zuber 26.04.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 jewrioszka , wyrzuciłam już mój nieszczęsny post z twojego dziennika, to wina mojego firmowego maca/ i oczywiście moja/. Za przesłane namiary jeszcze raz dziękuję i życzę utrzymania tempa budowy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 26.04.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Niestety budowa troszke przychamuje, zobaczyliśmy dno worka . Czekamy teraz na decyzje banku czy nam dokredytuje budowę. Pozdrawiam i jakby co to walcie jak w dym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 26.04.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 jewrioszka, domek prezentuje sie wspaniale W sprawie wywrotek tylko dodam, ze rownie wazna jest ta miara przy nawozeniu ziemi Jedni mowia za wyrotke 200 inni 500 zeta. Niby ta sama ziemia, a wywrotka inna jewrioszka, masz juz podklad do wylewek? Jesli juz kupiles, albo bedziesz kupowal to skrobnij na jaki sie zdecydowales Noooo ... musze sie na kims wzorowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 26.04.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Niestety budowa troszke przychamuje, zobaczyliśmy dno worka . Czekamy teraz na decyzje banku czy nam dokredytuje budowę. Pozdrawiam i jakby co to walcie jak w dym. Nie martw się. Bank z całą pewnością dorzuci co nieco i ruszysz z jeszcze większym impetem. Pomyśl sobie o ile miesięcy jesteś do przodu Zrobiłeś już mnóstwo roboty, niewiele zostało. Domek ślicznie prezentuje się z oknami ( a zwłaszcza z tym okrągłym), drzwiami i garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 26.04.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Dziewczyny dziękuje za słowa otuchy, naprawdę są teraz dla nas na wagę złota. Szczególnie podoba mi sie że każda z was nasz dom nazwała domkiem, a nie domem. Taki właśnie miał być - mały domek mała chatka. Nam też się bulaj podoba, szkoda tylko że to jest okno kotłowni. Amber nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc podkład, na chudziak poszła folia, styro 22cm, potem inna folia pod podłogówkę, podłogówka i wylewka. Ot i wsio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 26.04.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Amber nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc podkład, na chudziak poszła folia, styro 22cm, potem inna folia pod podłogówkę, podłogówka i wylewka. Ot i wsio. Mam na mysli to cos, czym mamy posmarowac wylewki po zdjeciu folii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 27.04.2007 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Wow do tego momentu jeszcze nie doszedłem. Ale zgłębie temat. Będe szczery i przyznam sie że pierwszy raz od ciebie o czyms takim słyszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 27.04.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Wow do tego momentu jeszcze nie doszedłem. Ale zgłębie temat. Będe szczery i przyznam sie że pierwszy raz od ciebie o czyms takim słyszę. A ja to slyszalam pierwszy raz od Eimunda Z uwagi na to, ze plytkowac bedziemy dopiero za 5 tygodni, zalecil po 3 tygodniach zdjac folie i posmarowac jakimkolwiek gruntem do wylewek. Ale wiesz ... mysle sobie, jewrioszka pewnie pod haslem "jakimkolwiek" ma juz model i marke, wiec sie wywiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 27.04.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 A o to chodzi, myślałem że masz na myśli jeszcze jakis proces konserwacyjny.My płytek nie kładziemy, więc u nas bedzie inny środek. Podloge w garażu malujemy specjalną farbą do podłoży. Tak czy inaczej każda surowa powierzchnie przed jakimkolwiek pokrywaniem nalezy zagruntować. ogranicza to wchłananie wody przez podłoże i co za tym idzie dłuższe wiązanie kleju, a w przypadku farby mniejsze jej wsiakanie. to samo tyczy sie ścian i drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 27.04.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 No tak, ale czy gruntowac zaraz po zdjeciu folii, czy tez gruntowanie pozostawic ekipie od wykonczeniowki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 27.04.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Tak od razu po zdjęciu folii to lepiej nie. Poczekaj aż wyschnie. przed gruntowanie możesz sprawdzic czy wylewka wystarczająco wyschła kładąc na nia płachte folii o wym ok. 2 na 2m. jak przez noc nie wykropli sie para tzn. że można gruntować. Acha tylko najpierw pozwoł folii wyrównac swoja temperature i otoczenia, jeśli tego nie zrobisz to nawet jak ja położysz na suchym podłożu to para sie wykropli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 27.04.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Dzieki! Teraz wszystko jasne No nic, wrzucam drelich i pedze na budowe. Trzeba dzisiaj popryskac i przykryc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 27.04.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Jewrioszka, Amber Ale z Was ranne ptaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 27.04.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Cały urok mieszkania na wsi to poranki i wieczory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 30.04.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witaj! Od jakiegoś czasu cię podglądałam ale nie wpisywałam się Ale teraz siępoprawiłam i od razu mam kilka pytań czy hydraulikę robił u ciebie Paulo 81? Jeżeli tak a gdzieś chyba wyczytałam że tak to ilu ich było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 01.05.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Jewiorszka, O co chodzi z tymi foliami na wylewkach?? Kładzie się je jak już troszkę przeschnie czy od razu. Wiem, że folia na świeżej wylewce powoduje powstawanie czegoś na podobieństwo szkliwa o bardzo gładkiej powierzchni, no, ale nie jesteśmy w stanie ułożyć tak dokładnie folii. A może ta folia do czegoś innego jest?? P.S. Niestety jak widzisz nasza budowa idzie pełną parą i nie bardzo mamy czas na odwiedziny, ale może kiedyś Wy byście do nas zawitali. O środy do soboty jesteśmy cały czas, bo przygotowujemy się do zalania stropu nad garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 01.05.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Mikopiko dzięki za odwiedziny, tak sie domyślałem że ktoś na podgląda, bo nas uszy piekły. Tak hydraulikę robi u nas Paul81 i jesteśmy z niego bardzo happy. A jest ich od 5 do 1, zależy co jest do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 01.05.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Barozi- chodzi o to żeby nie trzeba było non stop podlewać wylewek. Po prostu woda paruje, skrapla sie na folii i wraca do wylewki. Nie dopuszcza do gwałtownego przesuszenia podłogi. Ot i cala tajemnica. P.S. My tez mamy ostatnio mało czasu, no bo tak dom, praca, szkolenia z reku, szkolenia z Gerdy i Hormanna itp, itd. Raz nawet do was zajrzałem ale było juz późno i nikogo nie zastałem. zapraszam kiedy tylko macie ochotę, Jak sie ociepli top proponuje kolejnego grilla. Może będzie nas więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 01.05.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Jak sie ociepli top proponuje kolejnego grilla. Może będzie nas więcej? A może będzie u nas??!!! Ale nie podaje terminu bo nie wiem jak u nas będzie z czasem. Na pewno jednak dam znać na forum jak będę jakiś spęd organizował P.S. Pytanie do reku. Czy dużo jest kucia przy zakładaniu rekuperatora?? Na ile szacujesz koszt całej swojej instalacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 01.05.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 My tez mamy ostatnio mało czasu, no bo tak dom, praca, szkolenia z reku, szkolenia z Gerdy i Hormanna itp, itd. Raaaany, jewrioszka ale Ty bedziesz wyedukowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts