Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ROCA -ceramika łazienkowa, umywalka, miska: opinie, uwagi, modele

mika30

Recommended Posts

Właściwie to miałam problem z kupieniem tego modelu a kupowała w Leroy Merlin. Patrząc od siebie musiałam jechać na drugi koniec Warszawy. Podoba mi się sposób spadku wody tz pod rantem masz takie dziurki którymi leci woda po całej muszli (może jest jakieś specjalistyczne nazewnictwo). Sama muszla kosztowała mnie nie całe 300 zł ale deska do tego już ponad stówkę. Uległam jednak namowom sprzedającego, który zaklinał się, że cena idzie w parze z jakością i nie będę musiała za 2 lata kupować nowej.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 529
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Kantonie,

Mam pytanie dotyczące tzw. umywalek półblatowych firmy Roca. W jednej z łazienek chcę taka zastosować - np. z serii Giralda. Pytanie tylko - jaka jest zasada montażu - do ściany czy na blacie? a może obie na raz?

No i kwestia umywalki blatowej z serii Giralda - czy jest tylko 60x47,5 - czy są gtez inne wymiary?

Z góry dzieki za odpowiedź i pozdrawiam :)

AgaWus

• 3 months później...

wybaczcie banalność pytania...

mam dylemat jaką baterię dobrać do podwieszanej umywalki Roca Hall:

http://roca.pl/produkt-hall-umywalka-55x48-5-cm/204/1/9

czy wysoka bateria bedzie miała zbyt duży rozrzut i bedzie ostro chlapać?

zastanawiam się nad czyms takim:

http://allegro.pl/item409012879_kludi_bozz_bateria_umywalkowa_382960576.html

z kolei niska bateria moze byc niepraktyczna, bo nie bedzie mozna podstawić naczynia/wiaderka/miednicy do nabrania wody...

ktoś ma taką Roca Hall - jaką baterię macie?

pozdro..

ja do tejże umywalki mam baterie Roca Targa. Była z tą bateria w sklepie na wystawie i spodobała mi się od pierwszego wejrzenia :) - tyle że istotnie z racji płytkości samej umywalki nic sie pod nie nie podstawi, ale radzę sobie inaczej - mam wyciagną wylewkę w baterii zlewozmywakowej no i jest jeszcze bateria wannowa :lol:

Witam wszystkich!

Od dawna Was czytam i przyszedł czas na to żeby Was prosić o radę.

Chodzi mi o taką umywalkę (ta okrągła) http://www.roca.pl/aktualnosci-olimpijski-design-roca/45

Idealnie taki zestaw pasowałby mi do łazienki. Tylko jakoś nie mam wyobrażenia jak ukryć rurki i jak przymocować baterię. Czy nie jest to przypadkiem doś trudne do zainstalowania? A może jest jakiś specjalny stelaż do takiej umywalki? Ja niestety mimo długich poszukiwań nic nie znalazłam

Macie jakieś pomysły lub rady odnośnie instalacji takiej umywalki?

• 1 month później...
Witam! Jestem na etapie jdnej z łazienek i chciałbym zakupić wc Roca Hall z deską wolnoopadającą +stelarz Grohe czy ktoś ma coś takiego i ma jakieś doświadczenia w tym temacie bo mnie już gowa pęka i nie chce nawet wiedzieć co będzie z dalszymi wyborami!!!

Uzywam juz ponad rok. Wiszące wc Roca Hall wraz z wolnoopadajaca deska.

Stelaz geberita. Uzywa sie tego bardzo dobrze. Deska wolnoopadajaca to super sprawa.

Porównując z Kołem Ego w drugiej lazience to musze powiedziec, ze Hall sprawuje sie duzo lepiej. Ego nie ma wolnoopadajacej deski, przy splukiwaniu przy otwartej klapie chlapie i czekalo sie na to bardzo dlugo.

Zadnych takich problemow nie mam/miałem z wc Roca Hall.

Jak narazie jestem bardzo zadowolony.

Ja mam w domu 2 łazienki i w jednej ubikację Roca Hall z deską wolnoopadającą a w drugiej ubikację Koło (nie pamiętam nazwy) + deskę wolnoopadającą. Mieszkam od maja więc stosunkowo krótko, ale moje spostrzeżenia są następujące: Rosa sprawdza się super, deska działa jak nowa, co do ubikacji tez nie mam żadnych zastrzeżeń natomiast w Kole wolne opadanie przestało działać już po ok. miesiącu. W życiu bym tego drugi raz nie kupiła!

Pozdrawiam