Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

cubic jak najbardziej ok, lekks deszczownica zła, sprubuj deszczownice z CIFIAL są stosunkowo tanie ale dobre, chyba najtańsze z markowych, cena nie umywa się do hansgrohe
  • Odpowiedzi 529
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Katnon mam wielką prośbę. szkoda, że wcześniej nie wpadłam aby zapytać. zamówiłam rocę, mam być już niedługo:

1. miska wc hall a346627000

2. deska wc hall a801622004

3. umywalka hall-top nablatowa 52cm a327882000

4. umywalka hall nablatowa 50cm x 25cm a325883000

5. wanna vythos

masz jakieś wskazówki, opinie, mam zwrócić na coś szczególnego uwagę, możliwe jakieś wady ukryte :o :o (matko mam nadzieję, że nie)

dzięki pozdr

przy tej serii trzeba po prostu sprawdzić czy powierzchnie sa proste, bo tego typu cweramikę najtrudniej się produkuje o wiele trudniej niż łuki, generalnie to co przytyka do prostego (ściana blat ) ma być proste, no i tradycyjnie odpływ nie powinien być jajowaty a jego górna krawędź i dolna mają być e jednrj linii
mysle o misce WC Giralda i deska wolnoopadajaca do kompletu. Zastanawiam się tylko jak długo wytrzymuja mechanizmy przy właściwym użytkowaniu deski i czy warto dopłacać za ten bajer.

moje prywatne zdanie: im mniej bajerów tym mniejsze przwdopodobieństwo że się będzie psuło

A ja zapytam,mam kibelek podwieszany Roca Plus,jaki do tego mogę dobrać bidet aby co nie co pasowało?

jak masz polo plus podwieszane to bidet podwieszny victoria

Wielkie dzieki,lecę pooglądać :)

mam prośbę o polecenie wc kompakt i podwieszanej miski WC, ale o jak najmniejszych gabarytach.

Mam tak rozplanowana łazienke, zw geberit wisi zaraz przy bocznej scince, jak załoze moja ulubiona Dame Senso to bedzie sie prawie opierac na scianie. Ktory wc-cik jest najmniejszy (oczywiscie w wersji dla dorosłych :) ).

Z gory dzieki.

Przepraszam za zaśmiecanie tego wątku, ale w innym nie mogę się doczekać odpowiedzi Kantona.

Pisałeś tam, żeby nie pakować baterii wannowej w półeczkę z płytek. Możesz wyjaśnić dlaczego?

przeperaszam anisia ale mi trochę umknęło generalnie aby uzytkowac betrię musi by do niej łatwy dostęp (do bebechów) na półce obok wanny i jeszcze do tego od strony ściany jest to utrudnione chyba że glazurnik/hydraulik jest pomysłowy, ptoblem w tym że tego typu baterie sa na wężyki, które trzeba często wymieniac

W zabudowanej wannie, to chyba nie ma znaczenia, czy wpakujesz w półkę, czy wywiercisz dziury w wannie. Tak mi się wydaje.

Ale jeśli to jedyny powód, to Ok. Bo to akurat wiemy jak rozwiązać. :wink:

Ale dzięki.

Kanton, spodobała nam się seria Georgia (WC ibidet podwieszane, umywalka blatowa). Co o niej sądzisz, na co zwrócić uwagę.

Czy warto inwestować w deskę wolnoopadającą.

A co z "bajerami" do bidetu - siedzisko, deska, deska z siedziskiem - zdaje to egzamin i jak w praktyce?

jest to jedna z niewielu serii w branży, która posiada tzw. półdeskę do bidetu (chomąto), dla tego głównie się sprzedaje, jest duża, okrągła, jedna z ładniejszych na rynku, wzór dosyc stary (ma juz jakies 30-40 lat), klasyczny pewnie w ciągu najblizszych 5 lat przestanie byc produkowana, ale nie nalezy sie tym przejmowac, uwazac nalezy jak zwykle przy seriach drozszych tej fabryki na powierzchnie: proste ma byc proste, łuki maja byc równe a nie elipsoidalne, odpływy jak powyzej pisałem, tam gdzie przylega do sciany ma przylegac, naprawdę dobry wybor - piekna seria, oczywiscie z tymi prostosciami bez przesady prosze suwmiarką nie mierzyc bo idealnie proste nigdy nie bedzie, chomąto jest bardzo przydatne bo jak czlowiek siada to mu w nogi nie jest zimno

Kanton, pozwól, że raz jeszcze powrócę do Damy Senso -miski podwieszanej. Rzeczywiście - ciekawy design, ale wykonanie pozostawia wiele do życzenia.

Dokładnie chodzi mi o wykończenie tego modelu (jak i podobnych modeli firmy Roca). W ostatnich dniach widziałem przynajmniej kilkanaście egzemplarzy tego modelu i w każdym ( w mniejszym lub większym stopniu ) powierzchnia miski pod kołnierzem jest chropowata i niestety zabrakło emalii (oszczędności???). Pomijając już czynnik estetyczny (niestety w niektórych egzemplarzach jest to widoczne z odległości 2- 2,5 m ), to takie urządzenie jest bardzo kłopotliwe w utrzymaniu czystości. Wiadomo, że na nierównej powierzchni łatwiej osadza się kamień. Dodam, że modele z firm Cersanit i Koło a nawet te tańsze z Roca nie posiadają takiej wady. Z tego co wiem, Dama Senso jest produkowana w Hiszpanii. Mam rozumieć, że do Polski trafiają wszystkie buble z Hiszpanii ?!? A może miałem nieszczęście trafić na partię wadliwego towaru ? Czy jest szansa znalezienia w Polsce tego modelu w I gatunku ( w pełnym rozumieniu tego określenia) ? Dama Senso naprawdę bardzo mi się podoba, ale boję się, że będą to wyrzucone pieniądze. A może to najnowsza technologia a ja się czepiam?

PS. Czy ktoś może ma jakieś doświadczenie z dłuższym użytkowaniem Damy Senso?