Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ROCA -ceramika łazienkowa, umywalka, miska: opinie, uwagi, modele

mika30

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 529
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja sobie zafundowałam baterie do łazienki Loft i cholernie tego żałuję. Po roku używania z baterii przez jakiś czas od zakręcenia kapie. Niedużo i niedługo ale kapie. Co ciekawe, widziałam w którymś piśmie wnętrzarskim czyjąś łazienkę z tym Loftem i też mu wisiała kropla na wylewce. Z czego wnioskuję, że seria jest do rzyci. Nie polecam, zwłaszcza za taka cenę.

Zaś do kuchni zafundowałam sobie Targę i też kapie, z tym że nie zawsze. Losowo, od czasu do czasu.

Kanton, możesz mi powiedzieć skąd wziąć głowice do tych baterii? Wygląda na to że trzeba będzie wymienić i to za niemała cenę.

Może niekoniecznie od razu trzeba wymieniać. Czasami wystarczy przeczyścić. Kapanie niekoniecznie musi się brać z uszkodzonej głowicy ale o tym jak będę miał chwilę czasu. Poza wszystkim gwarancja na głowice "Roca" jest bardzo długa - nie pamiętam jak długa sprawdzę. Może warto skorzystać z gwarancji. I jeszcze jedno - głowica jest zwykłą częścią zamienną. "Za moich czasów" Hiszpanie się chwalili, że magazyn części zamiennych do baterii trzymają nawet do 20 lat po zakończeniu produkcji. Głowicę powinniście kupić w najbliższym sklepie z Roką, ale pewnie trzeba będzie poczekać na sprowadzenie z Gliwic. Radzę jednak spróbować z reklamacją.

No i oczywiście jak zwykle zasada (przykro to pisać) im większe awantura tym wieksze prawdopodobieństwo załatwienia sprawy.

Edytowane przez Kanton
dopisek

• 2 weeks później...

Posiadam deskę Rocca dama senso z zawiasami wolnoopadającymi. Niestety plastikowe części uległy pęknięciu ( po raz drugi )

podejrzewam, że uszkodzony możę być sam mechanizm zawiasu.

Teraz pytanko:

czy można takie uszkodzenie samemu stwierdzić? Jeśli tak to w jaki sposób?

Chciałbym sprawdzić temat zanim właduje kilkadziesiąt złotych na nowe plastiki.

Jeśli nie można samemu zdiagnozować problemu to czy zwykłe zawiasy są kompatybilne z deską wolnoopadającą [ kosztują tyle co same plastyki do W/O, a wiadmo jest kryzys ;-) ]

Będe wdzięcznyza odpowiedź.

Hm... to niedobrze, bo my też raczej zdecydujemy się na damę senso i deskę wolnoopadającą... czy to częste z tymi zawiasami i lepie nie brać tej wolnoopadającej?

I jeszcze pytanie do Kantona - czy do miski WC dama senso będzie pasować umywalka Victoria? Chodzi nam o umywalkę nie większą niż 50 - 52 cm. Najmniejsza z serii dama senso jest 58 cm, a to juz trochę za dużo do małego WC. A jeśli nie Victoria to co by pasowało z takich umywalek ok. 50 cm? Będę wdzięczna za odp.

Pozdrawiam

Witam,

od kilku lat jestem posiadaczem armatury Roca (seria Loft). Jestem z niej bardzo zadowolona. Niestety córka myjąc armaturę potraktowała ją odkamieniaczem. Wygląda fatalnie. Czy nie wiecie, czy można gdzieś kupić "części zamienne" czyli np. pokrętła, wylewkę, czy też trzeba zainwestować w nową armaturę?

Pozdrawiam

Witam,

od kilku lat jestem posiadaczem armatury Roca (seria Loft). Jestem z niej bardzo zadowolona. Niestety córka myjąc armaturę potraktowała ją odkamieniaczem. Wygląda fatalnie. Czy nie wiecie, czy można gdzieś kupić "części zamienne" czyli np. pokrętła, wylewkę, czy też trzeba zainwestować w nową armaturę?

Pozdrawiam

liczą się chęci ;) napewno mozna cos takiego znalezc, w salonach firmowych napewno beda cos wiedziec.

w takim razie muszę ja na żywo obejrzeć :(

Tak, lepiej ją obejrzyj. Mnie jeszcze architektka pytała (zanim Divertę zobaczyłam), czy aby na pewno chcę tę umywalkę, bo jest naprawdę płytka do takiej łazienki, do codziennego korzystania, moze być niespecjalnie wygodna. Najpierw się uparłam, ze dam radę i nie potrzebuję głebokiej umywalki, ale jednak zobaczyłam w sklepie i zmieniłam zdanie :(

Wybrałam Catalano Proiezioni na jej miejsce.

• 10 months później...
Cześć,

Mam pytanie do osób, które posiadają umywalkę Urbi 1. Jak wygląda sprawa korka? Baterie Roca posiadają od razu korek automatyczny, jednak ich cena jest trochę zabójcza. Myślałem o Kludi Bozz, jednak zastanawia mnie właśnie jak wygląda sprawa z tym korkiem.

Pozdr.

"Tego kwiatu i pół światu" - jak mówi przysłowie.