pawelberent 26.09.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Witam!Chciałbym się przywitać ze wszystkimi forumowiczami z racji tego, iż jestem tu zupełnie nowy. Mam dosyć specyficzny problem, choć może nie tylko ja przez coś takiego przechodzę. Chciałem mieć elegancki stonowany pokój, z jakimś stylem w którym czułbym się dobrze i równie dobrze by mi się w nim pracował.Postanowiłem zrobić remont swojego pokoju. Bardzo spodobała mi się podłoga wenge i meble również tego samego koloru – myślałem, że połączenie tych elementów da elegancję i styl za nie duże (w miarę) pieniądze. Tak też zrobiłem i dodałem do tego również drzwi w takim samym odcieniu jak podłoga. Chciałem aby pokój miał prostotę kolorów przez co dwa kolory jakie brałem pod uwagę to: czekolada i beż. Dopiero potem postanowiłem dodać czerwień bo już w ogóle czułem się zduszony. Dołożyłem kilka dodatków z IKEI. Komputer i wszystko z nim związane również są w kolorze ciemnym. I co z tego wyszło – a no to że mam bardzo złe samopoczucie w tym miejscu a spędzam tu dużo czasu. Chciałbym Was bardzo prosić o poradę – co mógłbym zrobić aby zmienić ten stan – co zmienić w tym pokoju abym nagle odnalazł w nim energię i nie był ciągle ospały. Liczę na pomysły które nie musiałyby się wiązać z mega dużymi wydatkami w stylu zmiany mebli albo podłogi. Mógłbym ewentualnie przemalować ściany – zmienić ustawienie lub dołożyć jakieś dodatki, zmienić oświetlenie. Będę wdzięczny za wszelkie porady – mam nadzieję iż znajdzie się osoba która zechce pomóc nowemu użytkownikowi Waszego forum w odzyskaniu energii płynącej z przebywania w pomieszczeniu. Poniżej zamieszczam adres pod którym znajdziecie zdjęcia mojego pokoju:http://djdemon.pl/pokoj/ Dodam może, coś co się przyda - coś o sobie.Jestem pełną (poza pokojem) energii osobą.Mam 24 lata - hobbystycznie jestem dj'em a zawodowo pracuję w dziale marketingu firmy paliwowej. Chciałbym mieć miejsce eleganckie ze stylem artystycznym. Pozdrawiam Paweł Berent[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/62519-pok%C3%B3j-w-kt%C3%B3rym-trac%C4%99-energi%C4%99-kontynuacja-zmian/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota1719499923 27.09.2006 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 WitamProponuję zajrzeć na forum Gazety http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/62519-pok%C3%B3j-w-kt%C3%B3rym-trac%C4%99-energi%C4%99-kontynuacja-zmian/#findComment-1375502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.09.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 może ta krwista czerwień tak z Ciebie wysysa całą energię? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/62519-pok%C3%B3j-w-kt%C3%B3rym-trac%C4%99-energi%C4%99-kontynuacja-zmian/#findComment-1375512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firstlady 27.09.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Ten pokój jest bardzo ładny ale mnie te krwisto czerwone elementy raczej by rozwścieczały. No ale do rzeczy:masz zastawione okno ta biel nie przepuszcza w pełni światła, może spróbuj zastąpić tę firankę zasłonami z żółtymi elementami? ?Takli kolor ociepliłby wnętrze- szczególnie, że na obrazach widac zółte plamy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/62519-pok%C3%B3j-w-kt%C3%B3rym-trac%C4%99-energi%C4%99-kontynuacja-zmian/#findComment-1375643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 27.09.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Jak dla mnie to bardzo przyjemne wnętrze. Wg mnie ta czerwień powinna ożywiać i dodawać energii.Bardzo dobrze że są te dodatki czerwone. Może te ciemne meble(chociaż są b.ładne) w połączeniu z ciemną podłogą zabierają energię Tobie. Kiedyś miałam "szczęście" przebywać 2 godziny u koleżanki,która w wynajmowanym mieszkaniu ma boazerię z drewna(dosyć ciemną) aż pod sam sufit. Nie mogłam się doczekać kiedy już pójdę do domu. Czułam się jak po ustnym egzaminie maturalnym z przedmiotu, którego nie cierpię. Mam nadzieję że wiecie w jakim stanie się wychodzi z takiego egzaminu. Te ściany bardzo przytłaczały. Meble są ok i z nimi nie rób nic. Ale zanim zaczniesz malować ściany spróbuj może trochę zasłonić podłogę jakimś większym dywanem (może masz jakiś jasny w innym pokoju ). Po prostu przykryj na kilka dni i zobacz co się będzie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/62519-pok%C3%B3j-w-kt%C3%B3rym-trac%C4%99-energi%C4%99-kontynuacja-zmian/#findComment-1375665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 27.09.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Od razu zaznacze, ze moge byc bezgusciem, wieć wez poprawke na to co pisze.W tym wnętrzu przytłaczają te meble wraz z podłogą -wszystko ciemne , szafa szczegolnie.W tym kącie meblowym nic sie nie dzieje jest jedna czarnosc.....- rozświetl to może czymś.... Ta czerwień za to jest zbyt agresywna.ale trudno....i czemu pomalowałeś ściane z paskiem od gory? to tak jakby z innego stylu troche?I czy to jest zółty - kolor scian?? Biel byłaby lepsza, złamana biel.....a w oknach roletki zamontuj, wywal tą firankę, jest za dluga i jakastaka nie z tej bajki;) roletki w kolorze tego co sa te otwory w drzwiach wejsciowychpokaz jak wyglada wnetrze bez tej firanki Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/62519-pok%C3%B3j-w-kt%C3%B3rym-trac%C4%99-energi%C4%99-kontynuacja-zmian/#findComment-1375688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 27.09.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 może należało by wpuścić słońce - taka niby gładka firana na całej długości ściany i do tego ciężko opadająca na podłogę - może coś krótszego i bardziej przepuszczającego światło a może jakaś fantazyjna roletka jeśli lubisz prywatność... co do stylu eleganckiego to "wieżyczka" do pracy wg. powinna zmienić formę - ciemne ładne meble próbujesz zaadoptować do art' ?praca ??? co jest ciężkie biorąc pod uwagę powierzchnie jaką mamy... (mam nadzieję że się nie obrazisz) pokuj wydaje się mniejszy... pochwalam pomysł z dodatkami ale może niekoniecznie czerwony ... - to ostry kolor i wymaga umiejętnego dozowania i odpowiedniego otoczenia . to co udało Ci się stworzyć w tym pokoju bardziej pasuje mi do lenistwa i odpoczynku niż do pracy (kanapa, firana, kudłacz na podłodze, zduszone światło - legowisko przed telewizorem i pewnie jakiś chillout) wg mnie: wydaje mi się że fajnie ożywiło by pomieszczenie nasycona zieleń - mówiłeś o kosztach więc wykluczymy elegancką skórzaną pikowanąkanapę al'adwokatka która pewnie i tak by niepasowałą http://www.arpio.pl/meble/Windsor-2.jpg tylko kolor zieleń i może mniej obszerny. pozatym pewnie zbyt elegancko no więc chyba spróbował bym z pokrowcami na całą kanapę i pufkę w soczystej nie zaciemnej zieleni , (na kanapę poduszki różnych odcieniach zieleni i kremu do ścian), którąś ze ścian (jedną, najpewniej naprzeciwko kanapy) pomalował bym na zieleń i teraz nie wiem czy na ciemny czy na jaśniutki - pod rozwagę natomiast pozostawił bym ją w białych ramkach do okoła. zmniejszenie firanki dało by kawałek ściany na przykład na schowanie tej lampy w róg przy kanapie( wtedy będzie tylko do budowania nastroju) i powieszenia np drewnianego stojaka na płyty (chyba widziałem na meblach) dalej - korzystnie pewnie by było odwrócenie biurka bardziej w kierunku okna i nie siedzenie za drzwiami ale z tym pewnie może być problem... natomiast wg mnie "wieżyczka" nad biurkiem powinna mimo wszystko zniknąć - to by mnie głównie przytłaczała i przerastało takie góry czegoś do zrobienia nade mną... - masz fajną wysoką półkę obok - tam bym to schował a biuro spłaszczył . wykorzystując obecne dodatki - soczysta czerwień raczej nie (pal często ę świece to szybciej zniknie) ale obrazki są chyba pomarańczowe a żywa zieleń (trawiasta) z żywym pomarańczem wygląda super wg mnie , więc może coś by dało się zrobić (może jakąś poduszkę na kanapę i na pufkę ). no wylałem kilka pomysłów pod rozwagę ale teraz trzeba by było to uporządkować i jeszcze raz przemyśleć pod kątem co Ci pasuje i co można zrobić... mam nadzieję że zamieszałem i nie uraziłem powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/62519-pok%C3%B3j-w-kt%C3%B3rym-trac%C4%99-energi%C4%99-kontynuacja-zmian/#findComment-1375710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 27.09.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Wybacz, to nie kolorystyka tak przygnebia tylko proporcje uzytego koloru i formy oraz kipisz w zagospodarowaniu wnetrza. Zafundowales sobie fantastyczny balagan - dawno nie widzialem tak cudownie rozpieprzonej przestrzeni i tylu grzybkow stylistycznych. Nakupiles klamotow , z ktorymi nie wiesz co masz zrobic. Jezu! Zdecyduj sie chlopie albo jestes dj. albo ciepla paniusia w przypadkowej ciazy w chatce z futrzakiem na podlodze i firaneczkami. Jak szukasz ciepelka to trza bylo pokoik dla Barbie urzadzic, byloby w d.pe energetyczniej. Zdecyduj sie albo minimalizm, albo funkcjonalizm, albo dywaniki, firaneczki i marszczone abazury z papieru a wszystko z roznych bajek. Kolory "japonskie" nie zabijaja /chocciaz czerwien miala hi,hi dynamizowac a nie byc natrectwem/ ale reszta blokowy soc-standard z wystanymi okazyjnie w GS-sie meblami . Mialo wyjsc klasycznie a wyszlo jak zwykle kiedy nie ma zadnego pomyslu . Nie gniewaj sie, ze tak ostro. Podziwiam Cie, bo ja na Twoim miejscu dawno bym sobie zyly podciął. Na 12m2 wcisnales program mieszkaniowy nadmorskiej kwatery do wynajecia albo tandetnego "hoteliku" , gdzie nikt nie mysli zeby to cos mialo jakis styl. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/62519-pok%C3%B3j-w-kt%C3%B3rym-trac%C4%99-energi%C4%99-kontynuacja-zmian/#findComment-1375795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 27.09.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 mocno powiedzianewiedzialam ze cos mi z ta podloga nie pasowalo - zabrać misia! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/62519-pok%C3%B3j-w-kt%C3%B3rym-trac%C4%99-energi%C4%99-kontynuacja-zmian/#findComment-1375824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 27.09.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Wybacz Wojtku, ale Ty jak nikt inny wiesz jak naprawic to co ten facet narobil...Nie dobijaj faceta , tylko prosze poradz co z tym fantem zrobic... Jemu chyba o to chodzilo... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/62519-pok%C3%B3j-w-kt%C3%B3rym-trac%C4%99-energi%C4%99-kontynuacja-zmian/#findComment-1375831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelberent 27.09.2006 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Witam ponownie. Przede wszystkim chciałbym podziękować wszystkim za doradcze głosy i proszę o więcej. Faktem jest, że miałem wizję minimalizmu, który nie chyba jednak nie do końca wyszedł a podłoga w zestawieniu z meblami tworzy przytłaczający klimat... Zastanawiam się nad odoradczą formą wypowiedzi - wojtka - bo w sumie po za skrytykowaniem nie dałeś żadnego rozwiązania - a przecież o takie prosiłem. Domyślam się, że Ty swoje wnętrze masz urządzone idealnie - tylko że ja zajmuję się czymś innym, nie mam doświadczenia w urządzaniu wnętrza i stąd pewnie popełnione błędy. Skoro masz doświadczenie i wiesz co zmienić żeby było lepiej - to miło mi będzie takie rady przeczytać - niż słuchać jaka to katastrofa ma miejsce w moim pokoju - dla wyjaśnienia 17 m2 a nie 12. Być może nie znam Cie i słyniesz z ostrego jezyka - ale mimo wszystko czasem warto zachować go dla ludzi którzy Cie znają a nie dla nieznajomych, którzy poszukują rady... Z tego co przeczytałem, wiem, że powinienem zniwelować wpływ koloru czerwonego i zrobić coś z oknem - zamienić zasłony i firany na jakąś inną formę... Nie ukrywam, że dalej będę prosił o rozwiązania - być może ktoś miał podobny problem i poradził z nim sobie... Raz jeszcze dziękuję za podpowiedzi i jak wspomniałem czekam na więcej... Ewentualnymi zmianami w postaci zdjęć na pewno się podzielę... Pozdrawiam! PS. Misia z podłogi zdejmę.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/62519-pok%C3%B3j-w-kt%C3%B3rym-trac%C4%99-energi%C4%99-kontynuacja-zmian/#findComment-1375972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 27.09.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Zastanawiam się nad odoradczą formą wypowiedzi - wojtka - bo w sumie po za skrytykowaniem nie dałeś żadnego rozwiązania - a przecież o takie prosiłem. Domyślam się, że Ty swoje wnętrze masz urządzone idealnie - tylko że ja zajmuję się czymś innym, nie mam doświadczenia w urządzaniu wnętrza i stąd pewnie popełnione błędy. Skoro masz doświadczenie i wiesz co zmienić żeby było lepiej - to miło mi będzie takie rady przeczytać - niż słuchać jaka to katastrofa ma miejsce w moim pokoju - dla wyjaśnienia 17 m2 a nie 12. Być może nie znam Cie i słyniesz z ostrego jezyka - ale mimo wszystko czasem warto zachować go dla ludzi którzy Cie znają a nie dla nieznajomych, którzy poszukują rady... Z tego co przeczytałem, wiem, że powinienem zniwelować wpływ koloru czerwonego i zrobić coś z oknem - zamienić zasłony i firany na jakąś inną formę... Echhhh zycie! Dobrze , ze sie zastanawiasz, bo o to mi chodzilo. Przepraszalem Cie juz wczesniej za szorstkosc wypowiedzi , zrobie to jeszcze raz PRZEPRASZAM. Pytasz o porady, co z tym fantem zrobic? Dalem Ci ich wystarczajaco duzo tylko zechciej uwaznie poczytac. Wiem , ze lepiej dostac gotowy projekt albo cudowna recepte, czego oczekujesz. Powiem Ci tak : cudownej recepty nie ma a kazdy zabieg dodatkowy typu wprowadzic kolor, usunac misia, zmienic lampe, to jedynie polsrodki - puder na krosty. Nie da sie - albo wyleczysz syfy albo zapudrujesz i bedzie jeszcze gorzej. Blad tkwi w zalozeniu a raczej w jego braku. Wprowadziles meble zupelnie z przypadku/stylistycznie OK/ - jest ich za duzo, sa porozrzucane, nie komponuja scian, tworza balagan kompozycyjny. Szafa obok komoda, szafka znowu szafki - wszsytko przypadkowe, a szkoda bo to meble modulowe , skoro nie chcesz symetrii to trzeba bylo te sciane jakos zakomponowac z pomyslem a nie z przypadku. Ciemne meble w tej ilosci powoduja radykalne zmniejszenie pomieszczenia a na dodatek obnizyles pokoj poprzez skrocenie scian / sufit wchodzi na sciane/. Napisalem mysle duzo co trzeba zmienic : wyprostowac balagan w zagospodarowaniu przestrzeni, stylistycznie zegrac, zakomponowac sciany. U Ciebie nawet obrazki wisza za wysoko. Zeby je obejrzec trzeba zadrzec nos, no chyba m, ze to galeria i oglada sie na stojaco . Zegar nad drzwiami kojarzy sie z dworcem - patrzysz na niego z kanapy liczac czas do wyjscia do pracy, czy powinienes raczej bedac w pracy ,przy biurku miec okazje go kontrolowac? Ten zegar jak obrazki komponuje pow. sciany i nie powinien byc tam przypadkowo nie tylko z powodu estetyki. To elementy wystroju, ktorymi chcesz zagrac we wnetrzu a u Ciebie wisza sobie , no bo wisza. A moze 3 zegary i kazdy na inny czas i gdzies przy biurku a nie nad drzwiami? Ciemne meble w tej ilosci beda dobrze wygladac w pomieszczeniu o pow 30m2 a nie 17. Biurko, fotel i sofa obok siebie a pasuja jak piesc do nosa -kazde z innej bajki. Meble chociaz na oko wygladaja klasycznie sa jednak zestawione w dziwaczna mebloscianke. Przerost formy nad trescia . Moim zdaniem nic z tym nie zrobisz. Albo bedzie rewolucja, albo bedzie to co jest tylko,ze jeszcze wiekszy balagan - polsrodkami tego nie zmienisz. Zamiast uspokoic przestrzen wprowadzisz chaos. Twoje uczucie przygnebienia nie wynika z braku dynamiki, tylko z jej nadmiaru, kazde akcentowanie pogorszy ten stan. Nie zganiaj na podloge - jest OK tylko Twoja wizja minimalizmu poszla nie w te strone. Co to za minimalizm , ktory stosuje szafki o roznych gabarytach ? W takiej przestrzeni zrob jednakowa zabudowe - niska albo wysoka a nie, troche tego i troche tego. Wysoka dominujaca szafa w tym zestawieniu przygnebia a minimalizm to nie tylko prostota formy mebla to takze prostota formy zagospodarowania samej przestrzeni / u Ciebie falbanki/. Firanki w minimalizmie ? Zapomnij. Zmien na rolety, panele, zaluzje. Ocieplasz kolorem ,to po co Ci szwabski gemutlichkeit? Chcesz zrobic porzadek? Prosze bardzo: zacznij jeszcze raz od poczatku okresl funkcje , zakomponuj sciany, dobierz formy, ustaw swiatlo i miej idee i pomysl na pokoj a nie wstawiaj do niego graty. Chcesz wiecej? Nie, bo musialbym robic juz projekt -a takich na forum nie robie. A moje wnetrza nie sa idealne, bo takich nie ma , natomiast godzą 3 bardzo rozne temperamenty i wszyscy sie wyjatkowo dobrze czuja, nawet z moim ostrym jezykiem. pozdrawiam -------------------------------------------- dla jasnosci projektant wnetrz Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/62519-pok%C3%B3j-w-kt%C3%B3rym-trac%C4%99-energi%C4%99-kontynuacja-zmian/#findComment-1376138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gloriossa 27.09.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 ....faktycznie z meblami przesadziłeś! W sumie to kolorystycznie jest ok, ale znalazło się w jednym miejscu zbyt wiele mebli i każdy inny. Jaka jest szansa na wyprowadzenie z pokoju szafy, lub biurka?? Na meblu telewizyjnym stoją szafki, które powinny wisieć, a żeby dobrze wygladały: ich długość powinna pokrywac się z długością stojących Jednak mozna to oszukac kolorem. Poza tym proponuję wymienić zasłony i dywan oraz lampę na cos bardziej męskiego i obstawiam tu kolor szary! Chyba, że zamieniasz czerwień na beżyk, brązy i masz romantyczny, naturalny nastrój Zaraz coś pomyślę ======================== Acha obrazki wisza za wysoko! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/62519-pok%C3%B3j-w-kt%C3%B3rym-trac%C4%99-energi%C4%99-kontynuacja-zmian/#findComment-1376213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Twiggy76 27.09.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Faktycznie im dlużej patrzę tym mniej mi się podoba. Ta firana szpeci a do tego skraca pokój. Mebli zbyt dużo, ale to już Pan Wojtek pisał. Myślę, że warto byłoby zastosować symetrię w meblach i to już by wiele pomogło. Strasznie też wygląda zestaw kanapa - biurko, możeby to rozdzielić? Powodzenia i głowa do góry! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/62519-pok%C3%B3j-w-kt%C3%B3rym-trac%C4%99-energi%C4%99-kontynuacja-zmian/#findComment-1376233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 27.09.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Jak zobaczyłam zdjecia, pomyślałam, ze ten pokój jest "przytłaczający". Widać tylko białe-brązowe-czerwone. Przede wszystkim zmieniłabym firankę, odsłoniła okno, porozstawiała meble, które tworzą "plamę" Zmieniłabym kolorystykę, zamieniła kilka czerwonych dodatków na zieleń, dodatkowo dołożyła trochę kwiatów. Tak ogólnie meble i podłoga są bardzo ładne i musisz tylko zastanowić się nad nadaniem pokojowi lekkości Sprawdz, w jakich kolorystycznie pomieszczeniach czujesz się dobrze i te kolory wykorzystaj w "remoncie" Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/62519-pok%C3%B3j-w-kt%C3%B3rym-trac%C4%99-energi%C4%99-kontynuacja-zmian/#findComment-1376329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelberent 27.09.2006 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Szafa jest własnie w trakcie wynoszenia - choc bede musial jakos inaczej rozwiazac problem gdzie trzymac ubrania. na scianie gdzie szafa mam zamiar pozostawić - małą szafkę, która stała przy biurku, potem stolik RTV i potem komoda - patrząc od strony zasłon. Tu kolejene pytanie meble lepiej złączyć czy rozłączyć aby były w odstępach od siebie?Zmianę widać na: http://www.djdemon.pl/pokoj Szafkę która stała na RTV zawieszę symetryzcznie nad małą komodą. A nad rtv zawieszę wąską półkę którą mam do tej seri mebli - o takiej samej długości jak stolik RTV. Pozostaje tylko kwetsia tego czy wieszać coś nad dużą komodą.Dokupić szklany modół z seri jak meble tj: BRW czy może coś innego dać w to miejsce? Biurko faktycznie jest bardzo duze i zastanawiam się czy nie wymienic go na cos prostrzego - choc to byłyby kolejne koszty. Czekam nadal na dalsze wasze podpowiedzi bo na obecnym etapie jestem właśnie w momencie ogromnego bałaganu i latających mebli po pokoju - najchętniej dziś bym się z tym uporał. Panu Wojtkowi i wszystkim którzy się wypowiadają bardzo dziękuję i wierzę, że dzięki Waszej pomocy uda mi się zorganizować pokój tak aby był prosty stylowy i energetyczny... Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/62519-pok%C3%B3j-w-kt%C3%B3rym-trac%C4%99-energi%C4%99-kontynuacja-zmian/#findComment-1376335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gloriossa 27.09.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Szafa jest własnie w trakcie wynoszenia - choc bede musial jakos inaczej rozwiazac problem gdzie trzymac ubrania. na scianie gdzie szafa mam zamiar pozostawić - małą szafkę, która stała przy biurku, potem stolik RTV i potem komoda - patrząc od strony zasłon. Tu kolejene pytanie meble lepiej złączyć czy rozłączyć aby były w odstępach od siebie? Zmianę widać na: http://www.djdemon.pl/pokoj Szafkę która stała na RTV zawieszę symetryzcznie nad małą komodą. A nad rtv zawieszę wąską półkę którą mam do tej seri mebli - o takiej samej długości jak stolik RTV. Pozostaje tylko kwetsia tego czy wieszać coś nad dużą komodą. Dokupić szklany modół z seri jak meble tj: BRW czy może coś innego dać w to miejsce? Biurko faktycznie jest bardzo duze i zastanawiam się czy nie wymienic go na cos prostrzego - choc to byłyby kolejne koszty. Czekam nadal na dalsze wasze podpowiedzi bo na obecnym etapie jestem właśnie w momencie ogromnego bałaganu i latających mebli po pokoju - najchętniej dziś bym się z tym uporał. Panu Wojtkowi i wszystkim którzy się wypowiadają bardzo dziękuję i wierzę, że dzięki Waszej pomocy uda mi się zorganizować pokój tak aby był prosty stylowy i energetyczny... Paweł ========================================= Jest dużo lepiej!!!!....Ja bym nawet sprobowała oddzielic część biurową od reszty....tylko nie wiem jakie sa wymiary pokoju i mebli już istniejacych. Poza tym słup na CD powiesiłabym nad komodą z prawej, czyli tam gdzie była szafa, w poziomie(nad dwójką)!!....ta mała otwierana taka sobie.... Troszke pokombinowałam Wszystko zalezy czego oczekujesz i w jakim klimacie bedziesz czuł sie najlepiej, taka jedna z wielu mozliwości: http://img223.imageshack.us/img223/571/muratorfx9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/62519-pok%C3%B3j-w-kt%C3%B3rym-trac%C4%99-energi%C4%99-kontynuacja-zmian/#findComment-1376403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 27.09.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 o, juz lepiej!teraz firanki!"portowa biel!" Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/62519-pok%C3%B3j-w-kt%C3%B3rym-trac%C4%99-energi%C4%99-kontynuacja-zmian/#findComment-1376513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek79 27.09.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 gloriossa, skąd wytrzasnęłaś takie rewelacyjne plakaty ?!gdzie można coś takiego dostać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/62519-pok%C3%B3j-w-kt%C3%B3rym-trac%C4%99-energi%C4%99-kontynuacja-zmian/#findComment-1377051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka76 27.09.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Wywaliłabym wszystko co czerwone- daje po oczach i działa jak płachta na byka. Druga rzecz to kwiaty, może dlatego że u siebie utykam gdzie popadnie, proponuje jakiegoś beniamina, dracene czy yuke. Po trzecie obrazy faktycznie zbyt wysoko, może gdyby były niżej i bliżej siebie? Sprawdź jak to będzie wyglądać. Zegar? Jeśli faktycznie chcesz go mieć to czemu nie? ale proponuje przewiesić obok drzwi - zrobiłeś sobie misz masz. Porównaj wysokości kanapy i biurka. Coś nie tak, zbyt duże różnice wysokości. Gdyby tak meble przenieść na tę strone co biurko,a to troche obniżyć? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/62519-pok%C3%B3j-w-kt%C3%B3rym-trac%C4%99-energi%C4%99-kontynuacja-zmian/#findComment-1377077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts