jewrioszka 10.12.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Ms, my mamy tak samo, jak myślisz czy to uleczalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.12.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Nie no pewnie, że mają wymienić łachy nie robią. Jak już gadaliśmy na pewno uśmiechnę się o te drzewka, bo zamierzam założyć mały sad owocowy po tej stronie co już parę drzewek jest, aha jeśli o nie chodzi to bym chciała małą poradę, bo wypuściły dodatkowe gałązki od głównych konarów w górę, czy ja to muszę obciąć teraz czy po zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 11.12.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Jewrioszka, to nie jest uleczalne! A zbudowaliście już makietę domu, żeby pokazywać znajomym?Cywilizacyjnie zataczamy koło, zgodnie z powiedzeniem "ze wsi jesteś, na wieś wrócisz". Tylko, że teraz na wieś ciągniemy te wszystkie nowinki cywilizacyjne. Ojej, zaraz zaglądam do dziennika bo widzę, że przywieźli Ci więźbę od innego dachu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 11.12.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 A dlaczego rezygnujecie z gontu na rzecz dachówki? Względy estetyczne, ekonomiczne czy inne?My zgodnie z projektem mamy dachówkę ceramiczną lub cementową w kolorze nie najtańszym. Po wstępnych wyliczeniach kosztu materiałów na stan surowy otwarty na dach może nam zabraknąć kasy. Mieliśmy cichą nadzieję, że stan surowy uda się postawić bez kredytu. Ech, budowanie to okres podejmowania trudnych decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 11.12.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 To jeszcze raz ja!Oświeć mnie Statek = Dachlux? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 12.12.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 mssorki za zwłokę. Statek z dachluxu. Z gontu rezygnujemy bo oprócz kosztu gosntu dochodzi koszt OSB co praktycznie podwaja koszty. ( a taki ładny wybraliśmy ) Tym że to nieuleczalne to wcale mnie nie zmartwilaś. Ale domku nie skleiłem. Za to mam stronę WWW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.12.2006 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Jesli mozna skorygowac , Statek to Pan z Zapolski Dachy i nie jest to to samo co Dchlux.Zdecydowanie lepsza obsluga jest w Zapolskim , bylam tu i tu i wybralam StatkaPozdr Po prawej stronie Pulawskiej jadac z Wawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 12.12.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Oczywiście, rrmi ma rację. Sorki ale juz mi sie medrdają nazwy i wykonawcy i dostawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 17.12.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Jakiego producenta masz beton komórkowy? W piątek kręciliśmy się po składach z materiałami budowlanymi i z pokryciami dachowymi (m.in. byliśmy u Statka). Pewnie wymiękniemy jak dostaniemy te wszystkie wyceny. Byliśmy też w bramach Wiśniowskiego w Piasecznie (STOLBRAM). Sprawdziliśmy, jak się ma nasz otwór na bramę w stosunku do typowych rozmiarów bram. Na nasze potrzeby wystarczy wysokość 225 cm i musimy przypilnować, żeby tak nam wybudowali. Co do komina - w projekcie mamy kominy tynkowane. Nasz majster (ten od kleju) mówi, że klinkier. Na naszym osiedlu widzieliśmy dom, w którym kruszy się i odpada tynk z kominów. Bardzo, bardzo nie chciałabym mieć czegoś takiego na swoim dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 17.12.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Firma "ANWO" tel. (22) lub ( 48 ) 667-30-81, od nich kupowaliśmy, a producentem jest PPMB Niemce S.A. koło Lublina Pewnie macie rację, tylko że u nas juz kominy stoją i chyba by cholera wzięła naszego majstra jakby miał je rozbierac po raz wtóry .(rozbierali je juz 2 razy) Drugi raz rozbierali górny fragment bo majster nie dopilnował i zrobili nam wylot wentylacji od zachodu Będziemy jednak próbowac obklejać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 18.12.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Drugi raz rozbierali górny fragment bo majster nie dopilnował i zrobili nam wylot wentylacji od zachodu Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że budowanie to jednak sztuka, a nie tylko układanie cegiel jedna koło drugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 20.12.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 ojej jak już fajnie wygląda, czekam niecierpliwie na dach Wasze okolice ładniejsze niż moje, więcej przestrzeni, u mnie z okna będzie widać pociągi, a z inych okien domki ,pola i lasek, dziś byłam po resztę dokumentów do działki i przy okazji dostaliśmy choinki czy ten wymiar dachu to już ostateczny macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 20.12.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Dach od frontu mamy łamany, więc będzie mial 3 wymiary. Jak spojrzysz to nad oknami okap będzie miał długość tych krótszych krokwi. W każdym bądź razie dach będzie sie kończył ok 8 cm na oknami. U nas tez sie krajobraz zmienia, sąsiad wyciął wszystkie brzózki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.12.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Idziesz jak burza. Czy zimą (jeśli przyjdzie) zrobisz przerwę a może masz zamiar na wielkanoc się wprowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 22.12.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Wiesz co, sam nie wiem Jak będe mial prund, to się wezmę za rozprowadzenie kalbi , wentylacji i wody. Następnie wylewki i ścianki na poddaszu. A potem sie zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.12.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Strasznie się rozgadaliście na forum o prądze. Faktycznie to ważna rzecz i kabelek przez pole na dłuższą metę nie wystarczy.My będziemy korzystać z naszego prądu, ale wodę przyjdzie nam brać od sąsiada (też z podłączeniem podlicznika). pozdrawiam i wesołych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 22.12.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Chodzi mi głównie o to że jak bedziemy mieli prund, to możemy chałupe zamknąc i alarm założyć. Dopiero wtedy można tam cokolwiek w miare bezpiecznie zostawić. Ale masz racje pożyczanie to tylko na krótka metę. P.S. Jutro chyba zobaczymy więźbe w całej okazałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.12.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Z tych emocji budowlanych nie zapomnijcie o świętach. Jakoś mi umknęło - co zdecydowałeś położyć na dach (kolor, producent), bo że od Statka to wiem. Na wiechę się szykujemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 22.12.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Dzięki za przypomnienie, dziewczyny wlaśnie ślicznie ubrały choinkę . Dach wybraliśmy najtańszy , niestety jak to zwykle bywa marzenia zostały brutalnie unicestwione przez rzeczywistość. Niestety gontu nie bedzie. Bedzie to Euronit w kolorze czerwień klasyczna, podwójne S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 22.12.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Dzięki za przypomnienie, dziewczyny wlaśnie ślicznie ubrały choinkę . Dach wybraliśmy najtańszy , niestety jak to zwykle bywa marzenia zostały brutalnie unicestwione przez rzeczywistość. Niestety gontu nie bedzie. Bedzie to Euronit w kolorze czerwień klasyczna, podwójne S. Bedzie ślicznie, na pewno, każdy domek to prywatne i indywidualne dzieło sztuki, i tak już super wygląda, a co dopiero jak bedzie dachówka i tynki mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts