HejSiup 27.09.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Szanowni, Piszę, gdyz mam spory problem z zakupem działki.Otóż mam wybraną działkę, podpisałem umowę przedwstępną- wpłaciłem 10.000 zadatku, otrzymałem kredyt na resztę (105.000) i stoje w miejscu gdyż:POWIERZCHNIA DZIAŁKI W RZECZYWISTOŚCI WYNOSI 1027M I TYLE JEST WPISANE W UMOWIE PRZEDWSTEPNEJ.W KW I REJESTRZE GRUNTÓW JEST NATOMIAST ZAOKRĄGLENIE TO ARA- CO ODPOWIADA 1000M...................... i na tyle byłby podpisany akt notarialny, co jest niezgodne z umową przedwstepną i powierzchnia jaka podałem do banku W związku z tym mam pytania:1) Czy można te powierzchnie w łatwy sposób i szybko wpisać do księgi z dokładnością metra2) czy umowa przedwstepna jest ważna, a co za tym idzie, czy w przypadku braku jej finalizacji otrzymam zwrot zadatku..........3) czy ma ktos pomysł jak to rozwiązać ???????? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iv78 27.09.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 chyba najlepiej zapytać Notariusza, może aneks do umowy przedwstępnej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts