Kanton 02.03.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Zakupiłam małą umywalkę Giralda 43x34 (mała łazienka) i do niej chciałam półpostument też Giralda ale w sklepie dano mi półpostument Dama twierdząc, że ona może być łączona zarówno z umywalką Giralda jak i Dama Senso. Osobiście wydaje mi się, że do mojej umywalki powinien być też półpostument Giralda. Proszę mi wyjaśnić, jak jest z tymi półpostumentami? dobrzde dali no nie ma półpostumentu do giraldy piccolo a tylko damowy pasuje i juz sie tak utarło że do giraldy piccoli idzie dama półpostument piccolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 02.03.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 najlepiej spłukuje Victoria to mogę powiedzieć. ... jak zawsze przypominam - kibel jest z gliny i musi być krzywy - trza patrzeć co sie kupuje zamiast później się wypłakiwac na forum - to oczywiscie uwaga nie do ciebie tylko ogólnie. Aż z ciekawości pogrzebałam w internecie, ile to cacko może kosztować. I jestem w szoku! Mniej niż 300zł! Po doświadczeniach z moją Pandą z Koła jestem skłonna zainwestować w Victorię. Tylko jak cena ma się do jakości? Czy nie zacznie mi po roku odpryskiwać glazura, albo czy nie jest porowata alb nierówna i potem będzie ciężko umyć? No właśnie? Z czego wynika że jest taka tania? Ja mam teraz jakiś tani Cersanit i nie mogę używać mocno niebieskich tabletek bo się robią nie do usunięcia zacieki Tzn teraz i tak używam, bo po 3 latach się zrobiły żółte, to już wolę te niebieskie No i wydaje mi się że to jest kwestia kiepskiego materiału, więc jaki jest ten materiał w taniej Victorii?? materiał jest ten sam i to nie ceramika (czytaj szkliwo) się odbarwia tylko osad z kamienia który sie nanim osadza, niestety trzeba kibelki nasze kochane szorować co jakis czas -- życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 02.03.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 jeżeli chodzi o spłukiwanie to jest kwestia kształtu odpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 02.03.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 kanton, ja mam pytanie czy miska podwieszana hall nadaje sie do użytku przez "słusznego" chłopa???? wybieralismy ja z katalogu bo bardzo nam się kształt podobał, ale jak rozpakowalismy.... wyglada jak dla przedszkolaków mam obawy czy utrzyma użytkownika utrzyma tylko jest kwestia komfortu - wiesz rozmiar.... je żeli cjodzi o gabaryt to najbardziej polecam meridian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 02.03.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 najlepiej spłukuje Victoria to mogę powiedzieć. ... jak zawsze przypominam - kibel jest z gliny i musi być krzywy - trza patrzeć co sie kupuje zamiast później się wypłakiwac na forum - to oczywiscie uwaga nie do ciebie tylko ogólnie. Aż z ciekawości pogrzebałam w internecie, ile to cacko może kosztować. I jestem w szoku! Mniej niż 300zł! Po doświadczeniach z moją Pandą z Koła jestem skłonna zainwestować w Victorię. Tylko jak cena ma się do jakości? Czy nie zacznie mi po roku odpryskiwać glazura, albo czy nie jest porowata alb nierówna i potem będzie ciężko umyć? No właśnie? Z czego wynika że jest taka tania? Ja mam teraz jakiś tani Cersanit i nie mogę używać mocno niebieskich tabletek bo się robią nie do usunięcia zacieki Tzn teraz i tak używam, bo po 3 latach się zrobiły żółte, to już wolę te niebieskie No i wydaje mi się że to jest kwestia kiepskiego materiału, więc jaki jest ten materiał w taniej Victorii?? materiał jest ten sam i to nie ceramika (czytaj szkliwo) się odbarwia tylko osad z kamienia który sie nanim osadza, niestety trzeba kibelki nasze kochane szorować co jakis czas -- życie Haha śmieszne - jak był nowy (!) to się zabarwiał na niebiesko od razu (!) więc nie zdążyło zarosnąć brudem... Więc czemu ta Victoria taka tania nie odpowiedziałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 02.03.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Jezeli chodzi o spłukiwanie miski to uwaga ogólna: miski tanie lepiej spłukuja niż drogie.Dla tego że tanie sa z tzw "profilem otwartym a drogiw z profilem zamkniętym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 02.03.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 bo jest prosta w produkcjii i mało odpada przy kontroli jakości, a nowy kibel "zarasta" kamieniem i w tydzień (oczywiście nie na palec grubości), z trzeciej strony kostka nie reaguje ze szkliwem tylko w takim przypadku moglibyśmy mówić o złej jakości szkliwa, jak ktoś juz koniecznie chce mieć super to jest ceramika pokrywana "wonderglisem" czy jak to się tam w roce nazywa, co nie zwalnia od mycia kibla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 02.03.