Eugeniusz_ 27.09.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Czy przycięcie zaniedbanego i zdziczałego żywopłotu z głogu o wysokości 5-8m do wys 1,7m w celu uformowania żywopłotu jest wycinką czy pielęgnacją??? Czy potrzebne jest jakieś zezwolenie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 03.10.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 według mnie przycieęcie takiego żywopłotu jest zabiegiem pielęgnacyjnym i nie potrzeba na nie zezwolenia - zezw. wydawane jest na usunięcie dzrewa lub krzewów. Uważaj obyś tylko nie zabardzo przyciął, bo jeżeli roślinki padną to mogą cię ścigać za zniszczenie zieleni Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 04.10.2006 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 dzięki, dzięki, właśnie kiedy jest nie za dużo? , z tym nie można trafić. Dzwoniłem do ochrony i powiedzieli ze wszelkie prace pielęgnacyjne nie wymagają zgłoszenia, ale jak w tytule trudno określić granice. Ciekawa też sytuacja wyszła z żywopłotem, jeżeli jest z dzikiej gruszy czyli drzewa owocowego to można też wycinać bez zgody :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 04.10.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Jeśli zywopłot "przeżyje" przycięcie jest to pielęgnacja. Jeśli uschnie, to trzeba bedzie wyciąć, ale moim skromnym zdaniem jest to mało realne, aby nie "przeżył". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 04.10.2006 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Pewnie przeżyje, zresztą już pomiędzy nim zrobiłem uzupełnienia, także będzie rósł także młody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 09.10.2006 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Już mogę powiedzieć że przeżył, ciepła jesień spowodowała że zaczął wypuszczać młode pędy , albo za wcześnie ściąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 10.10.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 moim zdaniem pielęgnacja , na wycinkę owszem trzeba mieć pozwolenie...mówisz, że wypuścił nowe pędy??? U nas forsycja zakwitła i masa bylin, które przyciełam już do samej ziemi aby zakwitły na wiosnę- teraz mamy kolorowo na tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts