Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc dla Pita - potrzebne lekarstwo - kto może?

tyberian

Recommended Posts

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
nr konta proszę.Jak mój "skundlony" kochany ratler potrzebował pomocy to znalazłem dawce do transfuzji krwi u właściciela kundelka.Natomiast właściciel wypasionego rotwailera stwierdził że pobranie 10 cm3 krwi to dla jego psa zabójstwo-więc ślij ten nr konta -pomogę.

Z nowych wiadomoœci mogę podać na razie, że Pit jest po pierwszej operacji stawy biodrowego. Na razie pies cierpi bo wszystko go boli, z rany niestety się sšczy ale ortopeda uważa, że to sytuacja przejœciowa i to minie.

Pit dostaje leki, w tym przeciwbólowe oraz ten koszmarnie drogi lek sprowadzany z zagranicy.

W najbliższej przyszłoœci będzie miał operowany drugi staw biodrowy i dopiero po tym zabiegu i okresie rekonwalescencji będzie mogł normalnie żyć, biegać i funkcjonować.

Po rentgenach wykonanych przed operacjš wyszło na jaw, że ten pies przeszedł więcej niż myœleliœmy. Jako szczeniak nim trafił do schroniska i zachorował na nosówkę, miał pękniętš miednicę.

Albo ktoœ go skopał albo zlał tak, że pies był już wtedy kontuzjowany. Ten pies naprawdę przeszedł tyle w swoim krótkim życiu, że strach pomyœleć.

Teraz jest u Dr Ewy, jadę do niego w sobotę w odwiedziny.

Zawiozę pienišdze które wpłynęły i wyœciskam go od Was.

Bardzo teraz potrzebuje przytulenia, pogłaskania i dobroci.

Dr Ewa dba o niego najlepiej jak można. To Ona sfinansowała najpierw konsultację ortopedycznš, pierwszš operację a będzie jeszcze jedna + leki, opatrunki itp.

Po powrocie napiszę co i jak, może uda mi się zrobić parę zdjęć to wkleję.

Wszystkim którzy pomagajš Pitowi stanšć na nogi - serdeczne dzięki. Jesteœcie cudowni. Mam nadzieję, że ten szczeniak (nie ma przecież nawet roku) będzie zdrowy - dzięki Wam.

Cytuję email od Dr Ewy na temat Idy - małej kotki, której pomogło lekarstwo pn "bonharen":

Idusia dzięki bonharenowi odzyskała wzrok .

Pokonała okropny wrzód rogówki i jest prawie całkiem zdrowa.

Dziękujemy

Dobranoc

http://img226.imageshack.us/img226/2115/p9223130ce4.th.jpg