Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zakupiłam małą umywalkę Giralda 43x34 (mała łazienka) i do niej chciałam półpostument też Giralda ale w sklepie dano mi półpostument Dama twierdząc, że ona może być łączona zarówno z umywalką Giralda jak i Dama Senso. Osobiście wydaje mi się, że do mojej umywalki powinien być też półpostument Giralda. Proszę mi wyjaśnić, jak jest z tymi półpostumentami? :o

dobrzde dali no nie ma półpostumentu do giraldy piccolo a tylko damowy pasuje i juz sie tak utarło że do giraldy piccoli idzie dama półpostument piccolo

• Odpowiedzi 529
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

najlepiej spłukuje Victoria to mogę powiedzieć.

...

jak zawsze przypominam - kibel jest z gliny i musi być krzywy - trza patrzeć co sie kupuje zamiast później się wypłakiwac na forum - to oczywiscie uwaga nie do ciebie tylko ogólnie.

Aż z ciekawości pogrzebałam w internecie, ile to cacko może kosztować. I jestem w szoku! Mniej niż 300zł!

Po doświadczeniach z moją Pandą z Koła jestem skłonna zainwestować w Victorię. Tylko jak cena ma się do jakości? Czy nie zacznie mi po roku odpryskiwać glazura, albo czy nie jest porowata alb nierówna i potem będzie ciężko umyć?

No właśnie? Z czego wynika że jest taka tania?

Ja mam teraz jakiś tani Cersanit i nie mogę używać mocno niebieskich tabletek bo się robią nie do usunięcia zacieki :roll: Tzn teraz i tak używam, bo po 3 latach się zrobiły żółte, to już wolę te niebieskie ;)

No i wydaje mi się że to jest kwestia kiepskiego materiału, więc jaki jest ten materiał w taniej Victorii??

materiał jest ten sam i to nie ceramika (czytaj szkliwo) się odbarwia tylko osad z kamienia który sie nanim osadza, niestety trzeba kibelki nasze kochane szorować co jakis czas -- życie

kanton, ja mam pytanie czy miska podwieszana hall nadaje sie do użytku przez "słusznego" chłopa???? :lol: 8) wybieralismy ja z katalogu bo bardzo nam się kształt podobał, ale jak rozpakowalismy.... wyglada jak dla przedszkolaków :o mam obawy czy utrzyma użytkownika :roll: :wink: :oops:

utrzyma tylko jest kwestia komfortu - wiesz rozmiar....

je żeli cjodzi o gabaryt to najbardziej polecam meridian

...

jak zawsze przypominam - kibel jest z gliny i musi być krzywy - trza patrzeć co sie kupuje zamiast później się wypłakiwac na forum - to oczywiscie uwaga nie do ciebie tylko ogólnie.

Aż z ciekawości pogrzebałam w internecie, ile to cacko może kosztować. I jestem w szoku! Mniej niż 300zł!

Po doświadczeniach z moją Pandą z Koła jestem skłonna zainwestować w Victorię. Tylko jak cena ma się do jakości? Czy nie zacznie mi po roku odpryskiwać glazura, albo czy nie jest porowata alb nierówna i potem będzie ciężko umyć?

Ja mam teraz jakiś tani Cersanit i nie mogę używać mocno niebieskich tabletek bo się robią nie do usunięcia zacieki :roll: Tzn teraz i tak używam, bo po 3 latach się zrobiły żółte, to już wolę te niebieskie ;)

No i wydaje mi się że to jest kwestia kiepskiego materiału, więc jaki jest ten materiał w taniej Victorii??

materiał jest ten sam i to nie ceramika (czytaj szkliwo) się odbarwia tylko osad z kamienia który sie nanim osadza, niestety trzeba kibelki nasze kochane szorować co jakis czas -- życie

Haha śmieszne - jak był nowy (!) to się zabarwiał na niebiesko od razu (!) więc nie zdążyło zarosnąć brudem...

Więc czemu ta Victoria taka tania nie odpowiedziałeś?

bo jest prosta w produkcjii i mało odpada przy kontroli jakości, a nowy kibel "zarasta" kamieniem i w tydzień (oczywiście nie na palec grubości), z trzeciej strony kostka nie reaguje ze szkliwem tylko w takim przypadku moglibyśmy mówić o złej jakości szkliwa, jak ktoś juz koniecznie chce mieć super to jest ceramika pokrywana "wonderglisem" czy jak to się tam w roce nazywa, co nie zwalnia od mycia kibla.

...

Haha śmieszne - jak był nowy (!) to się zabarwiał na niebiesko od razu (!) więc nie zdążyło zarosnąć brudem...

Więc czemu ta Victoria taka tania nie odpowiedziałeś?

a tak w ogóle to jest conajmniej 10 czynników wpływających na cene kibla i jakość nie jest najważniejszym

jest niezła, technologia produkcjii i miejsce (Gliwice) ta sama co w przypadku Victoria tylko logo zdjete "dla niepoznaki". spokojnie możesz nabywać jeżeli nie jesteś specjalnie przywiazany do marki. W zeszłym roky w marce Madalena pojawiła sie druga seria bardzo interesujaca. Link na strone z e strony roca
bo jest prosta w produkcjii i mało odpada przy kontroli jakości, a nowy kibel "zarasta" kamieniem i w tydzień (oczywiście nie na palec grubości), z trzeciej strony kostka nie reaguje ze szkliwem tylko w takim przypadku moglibyśmy mówić o złej jakości szkliwa, jak ktoś juz koniecznie chce mieć super to jest ceramika pokrywana "wonderglisem" czy jak to się tam w roce nazywa, co nie zwalnia od mycia kibla.

Ja nie chcę mieć super, tylko żebym zwyczajnie mogła te niebieskie zacieki potem doczyścić ;)

No i właśnie nie wiem czy to moje cersanitowe szkliwo nie było na tyle kiepskej jakości, że reaguje z kostką :roll: ale trudno - cersanitowi mówimy w nowym domku nie i end of story :p

Ja jeszcze pociągnę ten temat z małą umywalką Giraldą. Otóż zdecydowałam się na taką przeglądając stronę internetową Roca i tam na zdjęciu jest zupełnie inny polpostument , taki bardziej wydłużony. Wydaje się być lekki w wyglądzie. I bardziej mi się podoba. Są nawet numery katalogowe tego półpostumentu. Proszę mi więc powiedzieć, czy jeśli będę się upierać przy tym półpostumencie giralda z katalogu to jest szansa zakupienia go, czy raczej nie? Bo na przykład istnieje on tylko wirtualnie i pozostaje mi zakupić półpostument Dama? Za odpowiedź z góry dziękuję :D
Czy umywalkę Dama Senso Compacto i Square 60x47 daje się postawić na blacie bez wycinania innych otworów niż pod odpływ? Pytanie wzięło się stąd, że w opisie na stronie producenta napisano, że jest to umywalka ścienna z możliwością montażu na blacie. Co więc oznacza ta "możliwość" montażu na blacie? Trzeba użyć jakichś specjalnych kombinacji?
  • 3 weeks później...

Co o tym sądzicie????

http://foto.onet.pl/kpebe,8jkjgcggc3cg,io03h,u.html#io03h

To jest moia łazienka. Umywalka Roca Bol stawiana na szklanym blacie mocowanym do ściany z lustrem. Bateria również wychodzi z lustra.

Nie chodzi mi o opinie czy to ładne czy brzydkie ani o ocene funkcjonalności.

Chodzi mi o to czy to jest wykonalne. Wszyscy mnie straszą, że będzie ciężko.

Jestem laikiem więc proszę o sugestię. Jakby coś jeszcze mam czas żeby cos zmienić.

Doświadczonych proszę o rady.

Wygląda wspaniale, ale ...

czy nie będzie trzeba po każdym użyciu pucować tego lustra za baterią :roll:

aby było czysto to na bank :)

Owszem bardzo ładne, ale do domu bez dzieci.

jak dla mnie do domu gdzie w ogóle ludzie nie zamieszkują :lol: