Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 376
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 5 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

No to ja dorzucę jeszcze niedawno powstałą stronkę architekta, który mi dom projektował. Oczywiście jest to kwestia gustu, czy się lubi nowoczesne bryły, ale paru wielbicieli tego trendu już tu poznałem :-)

http://www.marcinrubik.pl/

Pozdrawiam i liczę, że komuś jeszcze się to przyda... szczerze polecam!

• 1 month później...
  • 4 weeks później...

Cześć

Coraz poważniej zastanawiam sie nad projektem indywidualnym. Wiem czego chcę potrzebuję tylko dobrego architekta lub biura który narysuje mój wyśniony dom. Może możecie polecić kogoś z Małopolski, kto w miare tanio spełni moje marzenie.

Podobnie jak ty również poszukuję biura lub architekta, który zrealizuje projekt indywidualny, co ważne niedrogo. Dotyczy to Krakowa lub okolic. Ostatnio byłem w Myślenicach w Archon-ie, gdzie podano mi kwotę 4- 5 tys. netto. Szukam nadal.

Proszę o info w sytuacji pomyślnych poszukiwań.

Pozdrawiam

Piotr M

Czy Ty na pewno aby podałeś cenę za projekt indywidualny? 4 tysiące wydaje mi się kwotą bardzo zaniżoną,wręcz nierealną.W moim mieście,sporym,ale daleko do stolicy,w renomowanej pracowni z tzw.nazwiskiem (jeśli to dla kogoś oczywiście ważne,dla mnie niezbyt) za dom zapłacisz min. 15 tys.Niedaleko mam realizację projektu za 25 tysięcy,z tym że to dom wielopoziomowy,na stoku,oszacowany na min.700 tys. bez ceny działki i projektu.A tak przecietnie to koło 8-10 tys.I jest to przecież najważniejsza sprawa przy budowaniu!!

Zły projekt,niedopasowany do potrzeb,terenu,stron świata,warunków geologicznych,sąsiedztwa to już pomyłka na starcie,rzutuje potem na całą realizację i efekt z wydanycj min.250 tys. zł może być przeciętny.Najwyżej tak przeciętny,jak przeciętne są gotowe projekty.A chyba nie o to Ci chodzi,skoro rozglądasz się za architektem?

Można pójść do taniego fryzjera,najwyżej założy isę czapkę,póki włosy nie odrosną,ale dom u kiepskiego architekta?Zastanów się.A każdy kto jest dobry musi się cenić.Bez przesady oczywiście,bo tu zadziałają prawa rynku,ale tak w sam raz,żeby obie strony były zadowolone.

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...