Darpiot 25.11.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 AJA123 a mogłabyś rozwinąć myśl? Bo z powyższego nic nie wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 25.11.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Załóżmy, że LCD 46 cali LED. Pytanie o model i gdzie takowego najtaniej, w drodze kupna, nabyć ?? Help........ Jeżeli ma to być LED z poświetleniem dookoła ekranu to moim zdaniem nie warto się w to pchać. A niestety LED z podświetleniem panelu od tyłu i polowym wygaszaniem diód to droga zabawka. Jak dla mnie na chwilę obecną przy uzytkowaniu TV na sygnałach z dostępnych platform cyfrowych nie ma alternatywy innej jak plasma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 25.11.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 mamy w domu telewizor samsunga 29 cali i sprawuje się świetnie, mamy cyfrowy polsat i odbiór rewelacja, teraz kupujemy większy tv a obecny przenosimy do drugiego pokoju nasz wybór padł na http://allegro.pl/samsung-ue46c7000-led-3d-46c7000-full-hd-200hz-i1335429484.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 25.11.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 a co do plazmy to ja bym jej w życiu nie kupiła (obraz na niej jak dla mnie beznadziejny) no ale ile ludzi tyle wyborów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 25.11.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 beznadziejny powiadasz No cóż, niewiedza to nie grzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 25.11.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 o jakiej niewiedzy mówisz??? plazmę mam na codzień w pracy i widzę jak się prezentuje jej obraz w porównaniu do innych telewizorów jeśli tobie plazma odpowiada twoja sprawa mnie ona nie pasuje i za darmo bym jej nie wzięła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 25.11.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Odpuszczam, ale możesz jeszcze coś napisać . Poprzednie i kolejne Twoje wypowiedzi mogą przynieść korzyść potencjalnym nabywcom TV, jak się tak głeboko wczytać w ich sens oczywiście. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 25.11.2010 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Panasonic TX-P50V20E (5179zł) lub mniejsze przekątne tego modelu. Tu masz porównanie modelu poprzedniego TX-P50V10E na tle innych (LCD, LED i plasm)http://www.pcworld.pl/testy/przeglad/445-telewizory_lcd_i_plazmowe-.html?page=2&sort=ocena_koncowa&sort2=desc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 25.11.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Ciekawy, przejrzysty artykuł ukazał się dzisiaj w Onecie. http://technowinki.onet.pl/artykuly/fakty-i-mity-telewizory-hd,1,3795750,artykul.html Zainteresowanym polecam również ten przystępny artykuł: http://www.trochetechniki.pl/Telewizory-LCD-z-podswietleniem-LED--czy-warto,t,2117.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 26.11.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 a co do plazmy to ja bym jej w życiu nie kupiła (obraz na niej jak dla mnie beznadziejny) no ale ile ludzi tyle wyborów Akurat mam i plazmę i lcd i moim zdaniem nie ma żadnej różnicy, a nawet plazma wygrywa (czerń jakiej nie uzyskasz w lcd). A z którego roku jest ta plazma, którą masz w pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 26.11.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Akurat mam i plazmę i lcd i moim zdaniem nie ma żadnej różnicy, a nawet plazma wygrywa (czerń jakiej nie uzyskasz w lcd). A z którego roku jest ta plazma, którą masz w pracy? kupowana w tamtym roku, ja nie twierdzę że plazma jest gorsza tylko że mnie nie pasuje i uważam że czas zakończyć bezsensowną dyskusję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 26.11.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 to ja polecę Samsunga PS50C7000 - potrafią one robić obraz 3D z 2D - może to nie jest rewelacja jak prawdziwy obraz 3D - ale mi np mecze ze źródła HD się podobają. Jakbyś już się zdecydował na ten model - to sprawdź czy w środku jest para okularów 3D - bo pierwsza seria tych TV była goła bez akcesoriów.A jak już chcesz 46'' - to chyba zostaje ci LCD - bo to jest bardzo rzadko spotykany rozmiar wśród plazm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 26.11.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 No bardzo fajnie, stałem się odrobinę mądrzejszy. Z tym, że do wyboru nie zbliżyłem się choćby o krok. W tej serii nie ma telewizorów 46 cali. Albo 42 albo 50....... To warto rozważyć model niże. W jakości obrazu różnic nie zobaczysz. Panel ten sam co w modelu wyższym a cena dobra http://www.ceneo.pl/;004+sTX~~FP46G20E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
felka73 26.11.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 witam Darpiotczytam Twoje posty i widzę ,że masz wiedzę o telewizorach . W związku z tym mam pytanie . W moim salonie odległość TV od kanapy wynosi ok.3m . Chcemy kupić nowy duży telewizor i zastanawiamy się jaka powinna być jego wielkość ( ja chcę 46,47 cali , mój mąż 50,52) . Proszę o radę , która opcja lepsza w tym przypadku .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 26.11.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Obydwoje macie rację. Sami musicie wybrać. Do codziennego oglądania programów typu publicystycznego czy informacyjnego wystarczy i 26 cali. Ale jak chcemy zapodać film a do tego dźwięk... Hmmm i 50 mało. U mnie niebawem zawiśnie 50 cali ale gdyby mnie było stać to nie zawahałbym się kupić 65. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konfident 27.11.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Nie wiem, czy 50 cali nie będzie za dużo, moi znajomi maja właśnie takich rozmiarów TV, a odległość mniej więcej 3 m. Jak dla mnie to trochę za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 27.11.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 jak się ma na codzień to szybko się przyzwyczaja. Tragedią jest wówcza przesiąść się na mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
felka73 27.11.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Dzięki Darpiot za odpowiedź . Wynika z tego ,że moja rodzina mnie przegłosuje i kupimy TV ponad 50 cali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 27.11.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 TV jest za duży tylko przez pierwsze tydzień, dwa oglądania - potem staje się w sam raz, a po paru kolejnych miesiącach - to jakby był większy o te parę cali - to by nie zaszkodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domownik83 02.12.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Jeśli ponad 50 cali, to warto zainwestować w plazmę. Tej wielkości to plazmy spisują się najlepiej. Pamiętaj żeby tv dobrać do wielkości pokoju w którym będzie stał tv, bo inaczej oglądanie może być niewygodne, gdy będziesz siedzieć za blisko tv. To prawda, że po jakimś czasie się przyzwyczaisz, ale na początku i tak będzie niewygodnie. Jeśli będziesz kupował plazmę, to moim zdaniem jedne z najlepszych robi panasonic. Tutaj masz kilka modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts