dziuba 12.02.2002 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2002 Wymyslilam sobie sciane z pustakow szklanych, a do tego szklane drzwi. Czy ktos ma jakies doswiadczenie w tej dziedzinie??? Dodam, ze ma byc to sciana miedzy przedpokojem a lazienka, drzwi maja miec mocowanie od strony juz istniejacej scianki dzialowej wykonanej z cegly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.02.2002 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2002 Bardzo to ładne - ino drogie. Na jednym ze zdjęć były takowe montowane w obudowę wanny i podświetlane od spodu - odlot. Jeden pustaczek to jakieś 16zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 12.02.2002 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2002 No nie będzie to ściana gigant. Najbardziej zależy mi na tym jak zrobić nadproże. Zastanawiam się jeszcze nad jednym - ma być to ścianka w mieszkaniu w nowym bloku (3p), który jeszcze będzie się osadzać, lokatorzy będą jeszcze szaleć z przeróbkami - czy z tą ścianką nie lepiej poczekać jeszcze troche??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lysy 12.02.2002 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2002 Pustaki szklane to nie jest wydatek 16 zł ale:6,7 za biale zwykle12,5 za koloroweceny z łodzi ze sklepu tylko z pustakami i luksferamiTeż mysle o szklanych drzwiach dwu skrzydłowych 1,55 szerokosci ale mam problem ze znalezieniem taniego producenta - gdybyscie cos mieli - czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.02.2002 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2002 Lysy - to co się podoba mojej żonie, to trochę kosztuje, stąd ten rozjazd z 12,5 na 16 i więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2002 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2002 Tu żona Łysego 16 zł to zapewne cena satynowanych? Owszem-ładne, ale przepuszczają dużo mniej światła (dlatego zalecane m.in. do łazienek). My wybraliśmy barwione typu "chmurka"(ClaroGlass ok 12 zł/szt; jakość, estetyka bez zarzutu). Oferta, cennik http://www.vitrosilicon.com.pl/pustaki_biale.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 13.02.2002 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2002 Lysy - jest firma w Warszawie Maja robi ładne szklane drzwi. Takie łazienkowe, oklejone folią matującą to koszt ok 1800 pln.Poszperaj w internecie, ich strona to chyba http://www.maja.com.plJest jeszcze firma Dana w Piasecznie - postaram się znaleźć namiar na nich. Słyszałam też o firmie pod Częstochową - ten namiar też postaram się odszukać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lysy 13.02.2002 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2002 Dzieki dziuba.Tego szukałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 15.02.2002 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2002 Tak jak obiecałam kolejny namiarPPUH Dan-Pol42-200 CzęstochowaBrzeźnicka 46a t/f (034) 325 22 52Biuro w WarszawiePiaseczno Stara Iwiczna 05-500 Warszawat/f (022) 737 70 95dystrybutor DANA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 15.02.2002 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2002 Kolejne pytanie, które mam nt szklanych pustaków:Czy można w pustaku zrobić w jakiś sposób włącznik do światła?.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.02.2002 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2002 Jak trochę pokombinujesz, to czemu nie?Moja propozycja: przewód ciągniesz wewnątrz spoin (będzie to jakieś 3mm gruby), lub na ścianie stałej zaraz obok. Jak masz pustaki prostokątne nieduże, to lepisz tam normalną puszkę instalacyjną i resztę musiałbyś zasklepić czymś (nie znam się czy zaprawa między pustakami się nadaje do tego) i pomalować/otapetować to miejsce. Jak masz duże pustaki, to może da się je jakoś wyciąć. Jak nie, to podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2002 03:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2002 Mam pytanko . Mam zaprojektowane luksfery we werandzie, czym je wmurować na zwykłš zaprawę czy na klej na przykład atlas. Gdy kupowałem je goć ze sklepu nie umiał odpowiedziec na żadne pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANGA 17.02.2002 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2002 Ja z kolei mam problem jak zamontować drzwi zewnętrzne do ściany z pustaków szklanych, tzn. w otworze o szerokości 140cm projekt zakłada drzwi o szer.100cm a po bokach 40cm ścianki z pustaków.Niestety stolarze u których byliśmy odradzają mi takie rozwiązanie. Pomóżcie, nie chcemy rezygnować z pustaków.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 18.02.2002 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2002 Wpadł mi do głowy pomysł... żeby te moje pustaki ułożyć na cegiełkę, tylko, że wtedy nie wiem co zrobić z prętami zbrojeniowymi pionowymi... Czy one są potrzebne w ścinie, która będzie miała ok 80 cm???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts