Maggi 28.09.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Zastanawiam sie czy umiescic pralke w jednym pomieszczeniu razem z piecem. Nie wiecie moze jak to wyglada w praktyce? Czy duzo jest sadzy w powietrzu? Czy przypadkiem wyjmujac czyste pranie nie bede miala go odrazu czarnego? Mam namysli tylko pranie, bo suszenie oczywiscie bedzie gdzieindziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemoBDG 28.09.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Zastanawiam sie czy umiescic pralke w jednym pomieszczeniu razem z piecem. Nie wiecie moze jak to wyglada w praktyce? Czy duzo jest sadzy w powietrzu? Czy przypadkiem wyjmujac czyste pranie nie bede miala go odrazu czarnego? Mam namysli tylko pranie, bo suszenie oczywiscie bedzie gdzieindziej Nie wiem jak jest z piecami na paliwa stałe, ale w przypadku oleju nie ma żadnych tego typu efektów. Niemniej jednak uważam taki pomysł za średnio dobry. Wynika to z tego iż większość pralek nie do końca odsysa całość wody po płukaniu. Woda ta będzie parować (w kotłowni jest zwykle dość ciepło), a zwiększona wilgotność oraz temperatura sprzyja korozji pieca, który kosztuje więcej niż pralka i którego sprawniejsze działanie też jest b.ważne od pralki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggi 28.09.2006 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 w sumie dobre spostrzezenie Nie pomyslalam o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 28.09.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Mamy pralkę w garażu przy drzwiach do kotłowni. Palimy drewnem. Pralka po roku jest trochę przykurzona, ale jakoś nie jest to kłopotliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 28.09.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Jeśli piec gazowy/olejowy to nie ma problemu. Takie piece montuje się często w łazienkach, gdziewilgotnośćbywa dużo większa i to nie za sprawa pralki. Poza tym - w kotłowni musi być dobra wentylacja.Ja mam właśnie zamier dac pralkę w kotłowni. Piec na gaz (turbo), wentylację może wspomagac wentylatorek zamiast kratki wywiewnej, może być sterowany wilgotnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggi 28.09.2006 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 no u nas napewno piec bedzie na paliwo stale wiec mam powod obawiac sie sadzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 28.09.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 no u nas napewno piec bedzie na paliwo stale wiec mam powod obawiac sie sadzy Kotłownia zatem będzie też magazynem na paliwo (częściowo). W takim wypadku dałbym pralkę gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggi 28.09.2006 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 tak wlasnie sie obawiam ale mysle tez nad jakas mala szybka scianka dzialowa zobaczymy co na to maz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawi 28.09.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 A nie lepiej w łazience, gdzieś w pobliżu sypialń, żeby nie latać z tym praniem w tę i z powrotem? Ja tak będę miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alec 28.09.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Mamy pralkę w kotłowni (ale piec gazowy z zamkniętą komora spalania) i jest ok. Wykonawca zadbał o wentylację (w tym przewód Zetowy), i nie ma problemu z wilgocią (swojądrogą pralka odwirowuje do sucha - Miele). Sprawdziło się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikimka 29.09.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 alec, też się zastanawiam nad pralką w kotłowni. Tylko ja chciałabym mieć tam też suszarnię.. Czy przy kanale Z nie jest w pomieszczeniu zbyt chłodno na suszarnię? Jaką masz temperaturę w kotłowni zimą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alec 02.10.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Zrobiłem piwnicę z kaloryferami w głównych pomieszczeniach (i jedną zimną i ciemną - na winko ), więc nie ma problemu. Ale nie ma tez ucieczki ciepła przez wentylację - jest tam w zimie jakieś 20 stopni. Nigdy nie było tam zimno w zimie. Trochę ciepła dodają też rury wychodzące z kotła (pomimo osłonięcia pianką). Suszymy tam pranie i wszystko jest ok. Polecam jak najbardziej. Wyszło fajne pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts