Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jewrioszka -komentarze

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 376
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jewrioszka, domek prezentuje sie wspaniale :D

W sprawie wywrotek tylko dodam, ze rownie wazna jest ta miara przy nawozeniu ziemi ;) Jedni mowia za wyrotke 200 inni 500 zeta. Niby ta sama ziemia, a wywrotka inna :lol:

jewrioszka, masz juz podklad do wylewek? Jesli juz kupiles, albo bedziesz kupowal to skrobnij na jaki sie zdecydowales :-) Noooo ... musze sie na kims wzorowac 8) :D 8)

Niestety budowa troszke przychamuje, zobaczyliśmy dno worka :cry: . Czekamy teraz na decyzje banku czy nam dokredytuje budowę.

Pozdrawiam i jakby co to walcie jak w dym.

Nie martw się. Bank z całą pewnością dorzuci co nieco i ruszysz z jeszcze większym impetem.

Pomyśl sobie o ile miesięcy jesteś do przodu :lol: :lol: :lol:

Zrobiłeś już mnóstwo roboty, niewiele zostało.

Domek ślicznie prezentuje się z oknami ( a zwłaszcza z tym okrągłym), drzwiami i garażem. :p

Dziewczyny dziękuje za słowa otuchy, naprawdę są teraz dla nas na wagę złota.

Szczególnie podoba mi sie że każda z was nasz dom nazwała domkiem, a nie domem. Taki właśnie miał być - mały domek mała chatka.

Nam też się bulaj podoba, szkoda tylko że to jest okno kotłowni.

Amber nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc podkład, na chudziak poszła folia, styro 22cm, potem inna folia pod podłogówkę, podłogówka i wylewka. Ot i wsio. 8)

Wow :o do tego momentu jeszcze nie doszedłem. Ale zgłębie temat. :wink:

Będe szczery i przyznam sie że pierwszy raz od ciebie o czyms takim słyszę.

:o :lol:

A ja to slyszalam pierwszy raz od Eimunda :lol: Z uwagi na to, ze plytkowac bedziemy dopiero za 5 tygodni, zalecil po 3 tygodniach zdjac folie i posmarowac jakimkolwiek gruntem do wylewek. Ale wiesz ... mysle sobie, jewrioszka pewnie pod haslem "jakimkolwiek" ma juz model i marke, wiec sie wywiem 8) :lol:

A o to chodzi, myślałem że masz na myśli jeszcze jakis proces konserwacyjny.

My płytek nie kładziemy, więc u nas bedzie inny środek. Podloge w garażu malujemy specjalną farbą do podłoży. Tak czy inaczej każda surowa powierzchnie przed jakimkolwiek pokrywaniem nalezy zagruntować. ogranicza to wchłananie wody przez podłoże i co za tym idzie dłuższe wiązanie kleju, a w przypadku farby mniejsze jej wsiakanie. to samo tyczy sie ścian i drewna.

Tak od razu po zdjęciu folii to lepiej nie. Poczekaj aż wyschnie. przed gruntowanie możesz sprawdzic czy wylewka wystarczająco wyschła kładąc na nia płachte folii o wym ok. 2 na 2m. jak przez noc nie wykropli sie para tzn. że można gruntować. Acha tylko najpierw pozwoł folii wyrównac swoja temperature i otoczenia, jeśli tego nie zrobisz to nawet jak ja położysz na suchym podłożu to para sie wykropli.

Jewiorszka,

O co chodzi z tymi foliami na wylewkach?? Kładzie się je jak już troszkę przeschnie czy od razu.

Wiem, że folia na świeżej wylewce powoduje powstawanie czegoś na podobieństwo szkliwa o bardzo gładkiej powierzchni, no, ale nie jesteśmy w stanie ułożyć tak dokładnie folii. A może ta folia do czegoś innego jest??

P.S. Niestety jak widzisz nasza budowa idzie pełną parą i nie bardzo mamy czas na odwiedziny, ale może kiedyś Wy byście do nas zawitali. O środy do soboty jesteśmy cały czas, bo przygotowujemy się do zalania stropu nad garażem.

Barozi- chodzi o to żeby nie trzeba było non stop podlewać wylewek. Po prostu woda paruje, skrapla sie na folii i wraca do wylewki. Nie dopuszcza do gwałtownego przesuszenia podłogi. Ot i cala tajemnica.

P.S.

My tez mamy ostatnio mało czasu, no bo tak dom, praca, szkolenia z reku, szkolenia z Gerdy i Hormanna itp, itd.

Raz nawet do was zajrzałem ale było juz późno i nikogo nie zastałem. zapraszam kiedy tylko macie ochotę, Jak sie ociepli top proponuje kolejnego grilla. Może będzie nas więcej?

Jak sie ociepli top proponuje kolejnego grilla. Może będzie nas więcej?

A może będzie u nas??!!! Ale nie podaje terminu bo nie wiem jak u nas będzie z czasem. Na pewno jednak dam znać na forum jak będę jakiś spęd organizował :)

P.S. Pytanie do reku. Czy dużo jest kucia przy zakładaniu rekuperatora?? Na ile szacujesz koszt całej swojej instalacji??