rrmi 28.09.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Nie wiem czy nie widze juz dobrze , czy tych komentarzy rzeczywiscie nie ma Tak czy inaczej zakladam watek i zycze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 28.09.2006 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 rrmi qrcze właśnie byłem w trakcie ,ale bardzo ci dziękuję Czarek vel Jewrioszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.09.2006 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Nie wiedzialam , ze jestes w trakcie , bo niby skad mialam wiedziec Mialam tylko jeden problem . Nie bylam pewna jak odmienic -Jewrioszka Mam nadzieje , ze nie wyszlo z bledem , jak co to poprawie Zapros sasiadow do komentarzy , mozna tutaj troche porozrabiac chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 28.09.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Oświecona Góro Rankingu(w skrócie OGR ), czy nie wystarczy że link sie pojawił? A porozrabiać to można wszędzie, wlasnie sie wybieramy na wioskę dołeczki kopać, zapraszamy tam do rozrabiania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 04.10.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 "Wiecej zdjec, wiecej zdjec !!" (skanduja tlumy, domagajace sie zdjec w fotoblogu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 04.10.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Wczoraj było troszke za ciemno i mi nie wyszły. Poza tym chyba mi sie aparat kończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio7 11.10.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 witam a widzę że traz tutaj się przeniosly wszystie historie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 11.10.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Witam cie Krzysiu po długiej nieobecności.Jak tam twój Orzech, domyśłam sie że fundamenty gotowe?Zajrze zaraz do naszego tematu, pewnie są jakies niusy z twojej budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio7 12.10.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 : niestety wszystko stai, i ciągnie się jak katar z nosa, czekam na kaskę z banku, to podmuruję na wysokośc podłogi z bloczka. A jak będzie pogoda to może dalej,poczytałem wasz dziennik i siąę zastanawiam jak dostaliście kredyt hipoteczny bez pozwolenia na budowę , a pozatym to jak wszyscy widzę że borykamy się z niemożnoscią naszych urzędników i urzędasków zbieramy stosy papierów i pisemek po to tylko aby mieli co do szaf włożyc i powiedzą że pracują, zanim podpisałem umowę kredytową , po złorzeniu wniosku czekałem na ponowną wryfikację księgi wieczystej, potem na wizytę gościa z banku który sprawdzał co zrobiłem wg kosztorysu( zrobionego tylko pod porzeby banku) i dopiro potym wszystkim podpisałem umowę a teraz czekam na kase prawdopodobnie pierwsza transza będzie w połowie przyszłego tygodnia . I DO ROBOTY, ekipa kst tak dogadana że zrobimy to co opisałem, . może wrescie sie cos ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 12.10.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Pozwolenie mieliśmy na projekt bez adaptacji.I na jego podstawie staraliśmy sie o kredyt, dopiero potem wprowadzaliśmy zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 12.10.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 a jak to wygladalo od strony papierkologicznej ?najpierw jedno pozwolenie na budynek taki prostu od projektantaa jak juz je dostales, wystarales sie o kredyt i potem adaptacja projektu, znowu mapki, znowu staranie o pozwolenie ?czy moze jakis updatecik do juz istniajacego pozwolenia ?choc w moim przypadku to juz chyba bez znaczenia to i tak chcialbym to wiedziec - nigdy nie wiadomo jak sprawy sie potocza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio7 13.10.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 tak naprawdę nik z nas nie wie jak zacząc . choszdisz od jednego urzędaska do drugiego a kazdy z nich ma swój pogląd na te sprawy i wie najlepiej jak masz się starać o pozwolenie na budowę. ja tak chodziłem i po każdej wizycie u inego jałopa głupiałem co mam najpierw zrobić!!! I pojechałem do architekta a tu okazało sie że człowiek wie od czego zacząć do kogo się najpierw zwrócić i poszło szybko tylko z bankiem się motałem przez 3 miechy bo to kosztorys nie taki ,bo trzba uaktualnić hipotekę bo to musi sprwadzić człowiek z banku co zrobiłem skoro mam to wykazane w kosztorysie. No i się w końcu udało traz mam dostać pierwszą transzę, kredyt podzielony tylko na dwie transze a wiem że banki potrafją podzielić je nawet na 11 transz, poza tym bank nie jest rygorystyczny co do rozlicznia transz dopuszcz rozliczanie bez rachuków , do 10 % wysokosci transzy . A już sam wiem że najważniejsze jest pokazać co zrobiłem i jest ok. Tak człowiek z banku sprawdzał mój kosztorys z tym co mam na działce i co zrobiłem . Jest naprawdzę dobrze , bo tak naprawdę to mi chodzi o pożyczenie kasy a bankowi żebym spłacał kredyt , gdyz i tak na tym zarobią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 16.10.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Jewrioszek - gratuluje dziur !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 18.10.2006 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Ojej! A w poniedziałek miałeś zwozić materiał? Ekipa nie zjawia się, bo nie czy wciska kit? Październik i listopad mają być łaskawe jeśli chodzi o temperaturę - to jedyne pocieszenie i nadzieja, że prace będzie można kontynuować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.10.2006 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Bedzie dobrze , tylu z nas zamierza zaczynac czy tez w lepszej wersji konczyc , ze pogoda dopisze. Mozna sejmowym zwyczajem dac na msze w intencji pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 18.10.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Groblus u mnie był "apdejcik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 18.10.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Dziewczyny dzięki za słowa otuchy , majstry wczoraj byli na budowie i kopali, wiem to kolegi który podjechal tam z żoną żeby jej okolice pokazać. I dobrze przynajmniej wiedzą, że cały czas są na oku. A dzis beda mieli nalocik w mojej skromnej osobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 03.11.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Czy wyjaśniłeś sprawę papy lub folii na izolację poziomą? Poza tym, przypominam sobie, że Pontypendy też miała mistake z szambem - wyjście z domu było niżej niż wlot do szamba. Ale jak się słyszy takie opowieści, to zawsze jest cień nadziei, że nam się coś takiego nie przydarzy. Jak widać długo nie trzeba było czekać.Pracuję nad mężem, żeby w którąś sobotę odwiedzić Was na budowie i zobaczyć postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 03.11.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 ms zapraszamy w tą sobotę, będziemy dalej poprawiac fuszerkę i robic ogrodzenie. P.S. juz zapomniałem o co tam chodziło z ta folią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 03.11.2006 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 W tę sobotę nie damy rady - zostaliśmy zamówieni do załadunku i wyładunku drewna. Znajomi kupili kozę zamiast kominka to przy okazji sprawdzimy wyższość kozy nad wkładem kominkowym lub odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts