Gość 27.09.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Witam ! Czy ktoś z Was brał nie dawno kredyt lub jest w trakcie załatwiania kredytu w MultiBanku ? Jestem ciekawa ile czasu zajęło do wypłaty pierwszej transzy i czy były jakieś problemy z dokumentacją (kosztorys i itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iv78 27.09.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Ja dostałam w poniedziałek pozytywną decyzję ale na mieszkanie na rynku wtórnym, jak masz jakieś pytania to służę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 27.09.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 dzisiaj mija 2 tygodnie od złożenia przez nas wniosku kredytowego. Przed chwilą wysłąłem maila z zapytaniem na jakim etapie jest nasz wniosek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iv78 27.09.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 ja dzwoniłam też na infolinię multibanku, podawałam nazwisko i pesel i mówili mi na jakim jest etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sopel750 27.09.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Jakie warunki % daje Multibank ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.09.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 hello, jestem w trakcie załatwiania kredytu na 100%... jeśli wszystkie papiery są o.k., to od początku zbierania makulatury do wypłaty I transzy nie powinno upłynąć więcej niż 7-8 tygodni. ale np. operat szacunkowy rzeczoznawca potrafi robić 3 dni lub 2 tygodnie... trzeba twardo negocjować. podobnie jak koszty operatu. stawki oprocentowania i prowizji są dość płynne i w dużej mierze zależą od doradcy - jeśli kredyt duży i jest możliwość przyciągnięcia klienta do banku na inne produkty to można sporo wynegocjować - wiem z autopsji... pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalie05 28.09.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Ja dostałam kredyt w Multi. Wniosek złożyłam 17 sierpnia; 5 wrzesnia była decyzja. Ponieważ mi się nie spieszyło umowę podpisałam 14 wrzesnia, pieniądze były przelane 18 wrzesnia. Kredyt był na 110% wartości nieruchomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.09.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Jakie warunki % daje Multibank ? Kredyt na dokończenie budowy-100 000 PLN we CHF na 20 lat - porocentowanie 2,55% - dec. Zarządu - prowizja 1% - uezpieczenie do czasu wpisu do hipoteki - rat wyżśza o 1 p.p. - wycena na koszt kredytobiorcy - przewalutowanie - bezpłatne - nadpłata kredytu lu wcześniejsza spłata - bezpłatne w każdym momencie - ubezpieczenie od ognia i wody (jak wszędzie) - inne ubezpieczenia nie potrzebne:) - konto ROR obowiążkowe, ale bezpłatne - ubezpieczenie na życie brak - rachunki/faktury na 60% wartości kredytu - wypłata transz - bezpłatna (tzn. chodzi o jakieś wizyty z banku itp). Na pewno dla tych co złożą wniosek od 1.10.2006 r. bedzie stała marża+LIBOR. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sad Ripper 29.09.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 ok, ja juz pisalem, ale: kredyt w 7 dni roboczych na 210 000 w CHFoprocentowanie 2,35prowizja 1,5 (jakos tak)super kontakt polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 12.10.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 ok, ja juz pisalem, ale: kredyt w 7 dni roboczych na 210 000 w CHF oprocentowanie 2,35 prowizja 1,5 (jakos tak) super kontakt polecam kurcze, czytam wasze opłaty i oczom nie wierze. Wczoraj miałam spotkanie z kolezanka-doradcą kredytowymi oto waruki jakie mi zaporoponowała: 1,6 - prowizja 3,2-%3,3% oprocentowanie jednorazowe ubezp. braku wkładu własnego - 2,9% (przy kwocie 200 tys - 1334zł) ubezp, do czasu wpisu do ksiegi (działki) - doliczone do raty ok. 109zł kredyt 200 tys, na 30 lat w CHF - oferta PKO BP, czy wogóle warto sie w to pakowac? co prawda mamy zamiar kupic 3 działki i po 2-3 latach sprzedac 2, wiec nie wiem czy szukac innej oferty - pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ergo 12.10.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Z multibanku zrezygnowałem, pozamykałem też tam swoje konta firmowe. W ciągu 2 miesięcy nie byli w stanie zrobić refinansowania inwestycyjnych, na decyzję kredytową pod kredyt hipoteczny czekałem 4 tygodnie - być może trafiłem na niekompetentnych ludzi - nie wiem, ich strata W Pekao można wynegocjować oprocentowanie mniej niż 1% ponad wibor i 1% prowizji ( niestety to są dane dla PLN, we frankach oczywiście opłaca się bardziej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 12.10.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 ok, ja juz pisalem, ale: kredyt w 7 dni roboczych na 210 000 w CHF oprocentowanie 2,35 prowizja 1,5 (jakos tak) super kontakt polecam kurcze, czytam wasze opłaty i oczom nie wierze. Wczoraj miałam spotkanie z kolezanka-doradcą kredytowymi oto waruki jakie mi zaporoponowała: 1,6 - prowizja 3,2-%3,3% oprocentowanie jednorazowe ubezp. braku wkładu własnego - 2,9% (przy kwocie 200 tys - 1334zł) ubezp, do czasu wpisu do ksiegi (działki) - doliczone do raty ok. 109zł kredyt 200 tys, na 30 lat w CHF - oferta PKO BP, czy wogóle warto sie w to pakowac? co prawda mamy zamiar kupic 3 działki i po 2-3 latach sprzedac 2, wiec nie wiem czy szukac innej oferty - pomocy!!! moim (i nie tylko) zdaniem jeżeli chcecie sprzedać kredytowane nieruchomości za 2-3 lata powinniście pomyśleć o kredycie złotówkowym a nie chf. koszt przewalutowania nie zwróci się wam w tak krótkim okresie i będziecie musieli spłacic więcej niż dostaniecie szukałabym oferty w pln przede wszystkim z niską prowizją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts