Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 101
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Właśnie. Też poszukujemy wykonawcy i porównujemy ceny. Na razie (materiał mamy swój t.j. wełna 20cm, płyty i stelaże) za robociznę wycenili nam 25 zł za m2 i 15 zł za m2 więc rozbieżność duża. Obie ekipy sprawdzone przy czym druga wystawia rachunki... Kto wie ile średnio biorą wykonawcy na Śląsku?
  • 2 weeks później...

Witajcie,

ja też porównuje ceny. Mój wykonawca różnicuje ceny w zalezności czy są to ściany - 16zł/m2, sufity -30zł/m2 czy poddasze - 32zł/m2. Czy to nie przesada?

Pozdrawiam,

Aleksa

A jak Wam wychodzi z materiałem.

Ja dostałem następującą ofertę na poddasze:

1.Sufity z płyt gipsowo-kartonowych ZWYKŁYCH GKB na rusztach metalowych z pokryciem jednowarstwowym

+wełna URSA gr.150mm +100mm + folia PE gr.0,2mm

cena za robocizne 30,00 PLN+ Materiał 57,00 = 87,00 zł/m2 + VAT 7%

Robocizna obejmuje(ocieplenie, przykręcenie płyt, szpachlowanie szlifowanie i grunt)

cena robocizny na sufity wynosi 25PLN netto

Podajcie ceny jakie wam zaproponowano !!!!! , pilnie muszę podjąć decyzję

Uwzględniono materiał:

1. KNAUF – płyta zwykła GKB

2. KNAUF – płyta ognioochronna GKF

3. KNAUF – płyta impregnowana GKBI

4. KNAUF – profil główny CD 60 4,0 mb

5. KNAUF – profil przyścienny UD 28 4,0 mb

6. KNAUF – łącznik wzdłużny

7. KNAUF – taśma izolacji akustycznej 30mb

8. KNAUF – element mocujący 125mm

9. KNAUF – kołek rozporowy 60/40 /200szt/

10. KNAUF - taśma z włókna szklanego 25mb

11. KNAUF - blachowkręty 25 /1000szt/

12. KNAUF – blachowkręty 9,5 /1000szt/

13. KNAUF – taśma papierowa 23mb

14. URSA – wełna gr.100mm

15. URSA – wełna gr.150mm

16. PSB – folia paroizolacyjna gr.0,2mm

17. CAPAROL – grundierkoncentrat LF 10l

18. KNAUF – wkręt do drewna 35mm /1000szt/

19. METPOL – narożnik aluminiowy perforowany 3,05

Dlaczego zamiast profili metalowych nie użyjecie drewnianych listew.

Można na nich połozyć płyty GK równie dobrze jak na profilach metalowych tyle że znacznie taniej.

wolf

BRAK DOBRYCH LISTEW:p

• 4 weeks później...

Witam!

Moja cena robocizny to:

15zł/m2- płyty na ścianie( szpachlowanie+grunt)

25zł/m2- płyty na suficie(szpachlowanie+grunt)

28zł/m2- płyty na poddaszu(wełna+szpachlowanie+grunt)

CENY Z VAT-em

Pozdrawiam!

CYKLON

A ja dostałem ofertę 40 zł za m2 - wełna, stelaż, wełna, folia, kartongips, szpachlowanie, gruntowanie. Jest to cena robocizny. Budowa w Gdańsku. Czy ceny aż tak poszły w górę? Czy szukać innej firmy?

Można na nich połozyć płyty GK równie dobrze jak na profilach metalowych tyle że znacznie taniej.

wolf

Witam

A co się stanie z płytami gipsowymi jak łaty się porozsychają ,jak myślisz :lol:

pozdro

U mnie cena to 20 PLN/m.kw. za robocizne samą, polozenie welny 15 +5 stelarze plyty i przetarcie i zaklejenie polaczen.

Wolber

Proszę o namiar na Twoją ekipę właśnie szukam fachowców do wykończeniówk.Nam powiedzieli 40/m2.

wolf

Na zużytą gumę do żucia będzie jeszcze taniej :lol:

Witam

Jeżeli masz majstra który wykona Ci regipsy z ociepleniem za 25 zł to nieszukaj nikogo tylko rób,bo jak zaczniesz szukać to znajdziesz ale rozpacz.

25zł/m2 regipsu to jest cena adekwatna do włożonego wysiłku.Wykonuję te sprawy i umię je ocenić ale realnie nie wirtualnie .Na zakończenie majstrowi daj napiwek i podziękuj co w Polsce się żadko zdaża.

Musiż sobie zdać sprawę że o majstra trzeba dbać a on to napewno zauważy to i robotę solidniej Ci wykona na tym nikt nie stracił lecz zyskał

Zyczę powodzenia

Pozdrawiam P.B

Witam

Ja mam cenę 25 zł/m2 w wykonaniu "na gotowo, pod malowanie".

Ale mam jeszcze jedno pytanie techniczne.

Co oznacza w powyższych wycenach "szpachlowanie"?

Tj. po położeniu płyt G-K na poddaszu, kładzie się na łączenia siatkę i spoiny się szpachluje i potem dociera?. Czy potem naciąga się gips na całe płyty G-K i raz jeszcze na spoiny i dopiero wtedy po przeschnięciu dociera i potem gruntuje?

Czy może gipsu na całą powierzchnię płyt się nie naciąga, a szpachluje się i dociera tylko łączenia płyt, a potem gruntuje całą powierzchnię?

Jak powinno wyglądać prawidłowo wykonane wykończenie kładzenia płyt G-K?

Pozdrawiam