Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 529
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zakupiłam sreię Grialda (wc podwieszane i umywalka wpuszczana w blat). Mam nadzieję , że wszystko bedzie ok ze spłukwaniem ... Czy trzeba jakoś specjalnie dbac o tą ceramikę?
Będe miała umywalkę Roca Bol i chciałabym dobrać do niej muszelkę podwieszaną. Czy mógłbyś polecić jakiś model, który będzie dobry jakościowo (będzie się spłukiwał! :) ) i będzie pasować do umywalki?
Dodi zawias wolnoopadający jest zbudowany trochę jak amortyzator w samochodzie: zbiornik - tuleja w której jest sprężyna i płyn który pod wpływem nacisku jest przepychany przez mały otworek z jednej części zbiorniczka do drugiej, jak się naciska to ta przegroda pęka i po ptokach.
Dodi zawias wolnoopadający jest zbudowany trochę jak amortyzator w samochodzie: zbiornik - tuleja w której jest sprężyna i płyn który pod wpływem nacisku jest przepychany przez mały otworek z jednej części zbiorniczka do drugiej, jak się naciska to ta przegroda pęka i po ptokach.

i wtedy pewnie w przypadku reklamacji wina uzytkownika i naprawa :) ciekawe ile kosztuje taka impreza

dodi

Korciula nic specjalnego nie trzeba robic z tą ceramiką

Faalka umywalka Bol jest umywalką "nieseryjną" i nie ma do niej kompletu, z drugiej strony najlepiej spłukującym kompaktem jest Victoria, która raczej nie pasuje do Bola, z trzeciej strony możesz mi wierzyc na slowo ze okragly kibelek jest bardzo niewygodny. poszukam coz w Hatrii zdaje sie ze tam cos jest.

Dodi zgadza sie wtedy jest wina uzytkownika pod warunkiem ze w instrukcjii obslugi jest napisane albo narysowane zeby nie naciskac

Dzięki Kanton :) Kibelek nie musi być idealnie okrągły. Może byłoby lepiej, gdyby kształt był dobrany do wanny - model Lima Riho - czyli na zawnątrz prostokąt wewnątrz owal. Urządzenia nie będą z jednej serii - nie zakładam idealności w doborze. Chciałabym natomiast, żeby ceramika byla z jednej firmy, żeby nie wystąpiły różnice w odcieniach bieli.
z Roca będzie tyrudno dobrać coś okrągłego, zajrzyj na stronę frmy Hatria i miskam podwieszana "you and me" biel mają podobną choć nie identyczną, naromiast z roca wszystko bedzie pasowało bielą ale klimatem i wyglądem to chyba miska podwieszana Meridian ale trochę na siłę

Witam

Ja sprzedaję produkty tej firmy od ładnych kilku lat, sam jestem szczęśliwym posiadaczem i serdecznie polecam. Jeszcze nigdy nie miałem reklamacji !!!Ceny są przyzwoite jakość ok tak więc z pełną odpowiedzialnością mogę ich polecić

Pozdrawiam

Marek

a mnie interesuje taka wanna http://www.roca.pl/?id=produkt&idd=6&idg=&idp=141&ida=787

ale bez stelażu, cena katalogowa 3100, ale dostanę niezły rabat. Mam jednak pytanko dotyczące tej wanny. Czy jej boki są tak wyprofilowane, że można się spokojnie w niej położyć i wygodnie oprzeć? Czy odpływ zamontowany na środku nie przeszkadza i nie zahacza się o niego tyłkiem?

o przeszkadzaniu nie może być mowy ponieważ jest ona tak szeroka że nie musisz siedzieć na korku, jeżeli we dwoje to trochę będzie przeszkadzał ale i tak gdy odpływ jest zamknięty to nie ma tragedii. natomiast jeżeli chodzi o wygodę to jest to b duża wanna i siedząć raczej nie będziesz mogła zablokowć nogami ześlizgiwania się do środka wanny (chyba że masz nogi długości 150 cm (to poproszę o telefon) :lol:, natomiast we dwoje najprawdopodobniej będzie wystarczająco ciasno żeby się nie potopić :D tak jest z dużymi wannami, ale kto powiedział że design musi zawsze iść w parze z funkcjonalnością - poza tym wanna jest super jeżeli chodzi o jakość i design - no i w tej cenie nic innego nie znajdziesz. jak to się mówi bardzo korzystny stosunek ceny do jakości.

PS. to tylko teoria, ja osobiście nie zażywałem w takiej wannie ale klienci nię nie zkarżyli, a ja z reguły kontaktuje się z klientami po sprzedaży także.

Dodi tzw. deska wolnoopadająca to fajny bajer, ale ma jedną wadę, sama się nie zamknie a wiem ze panie są bardzo wrażliwe na punkcie nie zamkniętej deski, a tak poważnie jak ją juz będziesz miała musisz nauczyc domownikow żeby jej nie "popychali" jak będzie wolno opadała, najwięcej reklamacji jast spowodowanych uszkodzeniem mechanizmu wolnoopadajacego, który został zniszczony przez uzytkowników. :D

co to znaczy, że sama się nie zamknie? czy to znaczy, że trzeba ją jednak w początkowej fazie zamykania popchnąć? czy jak?

Witaj Kanton,

powiedz proszę czy znajdę umywalkę szerokości 45 cm, którą mogę wpasować we wnękę (mam słup żelbetowy z jednej a ścianę na której będą drzwi z drugiej). Najlepiej prostokątną żeby nie było problemów z utrzymaniem czystości na trudno dostępnych bokach. A może masz inny pomysł na bazie ROCA oczywiście :-).

Pozdrawiam serdecznie

Dabell

Czes Kanton

Czy rozstaw otworow do zamocowania na stelazu podtynkowym w bidecie jest taki sam jak jak rozstaw otworow do mocowania w misce WC ? Seria Dama.

Chodzi o to ,ze sedes juz mam a bidet jescze w sklepie .Panowie od glazury potzrebuja ta informacje teraz.

Dzieki

Witaj Kanton

Bardzo intensywnie myślę nad zakupem umywalki nablatowej Dama Senso i w związku z tym mam pytanie:

Czy można dostać tą umywalkę w wersji z trzema otworami pod baterię? Np pod baterię trzyotworową Loft? Ewentualnie czy możliwe jest wycięcie w tej umywalce takich otworów? (słyszałem że robi się takie rzeczy)

Pozdrawiam,

Skoll

Dabell w roce takiej nie będzie chyba że Foro blatowa 40 cm lub podblatowa 41 (ale nie są kwadratowe), w tych rozmiarach prostokąt lub kwadrat można znależć w umywalkach importowanych z Chin jeżeli mam ci coś znaleźć z Chin to napisz coś poszukam