adiz1 26.09.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Mam dylemat co do rozmieszczenia okien w pokojach dla dzieci (na razie 1 i 3 latka, ale ciągle rosną... ). Uklad stron świata względem usytuowania działki jest taki,że mam wybór między "na południe", a na "zachód". Podobno przy opcji "okna na południe" wpada do mieszkań więcej ciepła/energii, jednak biorąc pod uwagę komfort - kiedyś dziatwa pójdzie do szkoły i po zajęciach wróci do domu, wtedy strona zachodnia będzie dawać najwięcej światła- wtedy wypada (chyba?) lepiej wersja druga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taje 26.09.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Jeśli to jest albo, albo, ja bym wybrała zachód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holikk 27.09.2006 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 pojawia się też problem kumulowania energii słonecznej przez okna, pamiętaj.dla dzieciaka , myślę chyba lepiej jeśli od strony południowej, jednak.odrabianie lekcji przy wpadajacych promieniach słońca zach. to zasłonięcie okna. W południe są raczej w szkole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 27.09.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 pojawia się też problem kumulowania energii słonecznej przez okna, pamiętaj. dla dzieciaka , myślę chyba lepiej jeśli od strony południowej, jednak. odrabianie lekcji przy wpadajacych promieniach słońca zach. to zasłonięcie okna. W południe są raczej w szkole. popieram - tez bym wybrała opcję od południa. To zależy jeszcze gdzie miałyby stać biurka - jeżeli pod zachodnim oknem to absolutnie zachód odpada - słońce wieczorem jest nisko i świeci prosto w oczy. Okno od południa zapewnia całoroczne ciepełko i dobrze oświetla pokój przez cały dzień. Ja się wychowałam w takim pokoju i uważam, że to najlepsze rozwiązanie, jeżeli wybierać tylko jedną stronę świata . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 27.09.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 pojawia się też problem kumulowania energii słonecznej przez okna, pamiętaj. dla dzieciaka , myślę chyba lepiej jeśli od strony południowej, jednak. odrabianie lekcji przy wpadajacych promieniach słońca zach. to zasłonięcie okna. W południe są raczej w szkole. popieram - tez bym wybrała opcję od południa. To zależy jeszcze gdzie miałyby stać biurka - jeżeli pod zachodnim oknem to absolutnie zachód odpada - słońce wieczorem jest nisko i świeci prosto w oczy. Okno od południa zapewnia całoroczne ciepełko i dobrze oświetla pokój przez cały dzień. Ja się wychowałam w takim pokoju i uważam, że to najlepsze rozwiązanie, jeżeli wybierać tylko jedną stronę świata . Pozdrawiam i ja w pełni podzielam opinie. dodam jeszcze, że w lato w czasie upałów zachodnie okno to udręka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaB 28.09.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 jako dziecko mieszkałam od wschodu i kocham słońce wpadające rano do pokoju kiedy wstaję- stawiam na południe; lekcje lepiej odrabiać w spokoju a nie oglądac piękne zachody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 28.09.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Też jestem za południem. My tak właśnie zażyczyliśmy sobie w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts