Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JESTEM ZAŁAMANA !!!!!!

doli

Recommended Posts

Jak rozumiem jesteś kobietą więc sugeruję:

- fryzjer i kosmetyczka

- kawa z przyjaciółką w lokaliku z belgijskimi pralinkami

- dobre wino w dobrym towarzystwie

- rower i szybka jazda 2 godziny w pięknych okolicach

- duża wanna, kąpiel z winkiem w ręku

- to samo ale z partnerem a potem bara bara :wink:

To nie jest jakaś tam wielka tragedia, uwierz mi. Byłem w Tunezji i nie ma tam zbyt wiele ciekawego - lepiej polecieć do Grecji czy Turcji.

Nie bądź taka delikatna, twarda bądź, jak Roman Brat.., no tego, paniatna?

Aha, na forum jest taki dział psycholog - lepiej tam napisz bo tutaj tylko beton, żelazo i belki

:)

Tu mógłbym napisać jakiś konkretny elaboracik ;) Niestety, mam fatalne doswiadczenia zwiazane z tym biurem ;( Nie chce mi sie wchodzic w szczegoly, bo na sama mysl mi cisnienie skacze. Powiem tylko tyle zeby wszyscy uwazali na biuro Sky Holidays z Krakowa, ktore jest kolejnym dzieckiem niejakiego pana prezesa Jacka P. Pan ów kilka miesiecy temu zrejterował z Opena, co bylo jawnym dowodem, ze biuro rychlo padnie. Coz... nie kazdy musial to sledzic.

W twoim przypadku polecam rychly kontakt z biurem (siedziba po pewnych fuzjach obecnie w Toruniu) i z ubezpieczycielem. No i sad, ale nie wiem czy nie szkoda na to czasu, dalszych pieniedzy i nerwow.

Temat mało budowlany ale może wiecie co robic w takiej sytuacji

Dziś dowedziałam się że biuro Open Travel - w którym wykupiłam wycieczkę do Tunezji (8 dni od 19.10.2006 r.) - zapłaciłam zaliczkę w wysokości 45% ceny imprezy - zbankrutowało. Co ROBIĆ ????? PORADŹCIE ?????? :( :evil: :( :evil: :evil: :evil:

po pierwsze - trzeba było poczytać opinie na forach turystycznych

po drugie - jak po takich forach nie chodzisz, to wystarczyło zapytać tutaj

po trzecie - złóż druk roszczeniowy do PTU i przestań się mazać :wink:

z tego co sie orientuje z wczorajszych wypowiedzi z telewizji jesteś w niezłej sytuacji, bo niektorzy turyści z tego biura siedzą na Dominikanie i nie mają za coopłacić hotelu bo firma jakimś dziwnym trafem nie zapłaci.ła

wspomniane również było że to biuro było ubezpieczone w PTU na najniższą z możliwych kwot więc pieniedzy nie starczy dla wszystkich poszkodowanych

to biuro chyba reklamowało sie na kanale Podróże TV i oferowało tydzień pobytu na Dominikanie za 1999zł jeżeli ktoś w to uwiezył to chyba małą ma orientacje i na wczasy powinien jeździc do lesniczówki ...........

ludzie to mają zamilowanie do takich biur - cudaków

a dlaczego nie skorzystać z ORBISU, NECKERMANA, , TRIADY czy innych drożej ale bezpieczniej..........

Paty , z tą Triadą tos strzeliła :lol:

to jedno z najbardziej znienawidzonych naszych biur - az sie sam dziwie

jakim cudem sie jeszcze trzymają na rynku ..

wczasy owszem były kiedys reklamowane za ok.2000 tyś ,ale plus przelot :lol: notabene kochanym wiecznie spozniającym sie Fischerem

Paty , z tą Triadą tos strzeliła :lol:

to jedno z najbardziej znienawidzonych naszych biur - az sie sam dziwie

jakim cudem sie jeszcze trzymają na rynku ..

wczasy owszem były kiedys reklamowane za ok.2000 tyś ,ale plus przelot :lol: notabene kochanym wiecznie spozniającym sie Fischerem

a czemu Triada nie jest ok?

ja duzo slyszalam dobrego

sama najczesciej kozystam z Sigma Travel - uwag (jakis wiekszych - bo potkniecia kazdemu moga sie zdarzyc) nie mam

(tfu! jak narazie)

ja korzystalam z opeltravel z warszawy sa super!!

ale najczesciej korzystam z niemieckiego TUI ( jade 10 km za granice do tego biura....nie wiem o co chodzi..ale TUI niemieckie ma lepsze ceny niz TUI w polsce....hmmm

no i oczywiscie pokoje hotelowe sa zawsze w lepsiejszej czesci....