UKF 17.11.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 No to i ja dorzucę swoje "trzy grosze" w kwestii sedesowej:Od 2000 roku jesteśmy użytkownikami sedesów Roca Meridian (trzy miejsca zamieszkania, trzy sedesy) i uważamy że mają one świetny system spłukiwania. Połowa wody ze spłuczki daje sobie bardzo często radę, gdy zalecane jest użycie całej wody.Od blisko dwóch m-cy użytkujemy sedes Dama Senso i jest (jak do tej pory) podobnie. A kolanko powinno być w komplecie - u nas zapomnieli dołożyć, ale upomnieliśmy się: przekopali magazyn i okazało się, że jest.A z Damą Senso mamy inny problem: skrzypiąca deska sedesowa...i nie pomaga smarowanie... Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 17.11.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 sorry LW to milka nowa powinna zmienic fachowca z toba sie zupelnie zgadzam, tez uwazam za roca jest ok (tez sprzedaje), a propos skrzypiącej deski to mozna wymienic zawiasy ale najpierw lepiej znalezc przyczynę bo może sie okazac ze skrzypi dla tego ze otwory montażowe nie są w linii (bo jak mawiają kiblarze " kibel jest z gliny i musi być krzywy"), i wystarczy troche podgiąć zawias albo po prostu sprobowac rozebrac zawioasy i nasmarować smaram silikonowym, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milka-nowa 20.11.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Tak jak mówiliście zmieniłam fachwca na własnego męża i dama compacto działa super. Kolano kupiliśmy oryginalne roci, choś sprzydawca dla nas pierwszych je sprowadzał, bo nie było ono w komplecie. Jako laik w kwesti montowania wc mam jeszcze jedno pytanie. Czy spłuczka jest przyklejana na miskę silikonem czy tylko przykręcana? Pytam bo pomimo przykręcenia spłuczka się rusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 13.01.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Mam trocję doświadczenia w wyposażaniu łazienek produktami tej firmy, i w razie czego wiem kogo zapytać, jeżeli macie jakieś pytania walcie jak w dym, w miarę możliwości czasowych odpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 13.01.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Co powiesz na temat kibelka dama senso? dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zofia 13.01.2007 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 No właśnie. Kompakt Dama Senso, Georgia. A o wannie Georia?zosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 14.01.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 U mnie właśnie zostały zamontowane sedesy Roca Giralda, powieszone na Gebericie. I jak dla mnie to coś nie gra bo jak wrzuce kilka kawałków papieru toaletowego to strumień wody nie spłukuje go do kanału tylko zostawia w muszli! Konieczne jest kolejne spłukanie żeby papier spłynął. I teraz ten typ tak ma czy coś nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 14.01.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Po kolei:dama senso jest super zwłaszcze w wersjii compacto jeżeli komuś zależy na oszczędności miejsca. Malinię pięknych umywalek i przy rozsądnej cenie wygląda na prawdę nowocześnie.Wanna akrylowa Georgia jest wanną, która może być montowana jako wolnostojące ale wtedy trzeba dokupić 2 panele i tu jest problem bo cały efekt psuje łączenie tych 2 paneli za pomocą listew w kolorze chromu. generalnie rzecz biorąc wanny akrylowe roca pod względem marki i zaawansowania technicznego plasują się w średniej półce ale cenowo są trochę zbyt drogie jak na średnią półkę,. Poza tym wanna ta nie jest zbyt popularna i niewykluczone, że trzeba będzie czekać na sprowadzenie jej z Hiszpanii. Po prostu mało kto trzyma ją na stanie magazynowym. Może być też zamontowana do ściany - robi się do niej specjalną zabudowę (tak jak umywalki półblatowe).Jeżeli chodzi o niewłaściwe spłukiwanie wody to nie powinno sie zdarzać, ale czasami się zdarza. Zrób prosty test: wykonaj ok 5 kulek z papieru toaletowego wielkości jajka niezbyt ścisłych i wrzuc do miski, jeżeli nie spłukuje to znaczy że coś jest na rzeczy. Może złożyc reklamację u sprzedawcy (niezdodność towaru z umową) prościej będzie zadzwonić do roca do działu technicznego (Piotr Kościsz), powinien wysłać serwisanta. Uwaga ostatnio Roca usztywniła swój stosunek do reklamacjii i być może będziesz musiał się trochę nagimnastykować zanim citę miskę wymienią. Rada: im wieksza zadymę zrobisz tym skuteczniejszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 14.01.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 telefon do Roca 032 339 41 00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 14.01.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Kanton - dziękuje za podpowiedz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaSzyBa 14.01.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 To może jeszcze ja zapytam: planuję zakup kibelka podwieszanego Polo Plus, umywalki Fontana i barerii umywalkowej i wannowo-prysznicowej z serii Targa. Czy sądzisz, że to dobry wybór? Pod względem niezawodności, funkcjonalności i estetyki? Dzięki za odzew z góry Pozdrawiam, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 14.01.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Kanton a czy jak "kupa" wpadnie do dama senso (wersja wisząca) to nie bedzie chlapac po d... ? pytam jak najbardziej powaznie dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 15.01.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Kasiu Bardzo dobry wybór, baterie Roca co prawda nie są zbyt dobrze wypromowane ale produkt jest na prawdę dobry (10 lat gwarancji) w Hiszpanii dają nawet 20 lat, a części zamienne bedą dostępne nawet przez 25 lat od zakończenia produkcjii baterii, wiem bo 10 lat temu załatwiałem klientowi zawory do baterii, która była kupiona w Pewxie w latach 70-tych. Poza tym mogę tylko doradzić żebyś do miski podwieszanej kupiła deskę Polo/Wictoria z zawiasem nierdzewnym - jest droższa ale ta tańsza się do niczego nie nadaje.Poważna odpowiedż dla Dodi - na 90 % nie chlapie, ale te 10 % marginesu zostawiam sobie na uwarunkowania związane z dietą i fizjologią - jeżeli chlapie to dobrze jest "przed" wrzucić kawałek papieru toaletowego aby zamortyzować pierwsze uderzenie. Nota bene w toaletach publicznych powinno się to robić zawsze bo zwykle staje sie nogami na misce i chlapie zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 15.01.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Kasiu jeszcze jedno:przy odbiorze towaru rozpakuj fontanę i sprawdż czy jesy równa powierzchnia styku umywalki z szafką, i czy odpływ nie jest jajowaty. Umywalka ta nie jest najłatwiejsza w produkcjii i czasami trafiaja się krzywe czego może nie wyłapać kontrola jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaSzyBa 15.01.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Bardzo dziękuję za odpowiedź i wskazówki Będe uważać przy zakupie. Pozdrawiam, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 15.01.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Dzieki Kanton ,przekonałeś mnie kupuje ten kibelek....zastanawiam sie jeszcze na ta fajna klapa z "hamulcem" dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 15.01.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 witam. pytanko. czy baterie termostatyczne godne są uwagi? przyznam że jestem namawiany na hansgrohe (podobno ma 5 powłok chromu). i mają jakiś inny termostat(bodajrze woskowy). u nas jest b. twarda woda i nie wiem w ogóle czy taki termostat długo pociągnie. i na koniec pytanie o perlator. czy to jest faktycznie tak jak mówią czy to jakiś bajer? dzięki pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 15.01.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Bateria termostatyczna służy do tego aby nie kręcic gałkami w celu nastawienia temperatury wody.... i wszystko. Można do tego teraz dorobic ideologię: oszczędnośc wody, bezpieczeństwo - nie poparzysz się, ale przede wszystkim wygoda 1 gałka kręcisz i jest spokój zwłaszcza przy zmianach ciśnienia wody ciepłej i zimnej. mam u siebię baterię termostatyczną i bardzo sobie chwalę (Amura T - Roca), Hansgrohe jest bardzo dobrą firmą - jedna z najlepszych na rynku i na prawdę warto wydac te pieniadze, natomiast osoba namawiajaca przesadzila z ilością chromu. Samo chromowanie jest dosyc kosztowną operacją (materiał i sam proces) i wykonuje się je tylko raz - i tu zaskoczenie bo im firma jest bardziej zaawansowana technologicznie tym tego chromu jest mniej (diabeł tkwi w polerowaniu odlewu - na dobrze wypolerowany odlew mozna polozyc cienszą warstwę chromu) co oczywiscie nie pogarsza walorow uzytkowych i trwalosci powloki. Natomiast 2 krotne polozenie chromu jest nie mozliwe z przyczyn chemicznych a wlaściwie elektrochemicznych. (patrz w gugla => chromowanie metali; wanna galwaniczna)Zawory termostatyczne zawsze maja element woskowy (nawet takie zwykłe kaloryferowe) wosk pod wpływem temperatury się rozszerza i albo otwiera albo zamyka przeplyw wody. jezeli chodzi o twardośc wody to nie wiem co ci powiedziec ja od 3 lat mam ten termostat na wodzie warszawskiej i jakos nie mam problemow, w razie czego mozna zawsze rozebrac zawor i przeczyscic lub go wymienic, nie wiem jak w hansgrohe ale w roce kosztuje jakies 80 zlotych (ale nie jestem pewny)Perlator jest elementem ktory posiada kazda bateria z wylewka (doslownie kazda jezeli nie to znaczy "że jakiś obuz ukrad"), oczywiście są lepsze i gorsze. Rolą perlatora jest napowietrzenie strumienia wody, przez co zwiększa się ciśnienie wypływajacej przy jednoczesnym zmniejszeniu wydatku (prościej niby leci więcej ale w rzeczywistości oszczędzasz wodę), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 15.01.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Dodi tzw. deska wolnoopadająca to fajny bajer, ale ma jedną wadę, sama się nie zamknie a wiem ze panie są bardzo wrażliwe na punkcie nie zamkniętej deski, a tak poważnie jak ją juz będziesz miała musisz nauczyc domownikow żeby jej nie "popychali" jak będzie wolno opadała, najwięcej reklamacji jast spowodowanych uszkodzeniem mechanizmu wolnoopadajacego, który został zniszczony przez uzytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 15.01.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 w sumie nie wiem na pewno czy Dodi jesteś męższyzną czy kobietą tak mi jakoś pasuje ze kobietą ale jeżeli nie to nie miej urazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts