Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile płacicie za położenie m 2 płyt g-k

malins4

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 101
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wczoraj wykonawca "zaproponował" cenę 210 zł / m2 :o robocizna z materiałem, docieplenie poddasza 5 cm waty, stelaż, folia, 2 warstwy płyt ogniochronnych, szpachlowanie i jednokrotne malowanie. Dodam, że poddasze proste (dwuspadowy dach) 5 okien dachowych.

I co wy na to?

a jak sądzisz? Wariat?

z zeszpachlowanymi połaczenia płyt to 35 (robimy trójmiasto-kościerzyna i wiadomo- okolice ;) )

z materiałem naszym jeśli dobrze pamietam w okolicach 110 z zaszpachlowanymi połączeniami (skosy, wełna 15+5) też musze pomału myśleć nad zmianami tych cen... ale póki co można dzwonić/pisac :)

a kolega Kafelka chec kłaść na poddaszu dwie warstwy ognochronnej płyty? jest to uwzględnione w projekcie? jakby nie patrzał- dość ciężki materiał. no i drogi ;)

Panowie i panie nie dziwcie się różnicą cenowym ponieważ cena może sie wachać

0d 25 -140 !i to jest normalne !u mnie wygląda to tak 40 -50pln netto 3 lat gwarancji! każdy ma swoją technikę swoje zabezpieczenia ! A znam takich co brali 20 pln z i kradli wkręty do płyt ! Pamiętajcie jedno chytry zawsze traci czy to wykonawca czy inwestor !

• 1 year później...
  • 2 weeks później...
  • 1 year później...

Minął rok więc odświeżam temat.

Chciałbym się dowiedzieć, jak się kształtują ceny postawienia ścianki, sufitu gk na stelażu metalowym z/bez materiału oraz z/bez szpachlowania. Robił ktoś takie dziurkowane sufity? Widziałem to gdzieś właśnie i spodobało mi się więc chciałbym coś takiego w domu zrobić ale pytanie ile to kosztuje? Tak samo w jakiej cenie są sufity kasetonowe?

Jestem zainteresowany cenami w okolicach Krakowa.

Będę wdzięczny za pomoc.

• 3 weeks później...

Sufit podwieszany na stelażu ze spoinowaniem, szpachlowaniem na gładko: 30 zł/m2. W cenie obróbka podciągów na suficie (zabudowa płytami)

Ocieplenie poddasza (wełna, stelaże, folia, płyty, spoinowanie, szpachlowanie) 45 zł/m2. W cenie obróbka okien dachowych.

Okolice Mszczonowa, mazowieckie

• 3 months później...