Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jewrioszka -komentarze

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 376
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie wiedzialam , ze jestes w trakcie , bo niby skad mialam wiedziec :D

Mialam tylko jeden problem .

Nie bylam pewna jak odmienic -Jewrioszka :oops: :roll:

Mam nadzieje , ze nie wyszlo z bledem , jak co to poprawie :wink:

Zapros sasiadow do komentarzy , mozna tutaj troche porozrabiac chyba :D

:x :

niestety wszystko stai, i ciągnie się jak katar z nosa, czekam na kaskę z banku, to podmuruję na wysokośc podłogi z bloczka. A jak będzie pogoda to może dalej,poczytałem wasz dziennik i siąę zastanawiam jak dostaliście kredyt hipoteczny bez pozwolenia na budowę , a pozatym to jak wszyscy widzę że borykamy się z niemożnoscią naszych urzędników i urzędasków zbieramy stosy papierów i pisemek po to tylko aby mieli co do szaf włożyc i powiedzą że pracują,

zanim podpisałem umowę kredytową , po złorzeniu wniosku czekałem na ponowną wryfikację księgi wieczystej, potem na wizytę gościa z banku który sprawdzał co zrobiłem wg kosztorysu( zrobionego tylko pod porzeby banku)

i dopiro potym wszystkim podpisałem umowę a teraz czekam na kase prawdopodobnie pierwsza transza będzie w połowie przyszłego tygodnia . I DO ROBOTY, ekipa kst tak dogadana że zrobimy to co opisałem, . może wrescie sie cos ruszy :roll:

a jak to wygladalo od strony papierkologicznej ?

najpierw jedno pozwolenie na budynek taki prostu od projektanta

a jak juz je dostales, wystarales sie o kredyt i potem adaptacja projektu, znowu mapki, znowu staranie o pozwolenie ?

czy moze jakis updatecik do juz istniajacego pozwolenia ?

choc w moim przypadku to juz chyba bez znaczenia to i tak chcialbym to wiedziec - nigdy nie wiadomo jak sprawy sie potocza

:oops:

tak naprawdę nik z nas nie wie jak zacząc . choszdisz od jednego urzędaska do drugiego a kazdy z nich ma swój pogląd na te sprawy i wie najlepiej jak masz się starać o pozwolenie na budowę.

ja tak chodziłem i po każdej wizycie u inego jałopa głupiałem co mam najpierw zrobić!!! I pojechałem do architekta a tu okazało sie że człowiek wie od czego zacząć do kogo się najpierw zwrócić i poszło szybko tylko z bankiem się motałem przez 3 miechy bo to kosztorys nie taki ,bo trzba uaktualnić hipotekę bo to musi sprwadzić człowiek z banku co zrobiłem skoro

mam to wykazane w kosztorysie. No i się w końcu udało traz mam dostać pierwszą transzę, kredyt podzielony tylko na dwie transze a wiem że banki potrafją podzielić je nawet na 11 transz, poza tym bank nie jest rygorystyczny co do rozlicznia transz dopuszcz rozliczanie bez rachuków , do 10 % wysokosci transzy . A już sam wiem że najważniejsze jest pokazać co zrobiłem i jest ok. Tak człowiek z banku sprawdzał mój kosztorys z tym co mam na działce i co zrobiłem . Jest naprawdzę dobrze , bo tak naprawdę to mi chodzi o pożyczenie kasy a bankowi żebym spłacał kredyt , gdyz i tak na tym zarobią .

• 3 weeks później...

Czy wyjaśniłeś sprawę papy lub folii na izolację poziomą? Poza tym, przypominam sobie, że Pontypendy też miała mistake z szambem - wyjście z domu było niżej niż wlot do szamba. Ale jak się słyszy takie opowieści, to zawsze jest cień nadziei, że nam się coś takiego nie przydarzy. Jak widać długo nie trzeba było czekać.

Pracuję nad mężem, żeby w którąś sobotę odwiedzić Was na budowie i zobaczyć postępy.