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 najlepiej spłukuje Victoria to mogę powiedzieć. ... jak zawsze przypominam - kibel jest z gliny i musi być krzywy - trza patrzeć co sie kupuje zamiast później się wypłakiwac na forum - to oczywiscie uwaga nie do ciebie tylko ogólnie. Aż z ciekawości pogrzebałam w internecie, ile to cacko może kosztować. I jestem w szoku! Mniej niż 300zł! Po doświadczeniach z moją Pandą z Koła jestem skłonna zainwestować w Victorię. Tylko jak cena ma się do jakości? Czy nie zacznie mi po roku odpryskiwać glazura, albo czy nie jest porowata alb nierówna i potem będzie ciężko umyć? No właśnie? Z czego wynika że jest taka tania? Ja mam teraz jakiś tani Cersanit i nie mogę używać mocno niebieskich tabletek bo się robią nie do usunięcia zacieki Tzn teraz i tak używam, bo po 3 latach się zrobiły żółte, to już wolę te niebieskie No i wydaje mi się że to jest kwestia kiepskiego materiału, więc jaki jest ten materiał w taniej Victorii?? materiał jest ten sam i to nie ceramika (czytaj szkliwo) się odbarwia tylko osad z kamienia który sie nanim osadza, niestety trzeba kibelki nasze kochane szorować co jakis czas -- życie Haha śmieszne - jak był nowy (!) to się zabarwiał na niebiesko od razu (!) więc nie zdążyło zarosnąć brudem... Więc czemu ta Victoria taka tania nie odpowiedziałeś? a tak w ogóle to jest conajmniej 10 czynników wpływających na cene kibla i jakość nie jest najważniejszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 02.03.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Kanton, ponawiam pytanie - seria Madalena jest coś warta???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 02.03.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 jest niezła, technologia produkcjii i miejsce (Gliwice) ta sama co w przypadku Victoria tylko logo zdjete "dla niepoznaki". spokojnie możesz nabywać jeżeli nie jesteś specjalnie przywiazany do marki. W zeszłym roky w marce Madalena pojawiła sie druga seria bardzo interesujaca. Link na strone z e strony roca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 02.03.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 dorcia jeżeli chcesz to moge omowic czynniki ale plis nie dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 02.03.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 mam pytanie odnosnie umywalki Roca Hall nablatowej 50x25 - czy w warunkach domowych można wybić w niej otwór pod baterię ? Czy lepiej nie ryzykować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 02.03.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 bo jest prosta w produkcjii i mało odpada przy kontroli jakości, a nowy kibel "zarasta" kamieniem i w tydzień (oczywiście nie na palec grubości), z trzeciej strony kostka nie reaguje ze szkliwem tylko w takim przypadku moglibyśmy mówić o złej jakości szkliwa, jak ktoś juz koniecznie chce mieć super to jest ceramika pokrywana "wonderglisem" czy jak to się tam w roce nazywa, co nie zwalnia od mycia kibla. Ja nie chcę mieć super, tylko żebym zwyczajnie mogła te niebieskie zacieki potem doczyścić No i właśnie nie wiem czy to moje cersanitowe szkliwo nie było na tyle kiepskej jakości, że reaguje z kostką ale trudno - cersanitowi mówimy w nowym domku nie i end of story Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lanetagf 02.03.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Ja jeszcze pociągnę ten temat z małą umywalką Giraldą. Otóż zdecydowałam się na taką przeglądając stronę internetową Roca i tam na zdjęciu jest zupełnie inny polpostument , taki bardziej wydłużony. Wydaje się być lekki w wyglądzie. I bardziej mi się podoba. Są nawet numery katalogowe tego półpostumentu. Proszę mi więc powiedzieć, czy jeśli będę się upierać przy tym półpostumencie giralda z katalogu to jest szansa zakupienia go, czy raczej nie? Bo na przykład istnieje on tylko wirtualnie i pozostaje mi zakupić półpostument Dama? Za odpowiedź z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 02.03.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Kanton ja podbijam pytanie o jakos baterii roca thesis do umywalki oraz prysznicowej.Dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 02.03.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Czy umywalkę Dama Senso Compacto i Square 60x47 daje się postawić na blacie bez wycinania innych otworów niż pod odpływ? Pytanie wzięło się stąd, że w opisie na stronie producenta napisano, że jest to umywalka ścienna z możliwością montażu na blacie. Co więc oznacza ta "możliwość" montażu na blacie? Trzeba użyć jakichś specjalnych kombinacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
georginka 19.03.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Co o tym sądzicie????http://foto.onet.pl/kpebe,8jkjgcggc3cg,io03h,u.html#io03h To jest moia łazienka. Umywalka Roca Bol stawiana na szklanym blacie mocowanym do ściany z lustrem. Bateria również wychodzi z lustra. Nie chodzi mi o opinie czy to ładne czy brzydkie ani o ocene funkcjonalności. Chodzi mi o to czy to jest wykonalne. Wszyscy mnie straszą, że będzie ciężko.Jestem laikiem więc proszę o sugestię. Jakby coś jeszcze mam czas żeby cos zmienić. Doświadczonych proszę o rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 19.03.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Wygląda wspaniale, ale ... czy nie będzie trzeba po każdym użyciu pucować tego lustra za baterią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 19.03.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Owszem bardzo ładne, ale do domu bez dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 20.03.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Wygląda wspaniale, ale ... czy nie będzie trzeba po każdym użyciu pucować tego lustra za baterią aby było czysto to na bank Owszem bardzo ładne, ale do domu bez dzieci. jak dla mnie do domu gdzie w ogóle ludzie nie zamieszkują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts