Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MultiBank-kredyt

Gość

Recommended Posts

Witam ! Czy ktoś z Was brał nie dawno kredyt lub jest w trakcie załatwiania kredytu w MultiBanku ? Jestem ciekawa ile czasu zajęło do wypłaty pierwszej transzy i czy były jakieś problemy z dokumentacją (kosztorys i itp.).

hello,

jestem w trakcie załatwiania kredytu na 100%... 8)

jeśli wszystkie papiery są o.k., to od początku zbierania makulatury do wypłaty I transzy nie powinno upłynąć więcej niż 7-8 tygodni. :D

ale np. operat szacunkowy rzeczoznawca potrafi robić 3 dni lub 2 tygodnie... :o trzeba twardo negocjować. podobnie jak koszty operatu. :roll:

stawki oprocentowania i prowizji są dość płynne i w dużej mierze zależą od doradcy - jeśli kredyt duży i jest możliwość przyciągnięcia klienta do banku na inne produkty to można sporo wynegocjować - wiem z autopsji... :oops:

pozdrawiam,

Jakie warunki % daje Multibank ?

Kredyt na dokończenie budowy-100 000 PLN we CHF na 20 lat

- porocentowanie 2,55% - dec. Zarządu :(

- prowizja 1%

- uezpieczenie do czasu wpisu do hipoteki - rat wyżśza o 1 p.p.

- wycena na koszt kredytobiorcy

- przewalutowanie - bezpłatne

- nadpłata kredytu lu wcześniejsza spłata - bezpłatne w każdym momencie

- ubezpieczenie od ognia i wody (jak wszędzie)

- inne ubezpieczenia nie potrzebne:)

- konto ROR obowiążkowe, ale bezpłatne

- ubezpieczenie na życie brak

- rachunki/faktury na 60% wartości kredytu

- wypłata transz - bezpłatna (tzn. chodzi o jakieś wizyty z banku itp).

Na pewno dla tych co złożą wniosek od 1.10.2006 r. bedzie stała marża+LIBOR.

Pozdr.

• 2 weeks później...
ok, ja juz pisalem, ale:

kredyt w 7 dni roboczych na 210 000 w CHF

oprocentowanie 2,35

prowizja 1,5 (jakos tak)

super kontakt polecam

kurcze, czytam wasze opłaty i oczom nie wierze. Wczoraj miałam spotkanie z kolezanka-doradcą kredytowymi oto waruki jakie mi zaporoponowała: 1,6 - prowizja

3,2-%3,3% oprocentowanie

jednorazowe ubezp. braku wkładu własnego - 2,9% (przy kwocie 200 tys - 1334zł)

ubezp, do czasu wpisu do ksiegi (działki) - doliczone do raty ok. 109zł

kredyt 200 tys, na 30 lat w CHF - oferta PKO BP, czy wogóle warto sie w to pakowac?

co prawda mamy zamiar kupic 3 działki i po 2-3 latach sprzedac 2, wiec nie wiem czy szukac innej oferty - pomocy!!!

Z multibanku zrezygnowałem, pozamykałem też tam swoje konta firmowe. W ciągu 2 miesięcy nie byli w stanie zrobić refinansowania inwestycyjnych, na decyzję kredytową pod kredyt hipoteczny czekałem 4 tygodnie - być może trafiłem na niekompetentnych ludzi - nie wiem, ich strata :wink:

W Pekao można wynegocjować oprocentowanie mniej niż 1% ponad wibor i 1% prowizji ( niestety to są dane dla PLN, we frankach oczywiście opłaca się bardziej).

ok, ja juz pisalem, ale:

kredyt w 7 dni roboczych na 210 000 w CHF

oprocentowanie 2,35

prowizja 1,5 (jakos tak)

super kontakt polecam

kurcze, czytam wasze opłaty i oczom nie wierze. Wczoraj miałam spotkanie z kolezanka-doradcą kredytowymi oto waruki jakie mi zaporoponowała: 1,6 - prowizja

3,2-%3,3% oprocentowanie

jednorazowe ubezp. braku wkładu własnego - 2,9% (przy kwocie 200 tys - 1334zł)

ubezp, do czasu wpisu do ksiegi (działki) - doliczone do raty ok. 109zł

kredyt 200 tys, na 30 lat w CHF - oferta PKO BP, czy wogóle warto sie w to pakowac?

co prawda mamy zamiar kupic 3 działki i po 2-3 latach sprzedac 2, wiec nie wiem czy szukac innej oferty - pomocy!!!

moim (i nie tylko) zdaniem jeżeli chcecie sprzedać kredytowane nieruchomości za 2-3 lata powinniście pomyśleć o kredycie złotówkowym a nie chf. koszt przewalutowania nie zwróci się wam w tak krótkim okresie i będziecie musieli spłacic więcej niż dostaniecie

szukałabym oferty w pln przede wszystkim z niską prowizją