Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ROCA -ceramika łazienkowa, umywalka, miska: opinie, uwagi, modele

mika30

Recommended Posts

• Odpowiedzi 529
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kompakt "Sydney" (1167zł)niedolane szkliwo na pokrywie zbiornika wody, wyszczerbiona muszla w dodatku zaklajstrowana jakimś korektorem żeby nie było widać, brak szkliwa w trzech widocznych miejscach na umywalce, ciemne plamki pod szkliwem w większości elementów - może niezbyt wielkie ale jak placisz tyle to chcesz mieć ok.W bidecie Georgia dopiero w trakcie przymiarek do montażu po odwróceniu go do góry nogami zobaczyliśmy duże pęknięcia ceramiki zasmarowane akrylem. Dzwonilam do działu jakości Roca w Gliwicach i bardzo miły pan powiedział że tak nie może być i mam prawo do wymiany.

Kompakt "Sydney" (1167zł)niedolane szkliwo na pokrywie zbiornika wody, wyszczerbiona muszla w dodatku zaklajstrowana jakimś korektorem żeby nie było widać, brak szkliwa w trzech widocznych miejscach na umywalce, ciemne plamki pod szkliwem w większości elementów - może niezbyt wielkie ale jak placisz tyle to chcesz mieć ok.W bidecie Georgia dopiero w trakcie przymiarek do montażu po odwróceniu go do góry nogami zobaczyliśmy duże pęknięcia ceramiki zasmarowane akrylem. Dzwonilam do działu jakości Roca w Gliwicach i bardzo miły pan powiedział że tak nie może być i mam prawo do wymiany.

• 2 weeks później...

Dalsze przygody z rocą są wielce pouczające, gdyż pan z serwisu który przyjechał oglądać wadliwe produkty powiedzial ze są to drobiazgi które firma dopuszcza jako możliwe (w umywalce za 360 zł może brakować szkliwa na 2 cm, fakt że od spodu ale tam tez się brudzi) Nie wiem czemu to ja muszę udowadniać że nie jestem wielbłądem?:???: :???:

wniosek jest jeden, jeśli już ktoś chce kupić ten wyrób, powinien na miejscu w sklepie przeglądać dokładnie każdy element, jeśli będzie wadliwy nie brać i czekać aż dowiozą dobry.

Ja kupiłam łącznie 21 sztuk - ceramika i deski na bidety i kompakty, FIRMA JEDNAK POSTANOWIŁA MNIE OLAĆ BO ONI DOPUSZCZJĄ BŁĘDY !!!!NA SWOJEJ STRONIE http://www.roca.pl PISZĄ JEDNAK ŻE ICH WYROBY SĄ WRĘCZ GENIALNE I BEZ SKAZY

Nic Ci nie wymienili? Co za chamstwo. Też mam zamiar kupić ich produkty ale po twoich doświadczeniach to się jeszcze zastanowię. Gdyby mi zrobili podobny numer to zgłosiłbym się do którejś z tych organizacji:

* Państwowa Inspekcja Handlowa. Tel. (0-22) 826 18 30. Kontroluje jakość towarów i usług, przestrzeganie przepisów obrotu towarowego i świadczenia usług, ujawnia i zwalcza oszustwa wobec kupujących.

* Polubowny sąd konsumencki. Tel. (0-22) 826 18 30, przy Państwowej Inspekcji Pracy i przy Państwowym Związku Inżynierów i Techników Budowlanych, tel. (0-22) 827 25 76 lub 827 75 73; 624 97 86.

* Federacja Konsumentów. Tel. (0-22) 827 90 59. Edukacja konsumencka, poradnictwo prawne; wytacza sprawy w sądzie na rzecz konsumentów.

* Stowarzyszenie Konsumentów Polskich. Tel. (0-22) 825 15 28. Edukacja konsumencka, arbitraż i poradnictwo prawne.

* Konsumencki Instytut Jakości. Tel.(0-22) 811 12 30. Bada jakość towarów. Tym samym zajmuje się też

* Polskie Towarzystwo Ekono-miki Gospodarczej. Tel. (0-22) 621 36 51.

• 3 weeks później...

korzystam z produktow Roca (seria Sydney, umywalka i kompakt)od ponad roku i nie mam i nie mialem zadnych klopotow. brak zadnych wad produkcyjnych i naprawde jestem zadowolony. niestety, jeszcze raz sprawdza sie stara prawda, ze nie wazne co i za ile i gdzie kupujesz, zawsze traktuj sprzedawce jak swego najwiekszego wroga, nie wierz jego slowom i sprawdzaj wszystko sama... Powodzenia.

On 2003-04-09 19:22, mika30 wrote:

Kupilam ceramikę do 3 łazienek hiszpanskiej firmy "Roca", aktualnie jestem w trakcie reklamacji 7 z 14 kupionych sztuk.

Czy ktos miał podobne doświadczenia z tą firmą ,czy nademną ciąży jakieś fatum ???

[ Ta wiadomość była edytowana przez: mika30 dnia 2003-04-11 08:25 ]

Miałam kompakt Roca i zepsuła się spłuczka. Powinna mieć opcję wyłączania spuszczania wody poprzez ponowne wciśnięcie guziczka - niestety nie miałam tyle siły (mąż też), żeby go wciśnąć po raz drugi. Poza tym w ogóle mechanizm się popusł (chyba woda ciągle leciała - nie pamiętam dokładnie co było), w każdym razie po roku czau wymieniliśmy środek na zwykły polski za 10 zl i działało. Nie jestem pewna czy teraz się zdecyduję na Rocę, choć nie powiem podoba mi się. Z umywalką nie miałam problemów.

magero

• 1 year później...
jest Roca do sklepów i Roca do marketów - uważajcie kupując te atrakcyjne cenowo egzemplarze. Mają prawo mieć więcej wad i odprysków, robione są z przemiału ceramiki. Źródło informacji - sympatyczny pracownik Roca Polska poznany w pociągu Intercity na trasie Warszawa Poznań :D

Mała dygresja:

tak se czytam posty na forum i zauważyłem że teska ma prawie wszystko i u niej wszystko jest OK. Szczęśliwa kocica!

ale to tak na marginesie.

Odnośnie wątku- u siebie, ze względu na cenę kupiłem cersanita z nomi i nie narzekam :lol:

Jaki model Cersanit'u kupiłeś i za ile?

Ja się przymierzam do Libry (Koło za żółte...)