Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 376
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tomaszek jest b.ladny i ma wszystko w odpowiedniej do powierzchni proporcjach nawet spizarke, co przy takich domkach rzadko sie zdarza. Pokoje ustawne. Nawet mala sypialnia ma supersciane do szaf. A poza tym jest PARTEROWY, a dla mnie to najwazniejsze. Mam dosc spania pod polamanymi sufitami i nie istnieje dla mnie slowo schody. Nawet taras ma zadaszony, ja musialam dokupic markize (ok.3 tys.PLN) W ogole jest super. Dla mnie powierzchnia jest za mala, ale wybieram tylko parterowe i z podwojnym garazem. Moze o tym garazu bys pomyslal, dzisiaj jeden samochod, a skad wiesz, co bedzie jutro, a do tego czasu bedziesz mial gdzie trzymac np. rowery. A domek coraz bardziej mi sie podoba przejrze witryne tej pracowni. OOOO :o nawet moja druga polowa zawolana do komputera jest nim zainteresowana (takze przysiegly wrog schodow). Ojej nawet ma kominek zewnetrzny moje marzenie :o

Co moge dodac, dla kolejnych aut zbuduje wiate :wink: . wazne dla mnie jest to , ze nie mam z projektem zadnych problemow ( jak narazie).

A nie zmienialam w nim nic dla mnie,tez jest idealny. Monzna przecie poszalec aranzujac wnetrza. pozdrawiam

Witam wszystkich,

To i ja podam swoj wybór. Po długich rozmyslaniach nad D38a Muratora, poprzez D12a i D12b Muratora oraz D21 Muratora i setki innych bezimiennych doszedlem do APS 115, parterowego z uzytkowym poddaszem z pracowni Archi Projekt z Lublina. Adres strony: http://www.archi-projekt.com.pl Jako jedna z niewielu pracowni ma w ofercie kilka projektow ktore mi sie od razu spodobaly. Zrobilem sobie liste tych projektow i po kolei eliminowalem. Zostal APS 115. Dodatkowo na wybor wplyw miała miła, szybka i fachowa obsluga. Polecam pracownie i jej projekty.

Pozdrowienia

Grzegorz63 Podejrzewam ze cena projektu gotowego przewyzsza cene np Agrobispu. bo to nie jest produkcyjniak tylko mala prywatna pracownia. Gdyby nie to ze szukam parterowego bez poddasza kupilabym ten projekt bez namyslu. Jak sie zdecydujesz to daj znac.

Już dawno się zdecydowałem. Obecnie mam już wylane ławy fundamentowe!!! Zapłaciłem 4 tys. zł, ale nie kupowałem projektu gotowego, tylko zleciłem w tej samej pracowni opracowanie na bazie BINGO1 indywidualnego projektu pasującego do mojej działki (dom będzie na zboczu górki)- częściowe podpiwniczenie (w piwnicy garaż, piwnicy nie ma tylko pod salonem i kuchnią), przesunąłem schody do wejścia i odwróciłem ich bieg (teraz wejście do domu i schody mam tak jak w BINGO4), zmieniłem trochę okna w salonie, w innym miejscu kominek itp. Poza tym w cenie zrobili mi projekt zagospodarowania terenu. Miało to wystarczyć na zatwierdzenie mojego projektu w mojej Gminie, ale się okazało, że u mnie urzędnicy mają trochę inne wymagania niż w Warszawie :o , dlatego musiałem jeszcze raz skorzystać z usług lokalnego architekta adaptującego. Gotowe projekty można u nich kupić za (podejrzewam) 2-3 tys. zł.

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
www.apa.sitech.pl - link do pracowni J. Charkiewicza z Białegostoku. Bardzo ładne domki. Kupiłam ich projekt Korona II, wg którego niestyety ze względu na warunki zabudowy nie mogłam wybudować domu. Kupiłam za to inny z Archona + z Myślenic. http://www.archon.com.pl

Główny adres strony Charkiewicza to:

http://www.apa-domy.com.pl

Pozdrowienia

:wink: