Zazdrośnica 14.03.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Hej mnie przyhamowały papierki ale nie robię żadnych przerw, teraz wszystko mieli architekt, może na koniec m-ca zamówie ceramikę - raczej nie może ale na pewno. Z powodów oszczędnościowych czeka mnie niedługo przeprowadzka do rodziców- sie będzie działo No i w każdej chwili możecie się mnie spodziewać - czerwony rower, czerwony kask, czerwony strój (adidasy niebieskie ) jade na objazd włosci i sparwdzić jak z suchością terenu więc może traskę przedłużę bo ile można się gapić na pustą działkę A z tych tematów co gadaliśmy i co gadałm z Kasią, możecie na mnie liczyć skoro na lato się wprowadzacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 14.03.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Rozumiem że w weekend nas odwiedzisz? A z tych tematów co gadaliśmy i co gadałm z Kasią, możecie na mnie liczyć skoro na lato się wprowadzacie nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.03.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 jewrioszka, bo to pewnie jakieś babskie sprawy Zazdrośnica, jak nie chcesz zakładać dziennika, to chociaż komentarze. Mogłybyśmy pogadać o rowerkach (na przykład). My będziemy w sobotę u Jewrioszków, ale nie wiem jak długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.03.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 jewrioszka, Darek się już umawiał, ale nie pamiętamy ile kasy szykować Prześlij na priv, bardzo proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 14.03.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Ano babskie, babskie Nie to że nie chcę zakładać dziennika, chodzi o to że nie chcę zapeszać więc go założę w dniu złozenia o pozwolenie na budowę i jak będe wiedziała że mam kredyt zapewniony. A komentarze czemu nie, jutro mogę założyć. W sobotę będę prawie na pewno, a o której nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 14.03.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 jewrioszka, Darek się już umawiał, ale nie pamiętamy ile kasy szykować Prześlij na priv, bardzo proszę! Też nie pamiętam , nie ucieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.03.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Zazdrośnica, ja dziennik budowy założyłam w dniu złożenia dokumentów o pozwolenie na budowę. Też nie chciałam zapeszać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.03.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 jewrioszka, naprawdę skończył Ci się kredyt? Załamujesz mnie. Pamiętam koszt stanu surowego otwartego i był całkiem znośny. Od początku wszystko było droższe niż zakładałeś czy do pewnego momentu było milo, a dupnęło potem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 16.03.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Wiesz to nie ja zakładałem, brałem ceny z cenników centrobud itp. Nikt jednak nie przewidział że robocizna pójdzie w górę o ponad 100% a materiały o 60%. To znaczy starczyło mi na:Stan surowy zamkniętySzamboHydraulikęCałą izolację cieplnąWylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.03.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Faktycznie, trochę Ci brakuje, żeby dojść do stanu nadającego się do zamieszkania. Ja robię szacunki po cenach obecnych, które będą rosły w miarę pogłębiania się boomu budowlanego. Przy ekstrapolacji kosztów będę zakładać wariant pesymistyczny (czyli wszystko nadal drożeje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 16.03.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 A zapomniałem jeszcze na elektryke i kawałek podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 16.03.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 A tak na marginesie to w muratorze są podane orientacyjne roczne koszty ogrzewania naszych chatek ( zazdrośnicy i naszego) i tam wychodzi że według cen paliw z lutego 2007. Chatka zazdrośnicy to 600PLN węglem i 1000 gazem Chatka nasza to 700 węglem i 1200 gazem. Sądzę że nadpłata ( inwestycja) 3500 szybko mi się zwróci. Aga to tak na poprawienie humoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.03.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Czarek, stempli było 90 jak w mordę strzelił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 19.03.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 -30=60 dane wysłałem Darkowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.03.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 już poszły. Sprawdź czy dotarły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.03.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Czarek, zajrzyj do tego wątku:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=96856&highlight= i wklej bracholowi zdjęcie Twojego szamba! Niech chłopaczki zobaczą jak może wypłynąć szambo betonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 19.03.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Dzięki Jewrioszka za otuchę tak się zastanawiam, bo kosztorys kazałam zrobić na 220 tyś, ciekawe czy starczy, nie chciałam mieć większego kredytu niż 300 tyś a tyle mi wychodzi ten kosztorys + działka. Ewentualnie to co się da zrobimy sami, o rady się pouśmiechamy do Jewrioszki na pewno co do elektryki. Może być wybór między piecem a kominkiem z tym płaszczem, jednak ogrzewanie drewnem jest najtańsze i ekologiczne, bo jeszcze reku będzie, więc w takim domku bez garażu powinno być ciepło. Solary naprawdę nie wiem, trochę to droga impreza, okaże się później. żałuję że nie było pogody na rower w sobotę, zobaczyłabym co i jak, pomogła oczywiście cuś tam a komp mi padł na wekend i tak muszę nadrabiać z czytaniem i pisaniem poza tym papierki mi się robią, elektryka już złożona, adaptacja zrobiona, jutro składa o wod-kany, drogę, meliorację - jaka ulga że tym się zajmuje architekt i ja nie muszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 23.03.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witam Przegladam czasem Twoj dziennik, chyba jestesmy na podobnym etapie budowy... No i dzialka podobnie polozona - w poblizu lasu... Napisales ze masz juz zrobiona czesc ocieplenia poddasza. Czy ocieplenie poddasza robisz przed tynkami? Nie obawiasz sie wilgoci? pozdrawiam Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 23.03.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Raczej nie, ponieważ. 1. Wełna jest przepuszczalna tak jak i folia na dachu. 2. Przez lato zdąży odparować. 3. Nie robie tego styropianem. 4. Nie mam jeszcze okien. 5. Jak założę okna to założę i reku 6. Zamiast reku zawsze mogę założyć wentylator tunelowy który będzie wymuszał wentylację. 7. Wełna traci swoje właściwości kiedy zostanie zmoczona (zalana ) wodą, ponieważ wtedy zbija sie i filcuje. A zerwania dachu nie przewiduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 24.03.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Widzę, że prace u Ciebie pełną parą idą. Gdzie zamawiałeś bramę garażową i na jaką się zdecydowałeś. Ja nad elektryką w niedzielę popracuję ( ale tylko nad rysunkami) We wtorek przyjdzie specjalista co się na tym zna i będzie rozkładał te kabelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts