Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokój, w którym tracę energię - Kontynuacja zmian...

pawelberent

Recommended Posts

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja bym odslonila okno - moze rolety, moze krotsza i bardziej przezroczysta firana? Na pewno dolozylabym wiecje zieleni - czyli kwiaty. Przyznam, ze czerwien ktora wybrales jest bardzo agresywna. Mnie by draznily te wielkie czerwone twarze - wielkie plachty obok siebie. A moze zolte dodatki zamist czerwonych?

A może Nutce po prostu chodzi o "kobiecą rękę", której tam rzeczywiście brak.

Otoz to! Dzieki Twiggy76.

Poza tym mnie osobicie komiksowa metamorfoza nie podoba mi sie. Za duzo sie dzieje. Wprowadzenie czerwieni wydawaloby sie, ze ozywi ten pokoj, ale wciaz surowo (choc mnie sie podoba). Ja bym postawila na intensywny zolty kolor. W poloczeniou z ciemnym brazem stworzy sie mila ciepla atmosfera. A tego wlasnie szuka pawelberent. Miejmy nadzieje, ze energia do niego powroci.

Pozdrawiam milo wszystkich forumowiczow :p

Dziękuję ponownie za kolejne podpowiedzi...

Przedstawię Wam - co z moim pokojem.

Postanowiłem narazie zebrać informacje, których jest dosyć dużo a dzięki pomocy wojtka - wiem jeszcze więcej na co powinienem zwrócić uwagę, podczas zmian na lepsze.

Realizację zmian zacznę wykonywać w listopadzie, bo chciałbym to zrobić jednocześnie a będą to wydatki, których w padźierniku nie przewidziałem.

Obiecuję, że zastosuję się do Waszych poleceń i postaram zmienić pokój według wskazówek.

Jeśli jednak znajdziecie jeszcze jakieś pomysły - chętnie z nich skorzystam.

PS. Żadna kobieta nie podpowiadała w dobieraniu dodatków - choć chętnie poznam taką, która dodatki wybierze w koncu odpowiednie... :)

A te czerwienie - tak na nie patrzę.... chybna jednak nie pasują do faceta-będę musiał i ich się pozbyć...

Dla mnie osobiscie dwie rzeczy "zgrzytaja"

- mdlawe sciany

- mdlawe zaslony

:-?

- ewentualnie faktycznie czerwieni ciut za duzo (i byc moze podswiadomie drazni)

Metamorfoza zrobiona fajnie :wink: - ale ...raczej dla 16 latka :wink: (choc moze autor watku czuje sie az tak mlodo - to cofam :D)

jesli to gabinet - hmmm... ten misz-masz moze rozpraszac :)

Pozatym polaczenie popartowskich komiksow rodem ze stanow lat 50 - pasowalo by mi utrzymanie calosci w takim zwariowanym lekko stylu

a w polaczeniu z ikea czy skorzanym prezesowskim fotelem - zdecydownie nie :lol:

(choc i tak bj podoba mi sie niz to co bylo na poczatku)

na pewno podoba mi sie zmiana koloru scian :wink: - zdecydowany odcien - i ciemniejszy :) choc czy ja wiem czy akurat brudnawoniebieski?

osobiscie nie znosze poolaczenia niebieskiego (zwlaszcza przybrudzonego) z czerwonym.... wiec tu moze nie jestem obiektywna :wink:

ps. kwiatek jakis wstaw :wink: najelepiej o ostrych lisciach (dracena jukka ) podobno wysylaja pozytywne wibracje :wink:

czesc,

ja tam bym moze ustawienie mebli zmienila, dorzucila troche jasnego zielonego, duzo roslinek....czerwony sie zlagodzi, jesli to jest pomieszczenie w ktorym przebywasz i jest tam komputer to roslinki bardzo pomagaja....krotki zaslony ( popieram innych) i moze ciut bardziej sciany przyozdobic...jakies zdjecia wlasne ?? nie tylko pop art sztuka...

pozdrawiam. czekamy na zmiany...

proste przemeblowanie tez czasem pomaga....

Mis Uszatek: kratki wentylacyjne w pokoju? W kuchni, łazience - owszem widziałem, ale w pokoju chyba u nikogo ze znajomych nie zauważyłem :) No ale ja tam jestem lajkonik :) w sprawach architektury/wnętrz ....

Paweł - z gadżetów: ja bym wstawił wielkie akwarium na tą mniejszą szafkę i jakoś bajerancko je podświetlił :)

Poz!

• 1 month później...