Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szklane pustaki

Recommended Posts

No nie będzie to ściana gigant. Najbardziej zależy mi na tym jak zrobić nadproże. Zastanawiam się jeszcze nad jednym - ma być to ścianka w mieszkaniu w nowym bloku (3p), który jeszcze będzie się osadzać, lokatorzy będą jeszcze szaleć z przeróbkami - czy z tą ścianką nie lepiej poczekać jeszcze troche???

Pustaki szklane to nie jest wydatek 16 zł ale:

6,7 za biale zwykle

12,5 za kolorowe

ceny z łodzi ze sklepu tylko z pustakami i luksferami

Też mysle o szklanych drzwiach dwu skrzydłowych 1,55 szerokosci ale mam problem ze znalezieniem taniego producenta - gdybyscie cos mieli - czekam.

Tu żona Łysego :smile: 16 zł to zapewne cena satynowanych? Owszem-ładne, ale przepuszczają dużo mniej światła (dlatego zalecane m.in. do łazienek). My wybraliśmy barwione typu "chmurka"(ClaroGlass ok 12 zł/szt; jakość, estetyka bez zarzutu). Oferta, cennik http://www.vitrosilicon.com.pl/pustaki_biale.html

Lysy - jest firma w Warszawie Maja robi ładne szklane drzwi. Takie łazienkowe, oklejone folią matującą to koszt ok 1800 pln.

Poszperaj w internecie, ich strona to chyba http://www.maja.com.pl

Jest jeszcze firma Dana w Piasecznie - postaram się znaleźć namiar na nich. Słyszałam też o firmie pod Częstochową - ten namiar też postaram się odszukać.

Pozdrawiam

Jak trochę pokombinujesz, to czemu nie?

Moja propozycja: przewód ciągniesz wewnątrz spoin (będzie to jakieś 3mm gruby), lub na ścianie stałej zaraz obok. Jak masz pustaki prostokątne nieduże, to lepisz tam normalną puszkę instalacyjną i resztę musiałbyś zasklepić czymś (nie znam się czy zaprawa między pustakami się nadaje do tego) i pomalować/otapetować to miejsce. Jak masz duże pustaki, to może da się je jakoś wyciąć. Jak nie, to podobnie.

Ja z kolei mam problem jak zamontować drzwi zewnętrzne do ściany z pustaków szklanych, tzn. w otworze o szerokości 140cm projekt zakłada drzwi o szer.100cm a po bokach 40cm ścianki z pustaków.

Niestety stolarze u których byliśmy odradzają mi takie rozwiązanie. Pomóżcie, nie chcemy rezygnować z pustaków.

Pozdrawiam wszystkich.