Gość 28.09.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Co sądzicie o takim oprocentowaniu ? Bardzo proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 19.10.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Ja bym nie ryzykowała, bo zarząd może reagować na zmiany stóp procentowych w sytuacjach korzystnych dla siebie, czyli jak wzrost stóp to oni podnoszą oprocentowanie a już nie koniecznie obniżają gdy stopy maleją. Z drugiej strony jest konkurencja co hamuje zapędy takiego banku, bo klienci mogą przenieść kredyty do innego banku. Ja osobiście odrzuciłam wszystkie banki które mają na tej zasadzie ustalane oprocentowanie, choć mają często korzystniejsze warunki, ale nie lubię takich niejasnych sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 20.10.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Czy ja wiem, czy to jest niejasna sytuacja... Kredyt można przenieśc w mieciąc, więc raczej zarząd żadnego banku nie pozwoli sobie na utratę tylu klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 20.10.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Oczywiscie ze mozna przeniesc kredyt .... Tyle ze bedzie Cie to w przypadku kredytu denominowanego kosztowalo jakies 4 % kredytu - splacasz kredyt po kursie kupna w starym i bierzesz nowy po kursie sprzedazy. Do tego kasa za wydanie opinii, nowe wpisy do hipoteki etc. Musi naprawde byc spora roznica zeby sie oplacalo. Zdaje sie ze nawet mBank odchodzi od kursu Prezesowskiego. PozdrawiamZonzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 20.10.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 mBank już chyba odszedł, ja się zapałem jeszcze na "Prezesowski", który miał lepsze warunki niż LIBORowy.W przypadku mbanku istnieje zapewne możliwość przejścia między sposobami wyznaczania oprocentowania.Co do kosztów, to bank i tak może kazać Ci po trzechlatach zrobić wycenę na Twój koszt (w przypadku gdy masz ubezpieczenie niskiego wkładu własnego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.10.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Dzięki, za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts