Kanton 21.01.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 cubic jak najbardziej ok, lekks deszczownica zła, sprubuj deszczownice z CIFIAL są stosunkowo tanie ale dobre, chyba najtańsze z markowych, cena nie umywa się do hansgrohe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 25.01.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Katnon mam wielką prośbę. szkoda, że wcześniej nie wpadłam aby zapytać. zamówiłam rocę, mam być już niedługo: 1. miska wc hall a346627000 2. deska wc hall a801622004 3. umywalka hall-top nablatowa 52cm a327882000 4. umywalka hall nablatowa 50cm x 25cm a325883000 5. wanna vythos masz jakieś wskazówki, opinie, mam zwrócić na coś szczególnego uwagę, możliwe jakieś wady ukryte :o (matko mam nadzieję, że nie) dzięki pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 25.01.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 przy tej serii trzeba po prostu sprawdzić czy powierzchnie sa proste, bo tego typu cweramikę najtrudniej się produkuje o wiele trudniej niż łuki, generalnie to co przytyka do prostego (ściana blat ) ma być proste, no i tradycyjnie odpływ nie powinien być jajowaty a jego górna krawędź i dolna mają być e jednrj linii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 25.01.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 A ja zapytam,mam kibelek podwieszany Roca Plus,jaki do tego mogę dobrać bidet aby co nie co pasowało? jak masz polo plus podwieszane to bidet podwieszny victoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 25.01.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 mysle o misce WC Giralda i deska wolnoopadajaca do kompletu. Zastanawiam się tylko jak długo wytrzymuja mechanizmy przy właściwym użytkowaniu deski i czy warto dopłacać za ten bajer. moje prywatne zdanie: im mniej bajerów tym mniejsze przwdopodobieństwo że się będzie psuło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-nita 26.01.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 a co myślisz o wc i bidecie happening? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 27.01.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agika 27.01.2008 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 a ja mam pytanie o umywalke podwojna kalahari. Jest bardzo plytka, czy nadaje sie do uzytku, czy nawet przy myciu twarzy zachlapie pol lazienki?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 27.01.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 A ja zapytam,mam kibelek podwieszany Roca Plus,jaki do tego mogę dobrać bidet aby co nie co pasowało? jak masz polo plus podwieszane to bidet podwieszny victoria Wielkie dzieki,lecę pooglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 28.01.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 mam prośbę o polecenie wc kompakt i podwieszanej miski WC, ale o jak najmniejszych gabarytach. Mam tak rozplanowana łazienke, zw geberit wisi zaraz przy bocznej scince, jak załoze moja ulubiona Dame Senso to bedzie sie prawie opierac na scianie. Ktory wc-cik jest najmniejszy (oczywiscie w wersji dla dorosłych ). Z gory dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 28.01.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 a co myślisz o wc i bidecie happening? z punktu widzenia technicznego jest ok, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 28.01.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Przepraszam za zaśmiecanie tego wątku, ale w innym nie mogę się doczekać odpowiedzi Kantona. Pisałeś tam, żeby nie pakować baterii wannowej w półeczkę z płytek. Możesz wyjaśnić dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 28.01.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 przeperaszam anisia ale mi trochę umknęło generalnie aby uzytkowac betrię musi by do niej łatwy dostęp (do bebechów) na półce obok wanny i jeszcze do tego od strony ściany jest to utrudnione chyba że glazurnik/hydraulik jest pomysłowy, ptoblem w tym że tego typu baterie sa na wężyki, które trzeba często wymieniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 28.01.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 W zabudowanej wannie, to chyba nie ma znaczenia, czy wpakujesz w półkę, czy wywiercisz dziury w wannie. Tak mi się wydaje. Ale jeśli to jedyny powód, to Ok. Bo to akurat wiemy jak rozwiązać. Ale dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 28.01.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 wg mnie to najważniejszy powód bo jak wannę zabudowujesz to rewizję też musisz zrobic zeby byl dostęp do baterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 28.01.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 mam giraldę niepodwieszaną i nie możemy dokupić wężyka 80 cm i co z tego, ze mam kibel jak tylko stoi i świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 29.01.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 ale to jest typowy wężyk dla czego masz problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butterfly 29.01.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Kanton, spodobała nam się seria Georgia (WC ibidet podwieszane, umywalka blatowa). Co o niej sądzisz, na co zwrócić uwagę.Czy warto inwestować w deskę wolnoopadającą.A co z "bajerami" do bidetu - siedzisko, deska, deska z siedziskiem - zdaje to egzamin i jak w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 29.01.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 jest to jedna z niewielu serii w branży, która posiada tzw. półdeskę do bidetu (chomąto), dla tego głównie się sprzedaje, jest duża, okrągła, jedna z ładniejszych na rynku, wzór dosyc stary (ma juz jakies 30-40 lat), klasyczny pewnie w ciągu najblizszych 5 lat przestanie byc produkowana, ale nie nalezy sie tym przejmowac, uwazac nalezy jak zwykle przy seriach drozszych tej fabryki na powierzchnie: proste ma byc proste, łuki maja byc równe a nie elipsoidalne, odpływy jak powyzej pisałem, tam gdzie przylega do sciany ma przylegac, naprawdę dobry wybor - piekna seria, oczywiscie z tymi prostosciami bez przesady prosze suwmiarką nie mierzyc bo idealnie proste nigdy nie bedzie, chomąto jest bardzo przydatne bo jak czlowiek siada to mu w nogi nie jest zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JBB5 01.02.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Kanton, pozwól, że raz jeszcze powrócę do Damy Senso -miski podwieszanej. Rzeczywiście - ciekawy design, ale wykonanie pozostawia wiele do życzenia. Dokładnie chodzi mi o wykończenie tego modelu (jak i podobnych modeli firmy Roca). W ostatnich dniach widziałem przynajmniej kilkanaście egzemplarzy tego modelu i w każdym ( w mniejszym lub większym stopniu ) powierzchnia miski pod kołnierzem jest chropowata i niestety zabrakło emalii (oszczędności???). Pomijając już czynnik estetyczny (niestety w niektórych egzemplarzach jest to widoczne z odległości 2- 2,5 m ), to takie urządzenie jest bardzo kłopotliwe w utrzymaniu czystości. Wiadomo, że na nierównej powierzchni łatwiej osadza się kamień. Dodam, że modele z firm Cersanit i Koło a nawet te tańsze z Roca nie posiadają takiej wady. Z tego co wiem, Dama Senso jest produkowana w Hiszpanii. Mam rozumieć, że do Polski trafiają wszystkie buble z Hiszpanii ?!? A może miałem nieszczęście trafić na partię wadliwego towaru ? Czy jest szansa znalezienia w Polsce tego modelu w I gatunku ( w pełnym rozumieniu tego określenia) ? Dama Senso naprawdę bardzo mi się podoba, ale boję się, że będą to wyrzucone pieniądze. A może to najnowsza technologia a ja się czepiam? PS. Czy ktoś może ma jakieś doświadczenie z dłuższym użytkowaniem Damy Senso? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts