doli 28.09.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Temat mało budowlany ale może wiecie co robic w takiej sytuacji Dziś dowedziałam się że biuro Open Travel - w którym wykupiłam wycieczkę do Tunezji (8 dni od 19.10.2006 r.) - zapłaciłam zaliczkę w wysokości 45% ceny imprezy - zbankrutowało. Co ROBIĆ ????? PORADŹCIE ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 28.09.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Jak rozumiem jesteś kobietą więc sugeruję: - fryzjer i kosmetyczka - kawa z przyjaciółką w lokaliku z belgijskimi pralinkami - dobre wino w dobrym towarzystwie - rower i szybka jazda 2 godziny w pięknych okolicach - duża wanna, kąpiel z winkiem w ręku - to samo ale z partnerem a potem bara bara To nie jest jakaś tam wielka tragedia, uwierz mi. Byłem w Tunezji i nie ma tam zbyt wiele ciekawego - lepiej polecieć do Grecji czy Turcji. Nie bądź taka delikatna, twarda bądź, jak Roman Brat.., no tego, paniatna? Aha, na forum jest taki dział psycholog - lepiej tam napisz bo tutaj tylko beton, żelazo i belki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 28.09.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Tu mógłbym napisać jakiś konkretny elaboracik Niestety, mam fatalne doswiadczenia zwiazane z tym biurem ;( Nie chce mi sie wchodzic w szczegoly, bo na sama mysl mi cisnienie skacze. Powiem tylko tyle zeby wszyscy uwazali na biuro Sky Holidays z Krakowa, ktore jest kolejnym dzieckiem niejakiego pana prezesa Jacka P. Pan ów kilka miesiecy temu zrejterował z Opena, co bylo jawnym dowodem, ze biuro rychlo padnie. Coz... nie kazdy musial to sledzic. W twoim przypadku polecam rychly kontakt z biurem (siedziba po pewnych fuzjach obecnie w Toruniu) i z ubezpieczycielem. No i sad, ale nie wiem czy nie szkoda na to czasu, dalszych pieniedzy i nerwow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doli 28.09.2006 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 OK już sie przenoszę - ale płakać będę dalej bo straciłam troche kasy (tak bardzo potrzebnej przy wykończeniu domu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluton 28.09.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Nie takie swiat dramaty zna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 30.09.2006 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 OK już sie przenoszę - ale płakać będę dalej bo straciłam troche kasy (tak bardzo potrzebnej przy wykończeniu domu) To albo mysli się o wykonczeniu domu albo o wczasach w Tunezji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 30.09.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 mowi sie trudno ...nastepnym razem jedz z TUI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 30.09.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Temat mało budowlany ale może wiecie co robic w takiej sytuacji Dziś dowedziałam się że biuro Open Travel - w którym wykupiłam wycieczkę do Tunezji (8 dni od 19.10.2006 r.) - zapłaciłam zaliczkę w wysokości 45% ceny imprezy - zbankrutowało. Co ROBIĆ ????? PORADŹCIE ?????? po pierwsze - trzeba było poczytać opinie na forach turystycznych po drugie - jak po takich forach nie chodzisz, to wystarczyło zapytać tutaj po trzecie - złóż druk roszczeniowy do PTU i przestań się mazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 30.09.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 z tego co sie orientuje z wczorajszych wypowiedzi z telewizji jesteś w niezłej sytuacji, bo niektorzy turyści z tego biura siedzą na Dominikanie i nie mają za coopłacić hotelu bo firma jakimś dziwnym trafem nie zapłaci.ła wspomniane również było że to biuro było ubezpieczone w PTU na najniższą z możliwych kwot więc pieniedzy nie starczy dla wszystkich poszkodowanych to biuro chyba reklamowało sie na kanale Podróże TV i oferowało tydzień pobytu na Dominikanie za 1999zł jeżeli ktoś w to uwiezył to chyba małą ma orientacje i na wczasy powinien jeździc do lesniczówki ........... ludzie to mają zamilowanie do takich biur - cudakówa dlaczego nie skorzystać z ORBISU, NECKERMANA, , TRIADY czy innych drożej ale bezpieczniej.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 01.10.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Paty , z tą Triadą tos strzeliła to jedno z najbardziej znienawidzonych naszych biur - az sie sam dziwie jakim cudem sie jeszcze trzymają na rynku .. wczasy owszem były kiedys reklamowane za ok.2000 tyś ,ale plus przelot notabene kochanym wiecznie spozniającym sie Fischerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 01.10.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Paty , z tą Triadą tos strzeliła to jedno z najbardziej znienawidzonych naszych biur - az sie sam dziwie jakim cudem sie jeszcze trzymają na rynku .. wczasy owszem były kiedys reklamowane za ok.2000 tyś ,ale plus przelot notabene kochanym wiecznie spozniającym sie Fischerem a czemu Triada nie jest ok? ja duzo slyszalam dobrego sama najczesciej kozystam z Sigma Travel - uwag (jakis wiekszych - bo potkniecia kazdemu moga sie zdarzyc) nie mam (tfu! jak narazie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 02.10.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 ja korzystalam z opeltravel z warszawy sa super!! ale najczesciej korzystam z niemieckiego TUI ( jade 10 km za granice do tego biura....nie wiem o co chodzi..ale TUI niemieckie ma lepsze ceny niz TUI w polsce....hmmm no i oczywiscie pokoje hotelowe sa zawsze w lepsiejszej czesci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patsi 03.10.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Nie warto płakać nad Tunezją, naprawdę... wiem coś o tym A pieniążki - to inna sprawa. Ruchoma sprawa - raz masz, raz nie. A ja teraz nie mam i zbieram na jakąś fajną wyprawę za rok-dwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 04.10.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Nie warto płakać nad Tunezją, naprawdę... wiem coś o tym A pieniążki - to inna sprawa. Ruchoma sprawa - raz masz, raz nie. A ja teraz nie mam i zbieram na jakąś fajną wyprawę za rok-dwa... A dlaczego nie warto? ja bylam i podobalo mi sie. Ja bym plakala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts