doli 28.09.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Temat mało budowlany ale może wiecie co robic w takiej sytuacji Dziś dowedziałam się że biuro Open Travel - w którym wykupiłam wycieczkę do Tunezji (8 dni od 19.10.2006 r.) - zapłaciłam zaliczkę w wysokości 45% ceny imprezy - zbankrutowało. Co ROBIĆ ????? PORADŹCIE ?????? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 28.09.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Przeniose sie zatem za Toba moze to komus pomoze... Tu mógłbym napisać jakiś konkretny elaboracik Niestety, mam fatalne doswiadczenia zwiazane z tym biurem ;( Nie chce mi sie wchodzic w szczegoly, bo na sama mysl mi cisnienie skacze. Powiem tylko tyle zeby wszyscy uwazali na biuro Sky Holidays z Krakowa, ktore jest kolejnym dzieckiem niejakiego pana prezesa Jacka P. Pan ów kilka miesiecy temu zrejterował z Opena, co bylo jawnym dowodem, ze biuro rychlo padnie. Coz... nie kazdy musial to sledzic. W twoim przypadku polecam rychly kontakt z biurem (siedziba po pewnych fuzjach obecnie w Toruniu) i z ubezpieczycielem. No i sad, ale nie wiem czy nie szkoda na to czasu, dalszych pieniedzy i nerwow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 28.09.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 każde biuro jest ubezpieczone - to wymóg dla prowadzenia takiej działalności. Dowiedz się gdzie i wystosuj pismo do ubezpieczyciela, moze jak będziesz jedną z pierwszych to będziesz miała szansę na jakąkolwiek rekompensatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 28.09.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Dziś dowedziałam się że biuro Open Travel - w którym wykupiłam wycieczkę do Tunezji (8 dni od 19.10.2006 r.) - zapłaciłam zaliczkę w wysokości 45% ceny imprezy - zbankrutowało. Co ROBIĆ ????? PORADŹCIE ?????? Tu masz kilka informacji Bankructwo biura podróży Open Travel 2006-09-28 16:27 /IAR/ Około 1000 klientów biura turystycznego Open Travel, które ogłosiło upadłość, wkrótce wróci do kraju. Zapewniają o tym pracownicy radomskiej filii Polskiego Towarzystwa Ubezpieczeń (PTU). [...] Zwrot pieniędzy od ubezpieczyciela należy się także tym, którzy wykupili wycieczki, ale na nie nie pojadą. W warszawskiej centrali PTU powołano sztab kryzysowy, który uzupełnia i weryfikuje listę poszkodowanych. Uruchomiona zostanie specjalna infolinia o numerze 022 575 96 60. Urząd Marszałkowski w Toruniu powiadomił tamtejszą prokuraturę o możliwości popełnienia przestępstwa przez biuro podróży. Urzędnicy podejrzewają, że firma uiszczała swoje bieżące płatności pieniędzmi, wpłacanymi przez klientów za usługi, które miały być wykonane dopiero w przyszłości. link do artykułu i dyskusji >>> tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja 09.10.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Z tego co wiem obowiązkowe jest ubezpieczenie związane z powrotem uczestników imprezy turystycznej do kraju. Raczej nie jest obowiązkowe ubezpieczenie związane z niemożnością realizacji umowy z powodu upadłości.Ale mogę się mylić. Wydaje mi się, że trzeba będzie zgłosić swoją wierzytelność w toczącym się postępowaniu upadłościowym, ale szanse odzyskania należności nie są zbyt duże.PozdrawiamPatrycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts