akcesoriów.

A jak już chcesz 46'' - to chyba zostaje ci LCD - bo to jest bardzo rzadko spotykany rozmiar wśród plazm.

No bardzo fajnie, stałem się odrobinę mądrzejszy.

Z tym, że do wyboru nie zbliżyłem się choćby o krok. W tej serii nie ma telewizorów 46 cali. Albo 42 albo 50.......

To warto rozważyć model niże. W jakości obrazu różnic nie zobaczysz. Panel ten sam co w modelu wyższym a cena dobra

http://www.ceneo.pl/;004+sTX~~FP46G20E

witam Darpiot

czytam Twoje posty i widzę ,że masz wiedzę o telewizorach . W związku z tym mam pytanie . W moim salonie odległość TV od kanapy wynosi ok.3m . Chcemy kupić nowy duży telewizor i zastanawiamy się jaka powinna być jego wielkość ( ja chcę 46,47 cali , mój mąż 50,52) . Proszę o radę , która opcja lepsza w tym przypadku .

pozdrawiam

Obydwoje macie rację. Sami musicie wybrać. Do codziennego oglądania programów typu publicystycznego czy informacyjnego wystarczy i 26 cali. Ale jak chcemy zapodać film a do tego dźwięk... Hmmm i 50 mało. U mnie niebawem zawiśnie 50 cali ale gdyby mnie było stać to nie zawahałbym się kupić 65.

Jeśli ponad 50 cali, to warto zainwestować w plazmę. Tej wielkości to plazmy spisują się najlepiej. Pamiętaj żeby tv dobrać do wielkości pokoju w którym będzie stał tv, bo inaczej oglądanie może być niewygodne, gdy będziesz siedzieć za blisko tv. To prawda, że po jakimś czasie się przyzwyczaisz, ale na początku i tak będzie niewygodnie. Jeśli będziesz kupował plazmę, to moim zdaniem jedne z najlepszych robi panasonic. Tutaj masz kilka modeli