alison 26.09.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Kochani, Pomyślałam, że Wy ogrodnicy najlepiej mi pomożecie. Otóż budujemy się jako pierwsi na naszej ulicy i przydałoby się ją jakoś nazwać. Niedaleko są już ulice o wdzięcznie brzmiącyh nazwach: Berberysowa i Daglezjowa. Czy macie w myślach jakiś śliczny krzew, którego nazwa na dodatek też brzmi malowniczo Liczę na Wasze propozycje... Najładniej brzmiące zostaną wysłane do Urzędu Gminy jako propozycja nazwania ulicy. Będę zaglądać do wątku niecierpliwie i z nadzieją Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 26.09.2006 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Aha, ja myślałam o Dereniowej, ale może Wasze propozycję będą ładniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus 26.09.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 W Kwirynowie pod Wawą na osiedlu nowych domków są właśnie tego typu nazwy ulic.może Lawendowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 26.09.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 - Sekwojowa- Cisowa-- wiśniowa- Platanowa a jakie drzewa tam rosną w przewadze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 26.09.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 a jakie drzewa tam rosną w przewadze? Samosiejkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 26.09.2006 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Majka, robertus - dzięki Sekwojowa - niekoniecznie, bo myślałam raczej o krzewach rosnących w Polsce, a sekwoje to chyba USA ale Lawendowa i Platanowa podobaja mi sie bardzo rispetto - myślałam o nieco szlachetniejszej nazwie, ale i Tobie dzięki Proszę o jeszcze i dziękuję ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 26.09.2006 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 - [...] a jakie drzewa tam rosną w przewadze? Majka, niestety rispetto trafił w 10-tkę, bo w przewadze rosna mało szlachetne sosenki - samosiejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 26.09.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Podoba mi sie nazwa krzewu - TAMARYSZEK DROBNOKWIATOWY. Tylko jak odmienić tę nazwę żeby wyszła nazwa ulicy? Tamaryszkowa?? Jak Wam sie podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 26.09.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Majka, robertus - dzięki Sekwojowa - niekoniecznie, bo myślałam raczej o krzewach rosnących w Polsce, a sekwoje to chyba USA ale Lawendowa i Platanowa podobaja mi sie bardzo rispetto - myślałam o nieco szlachetniejszej nazwie, ale i Tobie dzięki Proszę o jeszcze i dziękuję ślicznie u mnie rosnie metasekwoja ale na nazwę ulicy malo sie nadaje - różana - azaliowa - bzowa - rajski ogród /może nazwa zmobilizuje wszystkich mieszkańców do.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 26.09.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 A moja siostra mieszka przy Kameliowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 26.09.2006 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Dziękuję Wszystkim. Moje typy na ten moment to: Platanowa, Lawendowa i Azaliowa. Wsród autorów prym wiedzie Majka Proszę o jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.09.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 hibiskusowa, kalinowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 26.09.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Zapomniałem dodać, że mieszkam przy Jaśminowej Może taka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 26.09.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Ja tez przy Jasminowej! Na dodatek 7. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman2 26.09.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Najładniejsza moim zdaniem, to ulica Malownicza.Zmusza mieszkańców do ładnych wystaw ogrodów i bardzo miła dla ucha.Jak jeszcze mieszkańcy zrobią cuda ze swych ogrodów, to strzał w dziesiątkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.09.2006 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Może Forumowa, albo Muratorowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evita 27.09.2006 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Kolejne propozycje: ulica MagnoliiKwitnacej JabłoniiForsycjiAlbo może po prostu Sosnowa - bez zadęcia, a zgodnie z prawdą? Ciekawa jestem co wybierzecie - napisz koniecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 27.09.2006 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Dziekuję Wszystkim za pomoc:D Jeszcze nie wybrałam, ale czytam i myślę, myślę... Do moich pierwszych faworytów dopisuję ulice Kaliniwą i Jaśminową. Malownicz też brzmi ślicznie ale trochę odstaje tematycznie od sąsiednich ulic (jak pisałam wcześniej Berberysowwej i Daglezjowej). Dam znać co wygrało. Gdyby Ktoś miał kolejny pomysł to prosze się nie krępować ... Im więcej propozycji tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 27.09.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Jeszcze jeden głos na Jaśminową Też na takiej będziemy mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 27.09.2006 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Jeszcze Świerkowa Jodłowa Modrzewiowa KasztanowaLipowaDębowaKalinowaCyprysowaKlonowaRóżanaSłonecznikowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts