sebaqa 26.09.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Poradźcie proszę jak znaleźdź dobrą ekipę do wykończenia domku ? A może już jakąkolwiek ? Od pewnego czasu bezskutecznie poszukuję "kogoś" do wykończenia domku i nawet po kontakcie z około 25 wykonawcami nawet nie doszedłem do dyskusji o cenie - pernamentna odpowiedź "może w przyszłym roku" , "jestem zajęty" , "mam już trzy rozpoczęte budowy" . A może ktoś zna odpowiednik takiego forum gdzieś na Ukrainie , bo już jestem gotowy zatrudnić budowlańców za wschodniej granicy - byle ktoś to zrobił . A może w tych czasach należałoby rozpocząc od zdania " płacę w funtach" , czy jak ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 26.09.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Wyjechali do Angli i Irlandii, ale może niebawem powrócą Ja także mam z tym problem i tu nie chodzi o wykończeniówkę. O zwykłych murarzy trudno (przynajmniej tych dobrych). Są rozrywani bo Polska zaczęła nagle się budować. Byle kogo można znaleźć ale trzeba nad nim stać a to już strata czasu i nerwów (rodzina miała remont - tragedia, uczyli się chyba dopiero fachu, bo też chcą pewnie stąd prysnąć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 26.09.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 wszyscy maja problem ... wiem o paru duzych firmach (np. developerskich) w wawie ktore na "gwalt" szukaja wykonawcow i to juz chyba "jakichkolwiek" np. jak by ktos mial budowlancow - to prosze o kontakt mam przyjemnosc znac dwie firmy w takiej sytuacji jedna potrzebuje 400 ludzi , druga ... 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 26.09.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 w chwili obecnej dobry fachowiec jest na wage złota to co się dzieje doświadczyłem na wasnej skórze poraz kolejny przesuwam termin wprowadzki ( mam nadzieję ze poraz ostatni) obecnie fachowców można podzielic na grupy : - prawdziwych którzy nie moga wyjechac ale terminy zajęte do końca przyszłego roku, przyjmuja z polecenia lub po znajomości. Prawdziwy fachowiec nie negocjuje cen - bo i po co - piekarzy, krawców itp którzy uwierzyli ze budowanie to prosta rzecz nie wymagająca szarych komórek. - cwaniaczków którzy od despaeratów wołają np 50-80 zł za m2 płytek podłogowych formatu 30x60, 200 zł m2 mozaiki szklanej i około 100 zł m2 za płytki w łazience, ( ceny nie zawierają materiałów ) - fachowcy którzy wrócili z zagranicznych wypraw "Panie tymi klejami to nie potrafię to to jest g....o nie klej etc) - fachowcy którzy wrócili z zagranicznych wypraw "Pnie angolom pasowało a Panu się nie podoba ............. " trzask słuchawki i brak kontaktu mozesz mi wierzyć ze jak zaczniesz płacic więcej też nikogo nie znjdziesz poprostu fachoców już nie ma i należy się z tym oswoić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewsco 26.09.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 polecam swoja ekipe (jeszcze u mnie koncza) naprawde robia wszystko polecam namiar na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewsco 26.09.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 ja mam chyba naprawde duzo szczescia zaczełąm stawiac dom w kwietniu tego roku a juz szykuję sie do wprowadzki i na jakosc tez nie narzekam )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkin 26.09.2006 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Ewsco, wysłałam Ci na priva zapytanie o ekipę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.09.2006 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Sebaga, ale daj chociaż znak gdzie mieszkasz, bo tak to ktoś np. ze Szczecina poleci Ci ekipę, a okaże się, że mieszkasz np. w Krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebaqa 27.09.2006 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Buduje dom pod Wrocławiem i od pewnego czasu szukam ekipy , nie kogoś extra , ale normalnego , któremu nie obce są ewentualne dyskusje na temat poprawienia czegoś , zrobienia czegoś inaczej , czyli wszystko tylko nie fuszerka . I taką ekipę miałem do fundamentów i dachu - naprawdę łepskie goście ,z głowami niestety -zachód wybrali . Dziś co mamy : nie mam czasu , zajęty do końca przyszłej pięciolatki , owszem ale za tyle i tylko tyle - ceny teraz nie podlegają jakiejkolwiek dyskusji , itd. itd. Szlag mnie trafia , bo osobiście nie należe do osób , których priorytetem jest niska cena i dziadowski materiał , tylko : mieć pożądnie zrobione , na lata. Niestety mój życiowy pech polega na tym ,że hobbystycznie "dziergam" jako majsterkowicz i kilka remontów w swoim życiu popełniłem + postawienie ścian we własnym domu - i po prostu alergia mnie bierze na "fachowców". Inicjując ten temat chciałem przekonać się czy to tylko nasze inwestorów "wybujałe" żądania dotyczące zwykłych standardów jakościowych są przeszkodą , czy może zawód budowlańca staje się powoli zawodem elitarnym i poniekąt wysoko cenionym . Pytanko : czy za wykończenie 136 m2 parteru + 60 m2 poddasza od stanu suroweg odo stanu prawie "pod klucz" czyli bez glazury i malowania , a z ogrodzeniem (działka 860m2) wraz z tarasami i drenażem opaskowym 160.000 to duż czy mało ? Może ktoś ocenić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 28.09.2006 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 To dziwne , bo ja mam odwrotny problem. Chetnie wbilbym sie w wykonczeniowke od listopada do marca , ale nikt mi nic nie proponuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 28.09.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Może znają Cię ze złej strony? Myślałeś o tym?Ja nikomu nie polecę swojego glazurnika ani stolarza. Najpierw patrzą jakim samochodem przyjeżdżasz a później podają cenę. Ponadto trzeba ich było pilnować z terminami... aa szkoda gadać... buraki i tyle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.09.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 w chwili obecnej dobry fachowiec jest na wage złota .... - prawdziwych którzy nie moga wyjechac ale terminy zajęte do końca przyszłego roku, przyjmuja z polecenia lub po znajomości. Prawdziwy fachowiec nie negocjuje cen - bo i po co i chyba najwyzszy czas sie pogodzic z tym, ze juz nie bedzie latwo dorwac fachowca liczac ze zrobi prawie za friko BY fachowcow zatrzymac koszty pracy wzrastaja - w sumie dobrze A ze czasu nie maja - dziwicie sie? Kazy chcialby miec robote wykonana solidnie a nie po lebkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 28.09.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Może znają Cię ze złej strony? Myślałeś o tym? Ja nikomu nie polecę swojego glazurnika ani stolarza. Najpierw patrzą jakim samochodem przyjeżdżasz a później podają cenę. Ponadto trzeba ich było pilnować z terminami... aa szkoda gadać... buraki i tyle.. Jasne , ze tez na to nie wpadlem wczesniej. A ja wam mowie , pomyslcie o fachowcach , ktorych sezon konczy sie powiedzmy w listopadzie i do marca sie "nudza ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.09.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 wartownik - ludziska chca juz w tym czasie mieszkac a nie jeszcze sie wykanczacto ciagle w swiadomosci praca sezonowa tak jak lody - wiekszosc przypomina sobie o nich ze istnieja jak robi sie cieplo - zima sprzedaz spada radykalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 28.09.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Może znają Cię ze złej strony? Myślałeś o tym? Ja nikomu nie polecę swojego glazurnika ani stolarza. Najpierw patrzą jakim samochodem przyjeżdżasz a później podają cenę. Ponadto trzeba ich było pilnować z terminami... aa szkoda gadać... buraki i tyle.. Jasne , ze tez na to nie wpadlem wczesniej. A ja wam mowie , pomyslcie o fachowcach , ktorych sezon konczy sie powiedzmy w listopadzie i do marca sie "nudza ". Nie miałem zamiaru Cie atakować, ot taka złośliwa dygresja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 30.09.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Może znają Cię ze złej strony? Myślałeś o tym? Ja nikomu nie polecę swojego glazurnika ani stolarza. Najpierw patrzą jakim samochodem przyjeżdżasz a później podają cenę. Ponadto trzeba ich było pilnować z terminami... aa szkoda gadać... buraki i tyle.. Jasne , ze tez na to nie wpadlem wczesniej. A ja wam mowie , pomyslcie o fachowcach , ktorych sezon konczy sie powiedzmy w listopadzie i do marca sie "nudza ". Nie miałem zamiaru Cie atakować, ot taka złośliwa dygresja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 26.10.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Sebaga, trochę nie rozumiem twojego pytania.Czy szukasz osoby/firmy od wykończeń wnętrz - instalatora, tynkarza, elektryka w jednym? Wejdź na forum grupy wrocławskiej. Tam znajdziesz listę Wrocławskich misiów, czyli polecanych przez forumowiczów fachowców. Mam taką bardzo złotą rączkę - od wszystkiego, mieszka pod Wrocławiem, moge dać namiar na priva. Pozdrawiam. natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaDor 09.11.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ja rok szukałam ekipy, ale w końcu się udało. Kompletuję jeszcze kogoś do hydrauliki i schodów drewnianych. I moi fachowcy gdzieś mają pracę sezonową, zaczynają w grudniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysmek 21.11.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Mam 2 dobrych znajomych budowlańców tynki, gładzie,kafelki,murowanie jeżeli ktoś byłby zainteresowany to chętnie dam na nich namiar, są z pod Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_pp 25.11.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Co do fachowców/budowlańców to znaleźć dobrych to już problem a tanich i dobrych to juz prawie jak wygrac w duzego lotka. Mi się udalo takich znaleźć ale:bylem z nimi umówiony na zrobienie stanu zero na kwote X; a pod koniec pracy mówią że się machneli z cena i chca 1500zl wiecej. ZGODZILEM SIE; dlaczeo?? A no dlatego ze leprzych i tanszych bym nie znalazl a jesli bym sie nie zgodzil poszli by do innej budowy, a tego bym nie chial. Kto budowal by mi dalej.Takie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts