paj 11.04.2003 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 znajomi pala 2 rok drzewem iglastym, pozostalosciami po budowie, nic im sie nie dzieje, ale komin trzeba czesciej czyscic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 11.04.2003 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Wczoraj też kupiłem środek do wypalania sadzy w kominku i kominie!!!.Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 11.04.2003 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 On 2003-04-11 09:00, Marek K wrote: Wczoraj, u sprzedawcy Jotula, dowiedziałem się, że dla wkładu Jotula, nie ma różnicy czy drzewo jest liściaste; czy iglaste. I jedno i drugie nadaje się do palenia!. Marek. Oczywiście, że nadaje się do palenia. Drewno w swojej definicji jest materiałem łatwopalnym. Podobnie jak to, że Fiat 126p jest samochodem. Powiem więcej. Komfort palenia drewnem iglastym jest nawet porównywalny do jazdy maluchem. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Wowka dnia 2003-04-11 09:41 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noga 11.04.2003 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 A właśnie że nie.Trwałe używanie wyrobu samochodopodobnego kryjącego się pod kryptonimem fiat 126 prowadzi do utraty słuchu.Natomiast trwałe używanie drewna iglastego prowadzi do utraty ciągu. W zatkanym kominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada 20.04.2003 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2003 Dziękuję wszystkim forumowiczom za dobre rady, spalę drewno z budowy w kominku, a potem to już może wszystko będzie liściaste.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 22.04.2003 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 On 2003-04-10 15:52, Anonymous wrote: Możesz ale ani to estetyczne a i odpady kłopotliwe (śruby, gwoździe, zaprawa,...) Ja używam go do ogniska - od czasu do czasu w gronie znajomych - oczywiście wymaga to odpowiednich warunków otoczenia. Pzdr. Anonimowy - i jak smakuję Twoim znajomym kiełbaska z ogniska na zaprawie murarskiej i resztkach farb i lakierów ? Z dwojga złego uważam, że lepsze jest mimo wszystko spalenie resztek w kominku niż trucie siebie i innych przy ognisku takimi oparami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.05.2003 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 Steple - to dopiero się pięknie pali ( a szybka jak nowa)Jeżeli wkład to Jotul !!Marian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 08.05.2003 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 W moim DOVRE resztki iglastego (belki i deski) paliły się świetnie. No może troszku strzelały.Rewizja na dole komina otwierałem niedawno po pół roku użytkowania i NIE BYŁO ANI ŚLADU SADZY.Czyściutka jak przed zainstalowaniem kominka. Więc zadny zatkaniem komina się nie przejmuj a raz na pół roku i tak podobno trzeba czyścić (no może raczej raz na rok). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 08.05.2003 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 Jasne, że można deski spalić, szybę i komin wyczyścić, koszty minimalne a surowiec wykorzystany na 200% !!! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagikX 17.09.2020 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Pracuje w miejscu skąd pozyskuje 2-3 tony czystej tektury rocznie , pali się ślicznie . Musiałem tylko przerobić popielnik na większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts