imat 26.09.2006 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Witam, w mieszkaniu z lat 70-tych mam starą instalacje wodną w łazience z rur stalowych. Robię remont i będę wymieniał stare rury ale tylko w lazience, w kuchni juz nie (łazienka i kuchnia są podłączone do 1 pionu). Jeszcze nie zdecydowałem sie na rodzaj nowych rur (miedź, PCV, PP). Tu moje pytanie - czy wszystkie te rodzaje mozna łączyć ze stalą? W jaki sposób wykonuje się takie połączenie? Pozdrawiam,JM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 27.09.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Spruboj poszukac w archiwum - bo takie posty byly. Generalnie to sa specjalne ksztaltki do poloczen roznych materialow instalacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imat 27.09.2006 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Spruboj poszukac w archiwum - bo takie posty byly. Generalnie to sa specjalne ksztaltki do poloczen roznych materialow instalacyjnych. Ale jak rozumiem nie ma przeciwskazań do połączeń stal - miedź, stal - PCV, stal - PP i nie stanowi to ograniczenia dla mnie w wyborze materiału? Pozdrawiam, JM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małyarek 28.09.2006 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Można połączyć wszystko ze wszystkim, kwestja kształtek! Powiem tak: albo PP, a jak nie chcesz się babrać ze zgrzewarką to PEX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts