groblus 16.01.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 No no no, to sie Jewrioszka zacznij oszczedzac, cobys jeszcze w tym domu mial szanse pomieszkac ;DZdrowia zycze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 16.01.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Dach jest swietny. Na zdjeciach prezentuje sie olsniewajaco.Teraz to juz koniecznie bede musial was zwizytowac ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 16.01.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Tak jak piszesz, nie wywiniesz się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.01.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Jakoś tak pamiętam, że po świętach miała być "wiecha". Skoro budowa idzie jak burza, warto skusić ludzi gotowym dachem. Wszystkim szczęki opadną i poskręca ich z zazdrości (łącznie ze mną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 16.01.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Bardzo chętnie urządzimy wszystkim opadanie szczę, tylko moje Kochanie jest bardzo wrażliwe na zimno i boi sie że bedzie chora.W kazdym razie sie zastanawiamy.Ewentualny termin to niedziela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.01.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Szybki jesteś, ledwo zdąrzylam się porozglądać po forum i tu szast-prast odpowiedź.Oszczędzajcie się. Dwójka inwestorów złożona niemocą to straszne.Dom zapewne jeszcze trochę postoi i jak nie w tę niedzielę to w następną. Aha, mam uzgodnienie z melioracji. To co tam mają na mapach średnio odpowiada rzeczywistości. Niby-dren u mnie jest w rzeczywistości na działce sąsiada, łącznie ze studzienką melioracyjną i rurą odprowadzjącą wodę do rowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio7 16.01.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 dzięki dzwonilem do majstra od dachu faktycznie robi tylko dachówkę, a dziś byłem z żonką u architekta to też stwirdził że plyty są niepotrzbne te przy kominach a tą nad klatką powinna zostać , co do okien dachowych stwierdził że nie będzie się czepiał jak będą miejsze , a jak któregos nie wstawimy to zrobi rysyneczki na koniec budowy tak jak z oknem w salonie, bo zmiast dwóch będzie jedno duże. A terivę znaleźliśmy w sulejuwku jeszcze w starejcenie . bo nowa bedzie wyższa około 50 groszy na sztuce bo karamzyt juz podrożał a , firmama zimowy przestuj i zapas terivy dzis policzył nas na około 3000 zł wszystko ale liczył tak jak by te płyty miały być. jutro zobaczymy jak to wyjdzie , na gotowo. pozdrawiam i na ból pleców okłady z mlodych pierśi są najlepsze. Zdrówka Zyczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 17.01.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Witaj Jewrioszka Wreszcie udało mi się przeczytać Twój dziennik budowy. Dach jest ładny - jak dch, ale kominy REWELACJA !!! Pozdrawiam Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 17.01.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Zaraz przekażę Kasi, bo to był jej pomysł. P.S. Twardziel z ciebie skoro przebrnełaś przez cały ( te byczki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 18.01.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Co prawda jestem juz w grupie Piaseczyńskiej choc chyba powinienem w Grójeckiej, ale takiej niema ). Postanowiłem spróbować tutaj. Tak jakoś cudem w odwiedziny przychodzę, grupa grójecka niby jest ale cisza jak makiem zasiał, więc i ja milczę: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1003665&highlight=gr%F3jec#1003665 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.01.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 zajrzałam tam kiedyś, akurat jak Whisper łagodnie i stanowczo zachęcał do grupy Piaseczno i okolice. Jak widać skutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.01.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Jewrioszka,wiatr jaki jest, każdy czuje. Z drugiej strony Twój nowiutki dach zostanie przetestowany w warunkach bojowych. Jak wytrzyma to potem zniesie wszystko.Daj potem cynk Statkowi, że dekarze się spisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.01.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Zajrzałem za to z ciekawości na grupę Grójecką i tam faktycznie jest cisza.Mam faktycznie bliżej do Grójca (10km) niz Piaseczna(18km), ale administracyjnie podlegam pod Piaseczno.Będe sie wiec nadal z wami trzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.01.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 wiatr jaki jest, każdy czuje. Z drugiej strony Twój nowiutki dach zostanie przetestowany w warunkach bojowych. Jak wytrzyma to potem zniesie wszystko. Daj potem cynk Statkowi, że dekarze się spisali. Zobaczę w sobotę i na pewno dam cynk Statkowi. Pocieszam sie faktem i dziękuję małej różnicy w cenie że zrezygnowałem z blachodachówki na rzecz dachówki. Co najwyżej zerwało mi kilka płytek, a nie oddarło cały płat blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.01.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Och, kamień z serca mi spadł, że nie zabierzesz zabawek i pójdziesz ożywiać grupę Grójec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 19.01.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Zajrzałem za to z ciekawości na grupę Grójecką i tam faktycznie jest cisza. Grupy budującej to nie ma - ale ekipa grająca w koszykówkę jest i borykając się z małymi problemami od 8 lat gra. Bez związku z forum Muratora. Jeśli ktoś ma głód koszykówki, dawno nie grał ale ma szczere chęci i trochę jeszcze pamięta to zapraszam. Zakres wiekowy 23-43 lata, gra ambitna - czasami jest walecznie, element rywalizacji istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.01.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Och, kamień z serca mi spadł, że nie zabierzesz zabawek i pójdziesz ożywiać grupę Grójec. Cieszę sie że to doceniasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piopio7 19.01.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 a gdzie gracie i w jakich godzinach ? moze skusilbym się na meczyk malo umiem ale wiem o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.01.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Krzysiu zajrzyj na grupę Grójecką, to oni graja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 30.01.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Pisałam o spółkach wodnych na grupie, ale widzę, że już się z nimi skontaktowałeś. Faktycznie, w świetle ustawy Prawo wodne z 2001 r., jeśli teren nie jest objęty działalnością spółki, obowiązek konserwacji, remontów itp. należy do właścicieli gruntów. Jak oglądam Twoją dokumentację budowy, uważam, że powinienieś dać na mszę dziękczynną za pogodę na czas budowy. Zacząłeś w ryzykownym momencie i idealnie wstrzeliłeś się z terminem zakończenia prac. To nie może być po prostu fart, miałeś "wsparcie" kogoś na górze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts