Depi 13.02.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Co to jest "akt własności"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.02.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Z grubsza może być tak: Akt własności ziemi - w ten sposób uwłaszczano osoby gospodarujące nieprzerwanie od wojny na roli, a które nie miały od strony prawnej właściwego tytułu nabycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 13.02.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Hm. Była tak ustawa faktycznie. Bo chłopom nie dało się przetłumaczyć kwestii formy notarialnej. No ale w takim razie w czym problem - zastępuje to akt notarialny bez problemu. PS. Właśnie przeczytałem CD przygód jewrioszki z szambem i się posikałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 13.02.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Marto dzięki że mnie wyreczylas ta lekcje przespałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.02.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Służę uprzejmnie, zaglądam na forum tu i tam, zawsze coś ciekawego się znajdzie. A ile można się przy tym nauczyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 15.02.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 jewrioszko - nie chce zawracać Ci d... na GG więc tu piszę - co to za pan Jarek od reku? Projekt zrobił czyli jak mają iść kanały? Dużo za to skasował? Myślałem, że sam se zrobie projekt (to chyba żadna filozofia - czy się mylę?)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 15.02.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Projekt i obliczenia mozesz zrobic sam -moge CI podesłać wzory.Sam jednak sie tego nie podjąłem....Telefon do goscia mam z polecenia i nie jest drogi. D... mozesz mi zawracać kiedy chcesz, bo w głowie nie dasz rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 16.02.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Twoja przygoda z szambem była bardzo ............... śmieszna? Zdjęcia doskonałe. Ku przestrodze dla innych. P. Opałka zdążył zamontować moje szambo w połowie grudnia - jeszcze sucho było ( choć miał zrobić to pod koniec listopada). Za to teraz, jak się stanie w miejscu, gdzie zasypane jest szambo, można wpaść w błoto aż po dekiel Pozdrawiam Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 16.02.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Twoja przygoda z szambem była bardzo ............... śmieszna? I...kosztowna niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.02.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 O dla mnie wcale ta historia z szambem śmieszna nie była, bo sama wspominam jak patrzę na fotki swoją. Tyle, że nasze metalowe szambo ma 22 ts. l, więc sporo większe. Też z jednej strony, mimo iż w połowie było zalane wodą woda gruntowa je wypchnęła. Zasypałeś je już całkowicie? Jeśli nie, zasypuj szybko, bo możesz się zdziwić jak Ci cholerstwo z powrotem na wierzch wylezie. Wiem to z autopsji - u nas zostało nie całkiem zasypane na niedzielę. W poniedziałek sobie wyszło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.02.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Szambo jest juz zasypane. Ale to nie wody gruntowe je wypchneły tylko opadowe. Po prostu wokół jest glina i wszystko splywało do tego wykopu. Alee taakie szambo , a jak je opróżniacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.02.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 No jak to jak? Zwyczajnie - szambiarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.02.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 I te 22m3 łyka na raz?Przeciesz max to chyba 15m3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.02.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 chcial zabrac nadwyzke, ale sie zakopał i w połowie zrezygnował zrezygnował szybciej niż w połowie. Dobrze, że nie weszły w grę inne opcje zniknięcia dachówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 20.02.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Ale ja nie rozumiem, jak to sobie zabrać nadwyżkę, chyba za całość było zapłacone a i tak powinien najpierw chyba zadzwonić i sie umówić po odbiór. Jerwioszki daliście mi mute na gg czy za bardzo się narzucam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 20.02.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Jerwioszki daliście mi mute na gg czy za bardzo się narzucam ? Jak to mute? Jestes zablokowana? U nas nic takiego nie widać. Napisz na gadulca to zobaczymy. Jeśli za bardzo zaczniesz marudzic to ci o tym powiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 20.02.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Ale ja nie rozumiem, jak to sobie zabrać nadwyżkę, chyba za całość było zapłacone a i tak powinien najpierw chyba zadzwonić i sie umówić po odbiór. Sam do nich dzwoniłem żeby to zabrali, jakis tydzien wczesniej. Ale nie dzwonili że to będzie jakiegos konkretnego dnia. No i zdziwilo mnie że nie zabrali wszystkiego tylko ok. 20-30 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.02.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Bo może tylko tyle potrzebowali? A Ty byłeś najbliższym składem "ich" materiału? Zajrzałam tu w zupełnie innej sprawie. Na grupie pytałeś się czy jakiś-tam styropian można dać pod podłogówkę. Pewnie już wszystko wiesz, ale w wątku "Jaka minimalna grubość szlichty?" wyczytałam, że grubość jastrychu zależy od grubości użytego styropianu. I tak:14 cm styropianu - 10 cm wylewki10 cm - 7 cm wylewki20 cm - 10 cm wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 22.02.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Marto nie mylisz sie juz prawie wszystko wiem.Ale dzięki za pamięc i dodatkowe informacje. Jestem dzis umówiony z Eimundem na działce o 14:00, mamy wyznaczac poziom wylewki, dzięki czemu będe wiedział jaka maksymalna grubość styropianu mogę dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 22.02.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 14 cm styropianu - 10 cm wylewki 10 cm - 7 cm wylewki 20 cm - 10 cm wylewki To wszystko może sie i zgadza. Ale grubość wylewki ma zasadniczy wpływ na bezwładność cieplną podłogi, im grubsza warstwa tym większa bezwładność. dla niektórych to wada, a dla innych zaleta. Dla mnie akurat zaleta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts